Alkmaar - Za chutí sýrů do města Alkmaar, návštěva Amsterdamu a mlýnů v Zaanse Schans


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy

Za chutí sýrů do města Alkmaar, návštěva Amsterdamu a mlýnů v Zaanse Schans

Zavítejte do země větrných mlýnů, tradičních sýrů, květinových trhů, výborné kávy a chutného piva. Zakuste rušný noční život ve Čtvrti červených luceren a v Alkmaaru se zúčastněte proslulé přehlídky sýrů s místními specialitami.

Cena obsahuje

  • doprava autobusem
  • 1x ubytování v hotelu*** s vlastní koupelnou
  • 1x bufetová snídaně
  • služby průvodce
  • zákonné pojištění CK proti úpadku

Cena neobsahuje

  • pobytová taxa včetně parkování 10 € /os./noc
  • vstupy v rámci programu

Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR: Odjezd z ČR v odpoledních hodinách.
2. den: Volendam, Alkmaar a Amsterdam: Začnete prohlídkou malebného rybářského městečka - Volendam , kde budete mít čas na dvouhodinovou prohlídku. Přesunete se do městečka Alkmaar , kde se každý pátek (v měsících duben až září) koná nejpopulárnější akce v Holandsku - proslulý sýrový trh s místními specialitami , které můžete ochutnat nebo si je rovnou koupit. Město si projdete společně s průvodcem. Podle časových možností budete mít příležiitost navštívit Muzeum sýrů . Po návštěvě Alkmaaru se vlakem vrátíte do Amsterdamu , kde vás čeká první část prohlídky holandského hlavního města. Odjezd na hotel.
3. den: Zaanse Schans a Amsterdam: Pojedete do skanzenu Zaanse Schans , kde proběhne prohlídka areálu. Uvidíte dřevěné domy ze 17. století spolu s větrnými mlýny typickými pro Holandsko a dále tu najdete prodejnu s farmou na výrobu sýrů. Následně se přesunete do Amsterdamu na slibovanou druhou část prohlídky města. Tentokrát navštívíte historické centrum s náměstím Dam a Královským palácem . Uvidíte i Národní památník a Muzeum Madame Tussaud. Prohlédnete si chrám Westerkirke, navštívíte květinový trh a Říšské muzeum s parkem. Dle vašeho zájmu se můžete zastavit na kávu nebo holandské pivečko na náměstí slavného malíře Rembrandta. Cestou navštívíte také bleší trh a projdete se po židovské čtvrti směrem k budově Waag . Samozřejmě si užijete projížďku na lodích po vodních kanálech zvaných „grachty”. Nevynecháte ani nejslavnější amsterdamskou atrakci a projdete se kouzelnou Čtvrtí červených luceren . Návrat zpět do ČR.
4. den: Příjezd do ČR: Příjezd do ČR v dopoledních hodinách.

nebyly nalezeny žádné termíny