Toulky jižní Francií s koupáním


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy

Le Grau Du Roi – Camarque - Agde – Béziers – Montpellier – Narbonne – Carcassonne – Quéribus – Peyrepertuse – Séte – Canal du Midi

Doprava: autokarem

Nástupní a svozová místa v ČR zdarma: Praha, Plzeň, Brno, Velká Bíteš, Tišnov, Kuřim

Ubytování: hotel ***

Ubytování je zajištěno v hotelu ve dvoulůžkových pokojích s vlastním příslušenstvím. Možno zajistit ubytování 3.osoby na přistýlce bez slevy.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR v odpoledních hodinách, transfer přes SRN.
2. den: Ráno přijedeme do jižní Francie. Celý den strávíme koupáním a relaxací na písečných plážích u rybářského městečka Le Grau du Roi. Nedaleko se nachází i přístav Port Camargue, nazvaný podle blízké přírodní rezervace Camargue, která je domovem unikátní flóry a hlavně fauny. Zřejmě nikde v Evropě nejsou k vidění tak početná hejna plameňáků a stejnou vzácností jsou divocí koně a divocí býci, kteří v deltě Rhony volně žijí. Budeme mít možnost podniknutí lodního výletu. Poté přejedeme na ubytování.
3. den: Po snídani se vydáme k městečku Agde, kde se 14 km písčitých pláží střídá se skalisky a malými ostrůvky. Dopoledne věnujeme relaxaci na místních plážích. Odpoledne si prohlédneme Béziers dříve centrum katarů, dnes město známé býčími zápasy, ragby a vínem. Impozantní místní katedrála ze 14. stol. se vypíná na kopci a pyšní se krásnou sochařskou výzdobou, barevnými okny a freskami. V době válek s katary bylo Béziers prvním dobytým městem a obyvatelstvo bylo krutě zmasakrováno bez ohledu na vyznání. Při procházce městem zhlédneme nejen již zmiňovanou katedrálu, ale i lapidárium, radnici, zdymadla a mnohé další. V podvečerních hodinách si prohlédneme Montpellier – slavné univerzitní město, místo, kde slunce nikdy nezapadá, a které se pyšní bohatou historií (více jak 1000 let). Učarují nám středověké uličky, měšťanské domy ze 16. století, nejstarší dosud fungující lékařská univerzita západního světa (založená v roce 1220), katedrála sv. Petra a akvadukt Chateau d´eau. Vrátíme se na ubytování.
4. den: Po snídani podnikneme výlet na hrady Quéribus a Peyrepertuse, které v minulosti představovaly především odpor katarského hnutí proti křižákům. Časem však byly pobořeny a dnes tak na skalních ostrozích ční jejich zříceniny. Poté se vydáme do nejzachovalejšího opevněného města v celé Evropě – pohádkového města Carcassonne, do výspy katarů a útočiště středověké intelektuální elity. Po prohlídce města odjedeme na ubytování.
5. den: Snídně. Dnes zavítáme do elegantního města Narbonne , prohlédneme si historické centrum města, gotickou katedrálu sv. Justa ze 13. století, Arcibiskupský palác či pozůstatky římské cesty Via Domitia. Čeká nás ochutnávka vína. Odpoledne využijeme ke koupání na nejkrásnějších plážích Francie u malebného městečka Séte, „Benátek Languedocu“. Město svou romantickou atmosférou inspirovalo nejednoho umělce, natáčelo se tady několik slavných filmů. Ústí zde Canal du Midi (UNESCO), unikátní technický klenot spojující Atlantik se Středozemním mořem. Večer se vydáme na cestu do ČR.
6. den: Příjezd do ČR v odpoledních až večerních hodinách.

nebyly nalezeny žádné termíny