Bílé útesy poloostrova Gargano a památky Apulie


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Památky a umění

Poloostrov Gargano je vysoký skalnatý výběžek do Jaderského moře s pobřežím vroubeným zátokami a útesy. Je to jeden z nejpěknějších a nejromantičtějších krajinných celků; vnitrozemí pokrývá Foresta Umbra, chráněná enkláva starobylých lesů, zatímco pobřeží je směsicí útesů, malých zálivů, pláží, rybářských vesnic a stále populárnějších malých rekreačních středisek. Návštěvníky Gargana přitahuje panorama typických bílých útesů, které se tyčí nad nádhernými písčitými plážemi. Náš zájezd propojuje pobyt v této romantické oblasti s výlety za přírodními krásami a kulturními zajímavostmi Apulie.

Ubytování: hotel ***

2lůžkové pokoje s vlastním příslušenstvím, hotel má bazén.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v podvečerních hodinách.
2. den: Příjezd na POLOOSTROV GARGANO , vyhlášený svými jedinečnými bílými útesy. Městečko PESCHICI usazené na strmé skále nad mořem, jedno z nejmalebnějších starobylých míst v oblasti Gargana. Příjezd na místo pobytu, odpoledne pobyt u moře, ubytování.
3. den: Delší výlet na jih Apulie. Návštěva města BARI - atmosféra labyrintu ulic a uliček, bazilika di San Nicola z r. 1087, katedrála di San Sabino z konce 12. st., oba kostely jsou příkladem vrcholné románské architektury. Přejezd do vyhlášené oblasti „trulli“ - bílé domky s kamennou střechou a kruhovým půdorysem. ALBEROBELLO - romantické městečko jehož název znamená „krásný strom“ - s více jak tisíci domky „trulli“. V podvečer návštěva krásného italského městečka LOCOROTONDO – třpytivě bílé domky na vršku kopce.
4. den: Pobyt u moře. Pro zájemce možnost fakultativního výletu na OSTROVY TREMITI - nejvýznamnějšími ostrovy jsou San Nicola a San Domino. Oba jsou proslulé krásou a průzračnou vodou, možnosti koupání, procházek po ostrovech i k historickým památkám.
5. den: Pobyt u moře pro zájemce fakultativní výlet: Cesta za románskými památkami Apulie. TRANI - město pyšnící se vynikající románskou katedrálou Sv. Mikuláše s pozoruhodnými bronzovými dveřmi. BARLETTA - město, kde stojí Colosso - největší existující antická bronzová socha římského císaře. Hrad CASTEL DEL MONTE - jedna z nejpozoruhodnějších a nejzáhadnějších památek italského jihu. Obrovská pevnost viditelná ze vzdálenosti mnoha kilometrů byla postavena v l. 1229 - 1240 za panování Fridricha II., císaře Svaté říše římské.
6. den: Výlet po poloostrově. Průjezd zajímavou přírodní rezervací FORESTA UMBRA - les plný dubl, buků, tisů a pinií. Jedná se o nejmladší italský národní park. MONTE SANT´ANGELO - horské městečko (803 m.n.m.) proslavené třemi zjeveními Archanděla Michale v l. 490-493. Čtvrté zjevení v 8. století vedlo k založení klášter. Dnes je jeskyně, ve které došlo ke zjevením, jedním z nejvýznamnějších poutních míst v Itálii. Poutní místo SAN GIOVANNI ROTONDO, známé působením františkánského mnicha Padre Pia, starý kostel, krásný moderní kostel, křížová cesta.
7. den: Procházka městečkem VIESTE - romantické městečko s pevností, od které je krásný výhled na pobřeží. Pro zájemce možnost plavby kolem vyhlášených bílých útesů. Večer odjezd do Čech.
8. den: Příjezd do prahy v odpoledních hodinách.

Slevy

  • Výhodná cena

Cena zahrnuje

  • doprava autobusem
  • 5x ubytování v hotelu*** (2lůžkové pokoje s vlastním příslušenstvím)
  • 5x polopenze
  • průvodce

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 280 Kč)
  • fakultativní výlet 5. den (uskuteční se od 20 osob) (příplatek: 380 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 3000 Kč)