Krásy Kalábrie


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Vydejte se na poznávací zájezd do Kalábrie a poznejte to nejlepší z tohoto rozmanitého a stále málo objeveného regionu Itálie. Proniknete do jeho historie, kultury, vyzkoušíte pohostinnost a přátelskou povahu místních obyvatel nebo vynikající a doslova “pikantní” gastronomii.

Těšte se na starobylou Tropeu, která je jedním z nejmalebnějších městeček kalábrijského pobřeží. Objevte staré jádro Cosenzy ležící pod zalesněnými kopci masivu Sila. Zavítejte na skok do regionu Basilicata, kde vás uchvátí Maratea, nad níž z vrchu shlíží druhá největší socha Krista na světě. Toulejte se působivými ruinami slavných Pompejí, nad kterými se majestátně tyčí sám strůjce jejich zkázy – Vesuv.

Program zájezdu

1. den:
2. den: PŘÍLET, TRANSFER, UBYTOVÁNÍ Odlet z Prahy do Kalábrie. Transfer do hotelu, ubytování na hotelu Villagio Baia di Zambrone.
3. den: VOLNÝ DEN NEBO FAKULTATIVNÍ VÝLET NA LIPARSKÉ OSTROVY Osobní volno, pobyt u moře nebo možnost fakultativního lodního výletu na Liparské ostrovy – Stromboli. Stromboli je stratovulkán, který je v Liparském souostroví nejmladší, ale také nejaktivnější. Má pravidelné erupce, které budete moci po setmění z lodi pozorovat. Před tím navštívíte samotný ostrov a letovisko, vykoupete se na černé pláži nebo projdete po okolí.* *Uskutečnění tohoto výletu závisí na aktuálních povětrnostních podmínkách a lodním spojení! Ubytování na hotelu Villaggio Baia di Zambrone.
4. den: TROPEA A CAPO VATICANO Odjezd do oblasti  Capo Vaticano , kde budete moci obdivovat jedno z nejkrásnějších pobřeží Kalábrie, kterému se přezdívá pobřeží bohů. Při dobré viditelnosti se vám naskytnou vyhlídky nejen na bílé pláže s jemným pískem, čistým mořem a strmými útesy, ale až na Sicílii, Liparské ostrovy a Messinskou úžinu. Poté navštívíte romantické městečko  Tropea , které je vystavěné na mohutném skalním útesu. Tropea se pyšní sakrální architekturou a pravou italskou atmosférou. Procházka typickými úzkými uličkami, příležitost ochutnat kávu v některé z místních kavárniček nebo zdejší speciality jako jsou všemožné pikantní pochutiny, pomazánka zvaná n’duja, feferonková či tuňáková zmrzlina nebo zmrzlina připomínající lanýž (Tartufo). Ty největší speciality budete mít možnost ochutnat v rámci degustace. Cestou dále navštívíte městečko Pizzo a pozůstatky kostela vytesaného do skály Chiesa di Piedigrotta. Ubytování na hotelu Villagio Baia di Zambrone.
5. den: PŘEJEZD DO SEVERNÍ OBLASTI KALÁBRIE Po odjezdu z hotelu vyrazíte na pohodu do severnější části Kalábrie na Cedrátovou riviéru . Zde se ubytujete a odpočinete na pláži. Ubytování na hotelu Parco dei Principi, v oblasti Cedrátové riviéry.
6. den: MĚSTA DIAMANTE A SCALEA Pátý den se po snídani podíváte do kouzelného městečka Diamante proslulého feferonkami, citrusem cedrát, či tzv. murales – nástěnnými malbami, které zde spatříte doslova na každém “rohu”. Kulisu Diamante tvoří průzračně čisté moře s drobnými ostrůvky, které omývá skalnaté výběžky pobřeží s krásnou přírodou. Odpoledne vás čeká prohlídka starobylé části městečka Scalea . To se rozprostírá na úbočí svahu vypínajícím se nad mysem Capo Scalea Citrusové riviéry. Terasovitá poloha města dala vzniknout jeho jménu Scalea (stupně). Místo bylo osídleno již před příchodem Římanů, kdy se zde nacházela osada. Po zničení místa Saracény si ho vyhlédli Normané a učinili z něj pevnost, kterou poté využívali také Aragonci. Městečko zaujme svou atmosférou dlážděných uliček, byzantskou kaplí z 11.století, nebo zříceninou normansko-aragonského hradu. Ubytování na hotelu Parco dei Principi, v oblasti Cedrátové riviéry.
7. den: POMPEJE Po snídani odjezd do  Pompejí , kde na vás čeká prohlídka archeologického naleziště. Rozkvět Pompejí obydlených bohatými patriciji náhle v roce 79 po Kristu ukončil výbuch Vesuvu. Horké a jedovaté plyny usmrtily místní obyvatelstvo a město pohřbila silná vrstva popela. Sláva Pompejí však touto katastrofou nezanikla. Během posledních století nepřetržitě probíhají vykopávky, které odkryly množství staveb a zařízení, které vypovídají o bohatství města a umožňují nám pochopit, jak fungoval každodenní život tehdejších lidí. Mozaiky a fresky ilustrující sexuální radovánky jsou pouze špičkou ledovce. Ubytování na hotelu Parco dei Principi, v oblasti Cedrátové riviéry. Podívejte se, jak mohla vypadat zkáza Pompejí
8. den: MARATEA A PLÁŽOVÉ LETOVISKO PRAIA A MARE Závěrečný den zasvětíme příjemnému městečku  Maratea , které se v letní sezóně stává oblíbeným prázdninovým střediskem. Její staré centrum Maratea Paese je labyrintem strmých uliček a skrytých náměstíček. Velkou zajímavost Maratey však objevíte až v kopci za městem, kde jsou roztroušeny ruiny původního a již opuštěného města Maratea Antica . Další zajímavost města spatříte na vrcholku Monte San Biagio (624 m), kterému dominuje tzv. Redentore. Jedná se o obrovskou mramorovo-betonovou sochu Krista, který je zády otočen k moři a svůj pohled upírá k horám ve vnitrozemí. Naproti soše uvidíte svatyni postavenou na místě pohanského chrámu, kam každoročně míří procesí věřících. Po prohlídce Maratey se vydáte jižním směrem přes řeku Noce, která tvoří hranici mezi regiony Basilicata a Kampánie, do typického plážového letoviska  Praia a Mare . Zde budete mít možnost koupání, nebo podniknout fakultativní plavbu loďkou okolo blízkého ostrůvku Isola di Dino, který vyniká svou pestrou přírodou. Divoce zde roste myrta, ze které se v Kalábrii vyrábí tradiční likér mirto. Ostrůvek si oblíbili mořští ptáci, kteří vítají hustý středomořský porost tzv.macchií a trpasličích palem a jeskyně v útesech, které lemují ostrov. Ubytování na hotelu Parco dei Principi, v oblasti Cedrátové riviéry.
9. den: ODLET Odlet z Kalábrie do Prahy.
10. den: