To nejlepší z Paříže + VERSAILLES (letecky z Ostravy – Krakova)


  • ubytování: hotel **+ubytování: hotel **+
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Pobytové zájezdy
    • Eurovíkendy

Nezapomenutelný eurovíkend s průvodcem, během kterého uvidíte to nejkrásnější z Paříže a navštívíte nejslavnější zámek ve Versailles. Paříž jako na dlani si vychutnáte z Eiffelovy věže a můžete si užít večerní plavbu po Seině. Vydejte se s námi nasát atmosféru francouzské historie, umění, gurmánských pochutin, módy i vůně parfémů a poznejte Paříž!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu:  dvě kabinová zavazadla 


kabinové zavazadlo o rozměrech 56 x 45 x 25 cm a max. hmotnosti 15 kg

malé kabinové zavazadlo (kabelka, laptop) o rozměrech 45 x 36 x 20 cm

tato zavazadla patří na palubu letadla, rozměry jsou včetně držadla, postranní kapsy a koleček


Zavazadlo za příplatek 2 300 Kč:  odbavované zavazadlo o hmotnosti do 23 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)


Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak.

Hmotnosti zavazadel nelze sčítat.

Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Versailles Pass

Dospělý 900.00 Kč
Dítě 350.00 Kč

Cestovní pojištění: Slavia A + STORNO (50 Kč / den / osoba)
Slavia B + STORNO (63 Kč / den / osoba)
Slavia C + STORNO (80 Kč / den / osoba)
Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

v hotelu jsou podávány kontinentální snídaně (bageta, croissant, máslo, marmeláda, čaj, káva)
během dne bude možné zakoupit jídlo na místech s možností občerstvení
poblíž hotelu je možnost individuálního stravování v místních restauracích

Ubytování: hotel **+

hotel v Paříži, poblíž metra (časový dojezd do centra Paříže cca 30 minut)
ubytování je v menších pokojích s vlastním soc. zařízením, Wi-Fi, TV

Program zájezdu

1. den: Přílet do Paříže, přesun na ubytování a dle letových řádů následná prohlídka části centra města. Odjezd z Ostravy na letiště do Krakova – odvoz je v ceně zájezdu : u vybraných termínů navíc  VIP vyzvednutí u domu . Po příletu do Paříže se přesuneme objednaným transferem na hotel, kde se ubytujeme. V závislosti na časech letu bude následovat program s průvodcem.
2. den: Prohlídka nejkrásnějších částí města, návštěva Latinské čtvrti a Panthéonu, prohlídka čtvrti Cité a katedrály Notre Dame, večerní plavba po Seině. Po snídani v hotelu přejedeme metrem do centra Paříže ke   kostelu Saint-Sulpice, známému tzv.   Pásem růže z knihy Šifra mistra Leonarda. Přes rozkvetlé Lucemburské zahrady se sídlem francouzského senátu se dostaneme do Latinské čtvrti, která nás   okouzlí svou atmosférou i historickými budovami. Uvidíme zde slavnou univerzitu Sorbonnu, Clunyjský palác   či pozůstatky antických lázní.   Významnou dominantou této čtvrti je národní památník Pantheon s hrobkami slavných francouzských osobností (jsou zde pochováni např. Voltaire, Alexandre Dumas nebo Victor Hugo). Polední pauza v jedné z malebných francouzských restaurací na   bulváru Saint-Michel nám dodá energii na další část dne. V samém historickém jádru Paříže si prohlédneme fascinující gotický chrám Notre-Dame, proslavený románem Victora Huga "Zvoník u Matky Boží v Paříži", uvidíme středověký palác a vězení La Conciergerie a klenot gotické architektury kapli Sainte-Chapelle, ukrytou v areálu dnešního Justičního paláce.  V podvečer si užijeme romantickou plavbu po Seině. Z paluby lodě se nabízí  nevšední pohled na většinu pařížských památek včetně Eiffelovy věže. Návrat na hotel ve večerních hodinách s průvodcem nebo individuálně. 
3. den: Výlet do Versailles, prohlídka zámku, zahrad i městečka, večerní procházka malebným Montmartrem. Po snídani se přesuneme do rozsáhlého zámeckého areálu Versailles   poblíž Paříže, který byl po několik století sídlem francouzských králů a politickým centrem země. Vedle samotného zámku si vychutnáme hudební představení a hru fontán v zámecké zahradě a uvidíme místa, kam panovník utíkal před dvorem a starostmi (Malý Trianon, Velký Trianon a idylická vesnička Marie Antoinetty).  K večeru si užijeme uměleckou atmosféru čtvrti Montmartre s malebným náměstím malířů Place de Tertre. Bělostná bazilika Sacre-Coeur poskytuje nádherný výhled na Paříž i příjemné místo k odpočinku. Při procházce romantickými uličkami této čtvrti uvidíme i slavný kabaret Moulin Rouge. Návrat na hotel s průvodcem nebo individuálně.
4. den: Dle letových řádů návštěva největší ikony města Eiffelovy věže, návrat zpět do ČR. V případně pozdějšho odletu po snídani budeme pokračovat v prohlídce města. Den zahájíme návštěvou největší dominanty Paříže –   Eiffelovy věže, z jejíhož vrcholu nás bude čekat nádherný výhled. Procházkou po Martových polích dojdeme k budovám   Vojenské akademie   a Invalidovny, tedy   místům spojeným s osobností císaře Napoleona I. Po nejkrásnějším   pařížském   mostě Alexandra III. a nejznámějším pařížském bulváru Champs-Élysées se dostaneme až na   náměstí Svornosti (Place de la Concorde), kde byla za francouzské revoluce umístěna obáváná gilotina.  Dle letových řádů transfer na letiště, odlet z Paříže do Krakova, odvoz do Ostravy.

Cena zahrnuje

  • odvoz z Ostravy na letiště do Krakova a zpět (u vybraných termínů navíc VIP vyzvednutí u domu)
  • letenka Krakov – Paříž – Krakov se všemi poplatky
  • kabinové zavazadlo dle pravidel pro přepravu zavazadel transfer letiště – hotel – letiště
  • 3x ubytování v Paříži ve 3* hotelu
  • 3x snídaně
  • průvodce po celou dobu (od odletu do návratu, mimo volný program ve městě)
  • tištěný průvodce městem zdarma

Cena nezahrnuje

  • odbavované zavazadlo za příplatek (viz níže)
  • MHD v Paříži (30 EUR) + vlak do Versailles (8 EUR)
  • cestovní pojištění léčebných výloh
  • vstupné do památek
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 3 000 Kč