Adventní Neapol + POMPEJE (letecky z Prahy)


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky

Nejlepší pizza, proslulé betlémy, smyslná jižanská atmosféra… Ano! Objevíte výjimečná architektonická díla, zaposloucháte se do vánočních melodií na Piazza del Plebiscito a projdete se utajenými zákoutími. Budete obdivovat originální práci místních řemeslníků a vychutnáte si výhledy ze slavných Pompejí. Dopřejte si advent v Itálii – zažijte kouzlo vánoční Neapole!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu:  kabinové zavazadlo o rozměrech 40 x 20 x 25 cm (toto zavazadlo patří na palubu letadla, rozměry jsou včetně držadla, postranní kapsy a koleček)

Zavazadlo v ceně zájezdu:  odbavované zavazadlo o rozměrech 55 x 40 x 20 cm a max. hmotnosti 10 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)

Zavazadlo za příplatek 2 600 Kč:  odbavované zavazadlo o hmotnosti do 20 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)


Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak.

Hmotnosti zavazadel nelze sčítat.

Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Cestovní pojištění: Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)
Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)
Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

snídaně v hotelu jsou podávány formou bufetu
během dne bude možné zakoupit jídlo na místech s možností občerstvení
poblíž hotelu je možnost individuálního stravování v místních restauracích

Ubytování: hotel ***

ubytování v hotelu v jednolůžkových, dvoulůžkových a dle dostupnosti i třílůžkových pokojích
ubytování v menších pokojích s vlastním sociálním zařízením

Program zájezdu

1. den: Po příletu do Neapole se ubytujeme, program v závislosti na letových řádech.
2. den: Dopolední výlet do přilehlých Pompejí, které patří na seznam světového dědictví UNESCO. Odpolední program ve staré části Neapole a vyhlídka z pahorku Vomeru na Neapolský záliv.  Ráno pojedeme autobusem do Pompejí. Pompeje byly zasypány při výbuchu Vesuvu v roce 79 a díky tomu zůstalo město zakonzervováno do dnešních dnů. Rozsáhlý archeologický park nabízí k vidění například tehdejší místní lázně, divadla, ale i celou řadu zachovalých nástěných maleb tzv. fresek . Zde budeme mít dostatek času na prohlídku a případně společný oběd. V odpoledních hodinách se vrátíme zpět do Neapole. Vydáme se na vyhlídku k hradu San Elmo , odkud je nádherný výhlet na Neapolský záliv. Zastavíme se v tržní čtvrti Pignasecca a projdeme si starou Neapol – Gesú Nuovo, bazilika Santa Chiara nebo San Domenico.
3. den: Dnes nás čeká středověký kostel San Lorenzo Nuovo a Duomo San Gennaro. Následovat bude návštěva ulice Via San Gregorio Armeno plná řemeslných dílen s tradičními neapolskými betlémy, které jsou zde již po generace. Po snídani se vypravíme k  San Lorenzo Nuovo , který patří k nejvýznamnějším středověkým kostelům v Neapoli. Vydáme se k   dómu San Gennaro, velké třílodní bazilice se spoustou hýřivé výzdoby s několika kaplemi, které každého oslní. Za prohlídku zde stojí především  Cappella di San Gennaro , klenot neapolského barokního umění. Údajně se zde také zpravidla třikrát do roka znovu zkapalňuje krev neapolského patrona. Zbývající čast dne si projdeme například nejznámější vánoční ulicí Via San Gregorio Armeno , proslulou neapolskými betlémy . Můžete zde nejen obdivovat, ale si i zakoupit předměty nebo díla místních řemeslníků. Najdete zde nejen betlémy, ale i figurky slavných italských či zahraničních umělců, sportovců nebo politiků.  Večer návrat na hotel. 
4. den: V dopoledních hodinách navštívíme rozsáhle neapolské podzemní prostory. Vydáme se do historického centra. Budeme obdivovat památky různých stylů a období, a to vše v magické atmosféře a záři vánočních světel.  Neapol je známá podzemními chodbami a jeskyněmi , které zde budovali již staří Římané. V moderní době používali chodby především civilisté v období válek nebo neapolská mafie k uschování nelegálního zboží.  Nahlédneme do  Galeria Umberta I.  s nejvetší skleněnou pasáží v Evropě. Nevynecháme ani  divadlo Teatro San Carlo , nejstarší nepřetžitě provozovanou operu na světě. Zastavíme se na hlavním náměstí  Piazza del Plebiscito , kde se o Vánocích odehrává spoustu koncertů. Večer můžeme společně navšitivit tradiční neapolskou restauraci a projdeme se Španělskou čtvrtí s autentickou atmosférou. 
5. den: Cesta na letiště a návrat zpět do ČR. Dle letového řádu odjezd transferem na letiště, přílet do Prahy. 

12.12. - 16.12.24 čtvrtek - pondělí
snídaně letecky
21 990 Kč
cena za 5 dní

Cena zahrnuje

  • letenku Praha-Neapol-Praha
  • kabinové zavazadlo dle podmínek pro přepravu zavazadel
  • transfer letiště-hotel-letiště
  • dopravu do Pompejí
  • 4x ubytování v hotelu
  • 4x snídaně
  • služby průvodce (mimo individuální volno)

Cena nezahrnuje

  • zavazadlo za příplatek dle podmínek pro přepravu zavazadel
  • cestovní pojištění léčebných výloh (není-li sjednáno)
  • jízdné po Neapoli
  • vstup do Pompejí - přibližně 20 EUR
  • vstupenky na místě
  • doporučené kapesné 250 EUR (včetně vstupného a dopravy na místě)
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 3 100 Kč