Historická Provence


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Pobytové zájezdy

Provence je bezesporu jedna z nejkrásnějších oblastí Francie nacházející se v jihovýchodní části země. Svým návštěvníkům může nabídnout romantický venkov, rozsáhlé vinice, ale i města s tisíciletou historii s níž je spjat i název Provence, který pochází z římského slova "provincie". Bylo to první území, které Římané zabrali mimo Itálii. Do dneška se nám z této doby zachovalo mnoho památek, které s námi budete moci navštívit.

Program: 1. den: Odjezd z ČR v odpoledních hodinách.

2. den: Dopoledne příjezd do města Orange, kde si prohlédnete nejvýznamnější památky z doby Římanů, např. 19 metrů vysoký vítězný oblouk nebo římské divadlo. V podvečerních hodinách odjezd na ubytování.

3. den: Po snídani navštívíme archeologické naleziště Glanum v St. Rémy de Provence Les. Odtud odjezd do historického městečka Baux-de-Provence, jehož dominantu tvoří hrad tyčící se na skále. Navečer zastávka v Nimes, kterému se přezdívá francouzský Řím, a kde lze shlédnout chrám Maison Carrée a další památky. Přejezd na ubytování.

4. den: Po snídani odjezd do bývalého papežského sídla Avignon – elegantní starobylé město a jedno z hlavních kulturních center Francie. Středověkými uličkami prokličkujeme k Papežskému paláci – největšímu gotickému paláci na světě (UNESCO), ke katedrále Panny Marie s gotickou hrobkou Papeže XXII. Dále uvidíte katedrálu Notre Dame, Avignonský most, malebné kavárny a obchůdky obehnané hradbami. V podvečer odjezd do ČR.

5. den: Příjezd do ČR v dopoledních hodinách.

Doprava: autokarem

Nástup / Výstup: PRAHA – 16:30 AUTOBUSOVÉ NÁDRAŽÍ FLORENC
BEROUN – 17:30 ČERPACÍ STANICE ÖMV (U KAUFLANDU)
PLZEŇ – 18:15 ZASTÁVKA MHD NC ČERNICE
ROZVADOV – 19:15 SVATÁ KATEŘINA, ČERPACÍ STANICE MOL

ČASY ODJEZDŮ JSOU POUZE ORIENTAČNÍ. CESTOVNÍ KANCELÁŘ SI VYHRAZUJE PRÁVO NA ZMĚNY ČASŮ ODJEZDŮ.

Důležité upozornění:
Pro pořádání zájezdu je stanoven minimální počet účastníků zájezdu na 32 osob, pokud není ve smlouvě o zájezdu nebo v potvrzení o zájezdu uvedeno jinak. Vega Tour s.r.o. má právo zrušit zájezd do 7 dní před nástupem na zájezd při nenaplnění požadovaného počtu účastníků.


15.05. - 19.05.24 středa - neděle
snídaně autokarem
7 890 Kč
cena za 5 dní (4 noci)

Cena zahrnuje

  • ? Autobusovou přepravu
  • ? Ubytování se snídaní
  • ? Průvodce znalého destinace (s plným výkladem v autobuse, omezeným po městě)

Cena nezahrnuje

  • ? Vstupy do objektů (Papežský palác Avignon 14 €)
  • ? Pobytovou taxu 6 €
  • ? Příplatek za neobsazené lůžko
  • ? Cestovní a úrazové pojištění během pobytu s pojištěním storna a COVID 19 - 49 Kč / den