Monako, Cannes, Annecy, Mont Blanc - Zažijte krásy levandulové Provence, koupání v Canyon du Verdon a vydejte se lanovkou na Mont Blanc


  • ubytování: hotel **ubytování: hotel **
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy

Zažijte krásy levandulové Provence, koupání v Canyon du Verdon a vydejte se lanovkou na Mont Blanc

Pojeďte do Monackého knížectví, vykoupejte se v jednom z nejčistších jezer v Evropě, ovoňte levandulová pole, jako filmová hvězda se vyfoťte v Cannes, a nakonec si vychutnejte výhled na vrchol Mont Blancu - nejvyšší hory Evropy.

Cena obsahuje

  • doprava autobusem
  • 3x ubytování v hotelu** s vlastní koupelnou
  • 3x kontinentální snídaně
  • vjezd do Monaka (300 Kč / 12 €)
  • služby průvodce
  • zákonné pojištění CK proti úpadku

Cena neobsahuje

  • pobytová taxa včetně parkování 10 € / os. / noc
  • vstupy v rámci programu

Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR: Odjezd z ČR v odpoledních/večerních hodinách.
2. den: Annecy, Mont Blanc: Ráno přijedete autobusem do Chamonix , ležícího na úpatí nejvyšší hory Evropy Mont Blanc . Projdete se po tomto horském letovisku a prohlédnete si město. Lanovkou se z Chamonix dostanete téměř na samý vrchol Mont Blancu, odkud vás čeká nádherný pohled na Alpy a široké okolí. Odpoledne můžete vyjet horským vláčkem k největšímu alpskému ledovci Mer de Glace s ledovcovou jeskyní. Až se na Mont Blanc dostatečně vynadíváte, přejedete autobusem do Annecy . V podvečer vyrazíte do krásného městečka , kterému se pro jeho kanály přezdívá „ Benátky Alp“ . Uprostřed jednoho z nich se tyčí zámeček Palais de l'Ile, který svým tvarem připomíná loď. Annecy obklopuje jedno z nejčistších jezer v Evropě, kolem kterého se budete moci projít a odpočnout si. Večer odjezd na hotel.
3. den: Canyon du Verdon: Navštívíte vesničku Moustiers Sainte Marie , která se rozkládá v roklině mezi dvěma skalami, nad kterou visí zlatá hvězda. Nikdo si není jistý, kdo vlastně hvězdu nad město zavěsil. Vesnice je proslavená především díky malované keramice přezdívané fajáns , kterou si zde můžete zakoupit jako originální suvenýr a podíváte se ke kostelu Chapelle Notre-Dame-de-Beauvoir , ve kterém se údajně dějí zázraky. V Provence půjdete ke krásnému jezeru Svatého kříže (Lac de Ste Croix), kde budete mít možnost vypůjčit si šlapadla nebo třeba kánoe a vplout do kaňonu. Večer odjezd na ubytování.
4. den: Cannes, koupání v moři: Vydáte se do města slavného filmového festivalu - Cannes . Určitě nevynecháte budovu Festivalového paláce , před kterou se můžete vyfotit na červeném schodišti a prohlédnete si také otisky dlaní slavných hvězd na Chodníku slávy . Projdete se po pobřežní promenádě La Croisette , lemované palmami, luxusními hotely a restauracemi a podíváte se k přístavu, kde kotví luxusní jachty. Na kopci Mont-Chevalier uvidíte zbytky opevnění města , pocházející z 12. století a na tržnici Forville můžete ochutnat mořské plody. Za nákupy můžete jít na Rue d’Antibes , kde najdete samé značkové butiky. Odpoledne si můžete udělat výlet lodí na blízký ostrov svaté Margerity , kterému dominuje mohutná pevnost, ve které pobýval tajemný muž s železnou maskou, jehož identita je dodnes opředena mnohými mýty. Večer odjezd na hotel.
5. den: Monako: Ráno navštívíte typickou jihofrancouzskou parfumerii, kde se dozvíte o tradici výroby parfémů a budete si je moci zakoupit za výrobní ceny. Poté přejezd do Monackého knížectví , krásou zářícího koutu Evropy, ve kterém si prohlédnete katedrálu knížecí rodiny, Knížecí palác a v Monte Carlu světoznámé kasino, kolem kterého jezdí závodníci Formule 1. Ústředním bodem města je Knížecí palác , stojící na na skále La Rocher. V tomto paláci sídlí samotný kníže, kterého hlídá početná stráž. Uvidíte také Katedrálu sv. Mikuláše , která je místem posledního odpočinku monackých knížat a filmové hvězdy Grace Kelly . Projdete se po přístavu , kde kotví jak luxusní jachty, tak menší loďky a spatříte kostel Sainte-Dévote , jehož historie sahá až k roku 1075. Večer odjezd zpět do ČR
6. den: Návrat do ČR: Návrat zpět do ČR v odpoledních hodinách.