Dámská jízda v Amsterdamu + KVĚTINOVÝ WORKSHOP + RETRO BIKE TOUR (letecky z Prah


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Pobytové zájezdy
    • Eurovíkendy

Amsterdam pro dámy… jako stvořený. Objevíte provoněný květinový trh, pohádkové větrné mlýny i stylové kavárny. Poodhalíte roušku příběhů malebných uliček. Ochutnáte báječné StroopWafel, sýry z Alkmaaru i holandské pivo. Projedete se na retro kole novými místy a vyrobíte si dekoraci z květin jako originální suvenýr. Odhoďte starosti a zažijte nejlepší dámskou jízdu v Amsterdamu!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Cestovní pojištění: Slavia A + STORNO (50 Kč / den / osoba)
Slavia B + STORNO (63 Kč / den / osoba)
Slavia C + STORNO (80 Kč / den / osoba)
Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Program zájezdu

1. den: První procházku Amsterdamem si užijeme krátce po příletu. Povíme si příběh čtvrti červených luceren. Na náměstí Dam se dozvíme zajímavosti o královských korunovacích. Zamíříme na oblíbený plovoucí květinový trh, vychutnáme si místní kavárničky i Amsterdam z lodní paluby.  Po příletu do Amsterdamu a ubytování se přesuneme do  historického centra města .   Při naší seznamovací procházce si prohlédneme majestátní budovu hlavního nádraží a populární čtvrť červených luceren. Kolem starobylého kostela Oude Kerk   dojdeme až na náměstí Dam, na kterém stojí Královský palác a také tzv. Nový kostel,   ve kterém probíhaly královské korunovace. Hlavní amsterdamskou nákupní zónou, která se určitě stane opakovaně vaším cílem během pobytu v Amsterdamu, se dostaneme až k plovoucímu květinovému trhu. Najdeme si čas i na odpočinek v jedné z malebných amsterdamských restaurací nebo kavárniček.  V Amsterdamu se romantickým kanálům nevyhneme, a tak si večer prohlédneme Amsterdam ještě z jiné perspektivy, na programu bude totiž plavba po amsterdamských grachtech (kanálech). Návrat na hotel ve večerních hodinách s průvodkyní nebo později individuálně.
2. den: Dnes objevíme další skryté perly Amsterdamu. Prozkoumáme oázu klidu Beginjnhof, židovskou čtvrť i největší amsterdamskou tržnici pod širým nebem. Pak nás čeká netradiční prohlídka města ze sedla typického kola při Biketour. Připravte se na výjimečný zážitek… Amsterdam je emotivně spojen s židovskou historií smutným příběhem židovské dívky , jejíž osud připomíná Dům Anne Frankové. I my si jej připomeneme a povíme si i mnohé zajímavosti, které se jen tak někde nedočtete. Následně kolem kostela Westerkerk s císařskou korunou na vrcholu kostelní věže a kolem oázy klidu , amsterdamské bekináže  Beginjhof,   budeme pokračovat až do  židovské čtvrti  rozprostírající se kolem náměstí Waterloo. Neopomeneme ani  dům, kde žil jeden z nejslavnějších synů města Rembrandt van Rijn , a mnohá významná amsterdamská muzea.   Poté se vypravíme na Albert Cuypmarkt – největší amsterdamskou tržnici pod širým nebem , místo setkání mnoha kultur.   Odpoledne nasedneme na klasický holandský dopravní prostředek a vyrazíme do ulic Amsterdamu na kole jako pravé Holanďanky . Během tříhodinové nenáročné projížďky na kole se vydáme se zkušeným průvodcem k Vondelparku , oblíbenému parku zejména pro své umělecké a piknikové využití, prošlápneme si to uličkami méně známými a vyzkoušíme typický holandský Applepie nebo sušenku StroopWafel . Večer bude čas na odpočinek v jedné z malebných amsterdamských restaurací nebo kavárniček. Poté návrat na hotel s průvodkyní nebo později individuálně.
