Adventní Paříž - Vánoční Paříž s návštěvou adventních trhů a zámku Versailles


  • ubytování: hotel **ubytování: hotel **
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem

Vánoční Paříž s návštěvou adventních trhů a zámku Versailles

Paříž je ještě krásnější během adventu, tak proč nevyrazit právě sem? Kromě trhů uvidíte Versailles a projdete se po Champs-Elysées až k Vítěznému oblouku. Vše završíte pohledem na vyzdobenou Paříž z Tour de Montparnasse.

Cena obsahuje

  • doprava autobusem
  • 1x ubytování v hotelu
  • 1x kontinentální snídaně
  • vjezd do Paříže 300 Kč (12 €)
  • služby průvodce
  • pojištění proti úpadku cestovní kanceláře

Cena neobsahuje

  • pobytová taxa včetně parkování 10 € /os./noc
  • vstupy v rámci programu

Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR: V dopoledních hodinách odjezd z ČR.
2. den: Paříž, centrum: Po příjezdu do Paříže podniknete okružní jízdu kolem Justičního paláce, mostu Pont Neuf, Louvru, Museé d'Orsay, Poslanecké sněmovny a mostu Alexandra III. Dojedete až k Invalidovně s vyhrazeným časem na fotopauzu, vydáte se kolem École Militaire a skrze park Champ-de-Mars k Eiffelově věži s možností výstupu na tuto nejznámější pařížskou pamětihodnost. Následuje celodenní prohlídka s průvodcem - procházka po nábřeží Seiny s možností plavby lodí. Prohlédnete si také nejznámější ulici Champs-Elysées a slavný Vítězný oblouk, který dal postavit Napoleon Bonaparte na paměť svého vítězství v bitvě u Slavkova. Metrem se přesunete do čtvrti Montmartre , kde začnete procházkou poblíž kabaretu Moulin Rouge. Tato malebná čtvrť je proslavená filmem Amélie z Montmartru. Možná poznáte některá ze slavných míst - Baziliku Sacré-Coeur, Place du Tertre nebo dům Bateu-Lavoir, ve kterém na přelomu 20. století měli ateliéry mnozí slavní umělci včetně Pabla Piccasa. V podvečerních hodinách odjezd na hotel na okraji Paříže.
3. den: Versailles, Paříž: Odjedete do Versailles , kde vás čeká prohlídka barokní rezidence krále Slunce Ludvíka XIV. s mnoha nádhernými sály v čele se známou Zrcadlovou síní , vlastních komnat krále a královny, zámecké kaple a dalších monumentálních sálů. Projdete se nádherným zámeckým parkem ve stylu vrcholné francouzské barokní zahradní architektury. Městskou dopravou přejedete do Paříže. Užijete si vánoční atmosféru na největších adventních trzích Paříže, kde ochutnáte něco z místních vánočních specialit - typické francouzské palačinky, sýry, šunky, vína a další dobroty, co jen hrdlo ráčí. Poté se přesunete metrem k Louvru, kde si prohlédnete exteriér tohoto významného muzea včetně slavné skleněné pyramidy na hlavním nádvoří. U Louvre se také nachází další adventní trh. Pokračovat budete přes Palais Royal a historicky velmi cennou Pasagge Vivienne, kolem pařížské Burzy do čtvrti Ópera a Grand Boulevards. Užijete si procházku po vánočně vyzdobených a nezapomenutelně osvětlených pařížských bulvárech. Během osobního volna si zajdete na nákupy vánočních dárku a suvenýrů. Pokud budete mít zájem, můžete navštívit zážitkové muzeum voskových figurín Grévin nebo posedět v některé z typických francouzských restaurací. Pobyt v Paříži zakončíte překrásným výhledem na noční město z mrakodrapu Tour de Montparnasse, kterému se říká Nebe Paříže. Ve večerních hodinách odjezd zpět do ČR.
4. den: Příjezd do ČR: Příjezd do ČR v odpoledních hodinách.

nebyly nalezeny žádné termíny