Řím a okolí - Řím a Neapol: Až na Vesuv a ostrov Capri


  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy

Řím a Neapol: Až na Vesuv a ostrov Capri Poznávací zájezd do oblasti střední a jihozápadní Itálie. Na vlastní oči spatříte perlu Toskánska - Florencii, věčný Řím, kouřící sopku Vesuv, legendární Neapol a seznámíte se s celou řadou antických a středověkých památek. Celý den strávíte na jednom z nejkrásnějších ostrovů Tyrhénského moře – Capri.

Program zájezdu

1. den: : Odjezd v dopoledních hodinách, noční přesun přes Rakousko do Itálie.
2. den: : PISA - zastávka na náměstí u známé Šikmé věže. Mezi další zajímavosti patři baptisterium, dóm a camposanto (středověký hřbitov). FLORENCIE (UNESCO) - starobylá metropole Toskánska, obrovské množství uměleckých klenotů, překrásné okolí. DÓM - honosně zdobený s výraznou kopulí, která ční nad srdcem města. BAPTISTERIUM - slavné bronzové dveře, nejstarší budova ve městě. PIAZZA DELLA SIGNORIA - slavné náměstí, dnes promenáda turistů. GALLERIA DELL´ACCADEMIA - akademie krásných umění, nejslavnějším exponátem je Michelangelův David. GALERIE UFFIZI - největší umělecká galerie v Itálii. Nocleh.
3. den: : Dopoledne přesun. ŘÍM (UNESCO) * věčné město s celou řadou historických památek. Pěší okruh městem. KOLOSEUM - nejvýznamnější římský amfiteátr. KAPITOL - Kapitolská muzea s krásnými sbírkami plastik a obrazů, výhled na Forum Romanum. FORUM ROMANUM - společenské středisko města, jednotliví císaři zde nechávali budovat nové chrámy a památníky. KONSTANTINŮV OBLOUK - vítězný oblouk, jeden z posledních monumentů císařského Říma. ŠPANĚLSKÉ SCHODY - srdce turistického Říma. FONTÁNA DI TREVI - nejznámější fontána, symbol města. PANTHEON - chrám „všech bohů“, nejlépe zachovalá antická stavba v Římě.
4. den: : TIVOLI * VILLA ADRIANA - jedinečný archeologický areál. MONTECASSINO - slavný benediktinský klášter. Nádherný výhled do okolí.
5. den: : VESUV - krátký výstup na proslulou sopku. POMPEJE (UNESCO) - antické město leží na úpatí Vesuvu, prohlídka archeologického areálu.
6. den: : Fakultativně CAPRI - celodenní lodní výlet na jeden z nejkrásnějších a nejnavštěvovanějších ostrovů Tyrhénského moře. Příkré vápencové útesy, bohatá flóra, pěkné výhledy, vycházky, možnost koupání. Možnost návštěvy „Modré jeskyně“.
7. den: : NEAPOL (UNESCO) - bláznivá a zmatená, ale také svůdná a fascinující. Místní mafie Camorra není tak proslulá jako její sicilský protějšek. Prohlídka centra města - Dóm, Castel Nuovo, Národní archeologické muzeum, královský palác a Galleria Umberto.
8. den: : ŘÍM - dokončení prohlídky hlavního města Itálie. VATIKÁN * CHRÁM SV. PETRA - nejvýznamnější křesťanská svatyně přitahuje poutníky a turisty ze všech koutů zeměkoule. VATIKÁNSKÁ MUZEA - nejvýznamnější umělecké sbírky, Sixtinská kaple. Ve večerních hodinách odjezd, noční přesun.
9. den: : Návrat v poledních hodinách.

24.08. - 01.09.24 sobota - neděle
snídaně autokarem
18 950 Kč
cena za 9 dní (6 nocí)

Slevy

  • Děti do 15 let
  • Dětská sleva
  • OZP
  • Rodinná sleva
  • Seniorská
  • Skupinová (nad 6 osob)
  • Sleva pro stálé klienty
  • Sleva za včasný nákup
  • Váleční veteráni a vojáci

Cena zahrnuje

  • přeprava, 6x ubytování, 6x snídaně a průvodce