Adventní Štrasburk + ALSASKÉ VÁNOČNÍ TRHY (letecky z Prahy)


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky

Nezapomenutelný advent ve Francii. Prodloužený víkend s průvodcem ve Štrasburku, během kterého zažijete nejkrásnější francouzské vánoční trhy. Navštívíte slavnou katedrálu Notre Dame, kouzelnou čtvrť La Petite France, projedete se lodičkou po řece Ill a až k budově Evropského parlamentu. Nevynecháte ani jedinečná místa v okolí Štrasburku – alsaský Colmar a kouzelné vinařské městečko Obernai. Nalaďte se na sváteční pohodu a zažijte jedinečnou atmosféru adventního Štrasburku!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu: kabinové zavazadlo o rozměrech 55 x 45 x 25 cm a max. hmotnosti 8 kg (toto zavazadlo patří na palubu letadla, rozměry jsou včetně držadla, postranní kapsy a koleček)

Zavazadlo za příplatek 1 800 Kč: odbavované zavazadlo o hmotnosti do 23 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)


Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak.

Hmotnosti zavazadel nelze sčítat.

Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Cestovní pojištění: Slavia A + STORNO (50 Kč / den / osoba)
Slavia B + STORNO (63 Kč / den / osoba)
Slavia C + STORNO (80 Kč / den / osoba)
Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

snídaně v hotelu jsou podávány formou bufetu
během dne bude možné zakoupit jídlo na místech s možností občerstvení
poblíž hotelu je možnost individuálního stravování v místních restauracích

Ubytování: hotel ***

hotel v Colmaru, poblíž centra města
ubytování je v menších pokojích s vlastním soc. zařízením, Wi-Fi, TV

Program zájezdu

1. den: Cesta z ČR do Francie, ubytování na hotelu v Colmaru a případné první prozkoumání tohoto půvabného vinařského městečka. Odlet z Prahy, přílet do Basileje. Transferem se z letiště přesuneme na hotel v Colmaru, kde se ubytujeme. Dle letového řádu večer možná společná procházka centrem Colmaru, případně individuální volno.   
2. den: Celodenní poznávání krás Štrasburku. Objevíme skrytá zákoutí pitoreskní čtvrti La Petite France a vychutnáme si tajuplnou atmosféru čtvrti Grande Ile s hrázděnými domy. Uvidíme instituce Evropské unie a ochutnáme alsaskou kuchyni.  Po snídani se vydáme poznávat krásy Štrasburku. Procházkou kolem  kostela sv. Tomáše  dojdeme do samotného historického centra města, kde se nachází i velkolepá katedrála Notre Dame ze 14. století, o níž Goethe prohlásil, že to je nádherná dáma v růžovém krajkoví. Můžeme společně vystoupat na vyhlídkovou plošinu zvonice katedrály, která se tyčí ve výšce 66 metrů, o níž Vicotr Hugo napsal: „Ze zvonice je úžasný výhled. Štrasburk vám leží u nohou, staré město se zoubkovanými štíty a velkými střechami s vikýři, přerušované věžemi a kostely, malebnější než města flanderská.“ Okolí katedrály je obklopeno množstvím typických dlážděných uliček a hrázděných domů a jen kousek od Notre Dame se nachází honosný palác z 18. století tzv. Palais Rohan . Palác je perlou centra města, občas bývá přirovnáván k Versailles. V jeho interiérech se nachází tři fascinující muzea: Archeologické muzeum, Muzeum dekorativního umění a Muzeum Štrasburského umění. V objevování hrázděných domů budeme pokračovat ve čtvrti Grande Ile (Velký ostrov). Tato čtvrť se ne nadarmo umístila na seznamu světového dědictví UNESCO. V místních uličkách na vás dýchnou dějiny celého regionu a užijete si jedinečnou atmosféru tohoto německo-francouzského pohraničí. Odpolední procházka po pitoreskní  La Petite France , tzv. Malé Francii, působí přímo pohádkově. Jedná se o malebnou čtvrť, která se rozprostírá podél řeky Ill a je spletí romantických uliček, vodních kanálů a historických domků. Zde také nasajeme jedinečnou atmosféru, a to díky výzdobě a stánkům s adventním zbožím. Ve večerních hodinách návrat vlakem do Colmaru.
3. den: Dnes vyrazíme do města Obernai s typickou alsaskou atmosférou. Projdeme se po náměstí Place du Marché a prohlédneme si zdejší unikátní zvonici. Odpoledne si vychutnáme historické skvosty Colmaru a třeba i plavbu Malými Benátkami. Po snídani se vlakem přesuneme do půvabného města Obernai , které je obehnáno hradbami a obklopeno vinicemi. Za centrum města je považováno náměstí Place du Marché se sochou patronky Alsaska svatou Odilou a impozantní budovou radnice, kterou zdobí barokní iluzivní malby. Zajímavostí je šedesát metrů vysoká zvonice, která zde jako jediná zůstala po stržení původního kostela, a také sýpka Halle aux Blés z roku 1554, v jejíchž interiérech se dnes nachází restaurace. V odpoledních hodinách se vrátíme zpět do Colmaru . V ulicích města na vás dýchne typická atmosféra francouzských vinařských městeček, okouzlí vás tradiční barevné hrázděné domy, křivolaké uličky i kanály přetínané mosty. Společně si projdeme centrum a uvidíme gotický kostel Collégiale St-Martin, odsvěcený dominikánský kostel nebo františkánský kostel St-Matthieu. Zájemci se mohou v případě dostatku času vydat na plavbu lodí po kanálech místní čtvrti Malé Benátky. 
4. den: V závislosti na letových řádech možná program individuálně nebo s průvodce a odlet zpět do Prahy. Dopoledne v závislosti na čase odletu možnost plavby lodí po řece Ill nebo individuální volno k nákupům či návštěvě některého z muzeí. Odjezd transferem na letiště do Basileje, přílet zpět do Prahy.

Cena zahrnuje

  • letenka Praha – Basilej – Praha se všemi poplatky
  • kabinové zavazadlo dle podmínek pro přepravu zavazadel
  • transfer letiště – hotel – letiště
  • 3x ubytování
  • 3x snídaně
  • průvodce po celou dobu (od odletu do návratu, mimo volný program ve městě)

Cena nezahrnuje

  • odbavované zavazadlo dle podmínek pro přepravu zavazadel
  • doprava vlakem v rámci programu zájezdu
  • cestovní pojištění léčebných výloh
  • vstupné do památek
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 4 500 Kč