3. den: Jak chutná Holandsko? Zjistíme… Dnešek strávíme v městečku Alkmaar, kde se konají tradiční sýrové trhy. Zažijeme neuvěřitelnou atmosféru nákupního ruchu, smlouvání, sýrových vůní a chutí. Vyrazíme i do muzea piva De Boom a okoštujeme holandský mok. Ráno po snídani se vydáme vlakem do městečka  Alkmaar, místa konání  slavných sýrových trhů , při nichž již více než 250 let každý pátek nosiči v bílých oblecích , dřevácích a slaměných kloboucích přinášejí dřevěná nosítka s nákladem až 600 kg sýru a kupující vybírají, proklepávají a smlouvají. My budeme při tom a vychutnáme si tuto jedinečnou atmosféru naživo. Pak zamíříme do  muzea piva De Boom , kde budeme mít možnost posedět u dobrého piva a ochutnat i některou z pochoutek, které se v Nizozemsku k pivu podávají (např. krokety). Odpoledne budeme mít čas projít si krásné úzké uličky v okolí náměstí, prohlédnout si místní obchůdky (např. s typickými dřeváky) a nakoupit si suvenýry. V podvečer se vlakem vrátíme zpět do Amsterdamu. 
4. den: Čeká nás výlet do Zaanse Schans. Domečky jako z pohádky, větrné mlýny i typické dřeváky vás doslova vtáhnou do dávné minulosti. Odpoledne si užijeme podle svých představ: muzea, nákupy či kavárny. A navečer si vyzkoušíme vyrobit vlastní květinovou dekoraci. Stylové rozloučení s Holandskem… V dopoledních hodinách vyrazíme se zájemkyněmi do   Zaanse Schans, vesnice s typickými holandskými domy , pohádkovými větrnými mlýny a dalšími zajímavostmi, abychom nakoukly do lidové minulosti. Nenecháme si ujít domek věnovaný dřevákům , přičemž mezi vystavenými kousky najdeme dokonce dřeváky svatební.  Odpoledne se vrátíme do Amsterdamu, kde bude prostor strávit čas dle libosti .  Jestli vás lákají muzea , doporučujeme ta nejznámější (Rijksmuseum, Van Gogh Museum, Stedelisk Museum, Dům Anny Frankové, Museum Heineken). Pokud vás nenechají klidnými butiky či klenotnictví, hurá na nákupy . Nebo byste rádi, jako náš Karel Čapek, byli také součástí živého muzea tím, že se usadíte ke stolečku s občerstvením a pozorujete pouliční dění? Amsterdam v sobě ukrývá nespočet vymazlených lokálů, kaváren či uměleckých koutků .   V podvečer se sejdeme na květinové „dílně“, tzv. workshopu , kde si pod profesionálním vedením vytvoříme během dvou hodin vlastní květinový dekorační věnec či jinou dekoraci. Výtvor z tohoto příjemně stráveného večera si samozřejmě odvezeme domů jako jedinečný suvenýr z Amsterdamu . Návrat na hotel s průvodkyní nebo individuálně. 
5. den: Po snídani dle letového řádu individuální program či návštěva brusírny diamantů včetně jejího obchůdku. Následně přesun z hotelu na letiště a návrat do ČR.

Cena zahrnuje

  • letenka Praha – Amsterdam – Praha vč. letištních tax
  • kabinové a odbavované zavazadlo (viz podmínky pro přepravu zavazadel)
  • transfer z letiště do hotelu a zpět
  • 4x ubytování v hotelu ve 2lůžkových či 3lůžkových pokojích
  • 4x snídaně
  • tříhodinová biketour včetně malého občerstvení
  • večerní květinový workshop včetně vlastnoručně vyrobené dekorace
  • skvělá průvodkyně po celou dobu zájezdu (mimo volný program)

Cena nezahrnuje

  • cestovní pojištění
  • přesuny místní dopravou (cca 30 EUR)
  • vstupné na místě
  • fakultativní výlet do Alkmaaru a Zaanse Schans (hradí se na místě doprava cca 35 EUR a případné vstupy)