Plavba Po Starodávných Pokladech Egypta *****


  • ubytování: hotel *****ubytování: hotel *****
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Poznámka: - Změny programu nejsou plánovány, ale jsou vyhrazeny.
- Směr plavby se může měnit ( Asuán – Luxor,Luxor –Asuán) v závislosti na dostupnosti lodí a na počasí. - Počet dětí u poznávacích zájezdů je omezen. Zájezd není vhodný pro děti pod 6 let. Děti jsou na vyžádání u CK (od 6 let). - Konkrétní jména hotelů jsou upřesněna na místě delegátem. Fotografie ubytování u nabídky jsou ilustrativní. - Transfer na jednotlivé výlety a památky, vstupy do navštívených objektů a výklad průvodce během výletů není zahrnutý v ceně zájezdu. Transfery, vstupy a výklady průvodců jsou obsaženy v programovém balíčku.*

Stravování: vlastní

(hotel ALL INCLUSIVE, výletní loď PLNÁ PENZE)

Ubytování: hotel *****

Vybavení pokojů: hotel "no name" kategorie min. 5* (3 noci v Hurghadě, 4 noci na výletní lodi) - K dispozici jsou dvoulůžkové pokoje s možností 1 přistýlky, pokoje jsou standardně vybaveny vlastním sociálním zařízením (toaleta, sprcha nebo vana, fén), telefonem, TV. Většina pokojů i s balkonem nebo terasou. - Výletní loď 5*: Recepce, restaurace, střešní bar, obchůdky, bazén s oddělenou částí pro děti, lehátka a slunečníky zdarma – Kajuta: koupelna se sprchou, WC, vysoušeč vlasů, telefon, TV, minibar - - Při poznávacích zájezdech se nejedná o ubytování v žádném konkrétním hotelu. Jména hotelů se dozvíte až po příletu do místa od delegáta. U těchto ubytovacích zařízení nemůžeme zajistit Vaše zvláštní požadavky.

Program zájezdu

1. den: Přílet, ubytování Do Hurghady přilétáme ve večerních hodinách. Zde na nás již bude čekat náš delegát, který nás přivítá a my se vydáme transferem do našeho hotelu v Hurghadě. Po ubytování se uložíme ke spánku a odpočinku. Přenocování v min. 5* hotelu v letovisku Hurghada.
2. den: Výlet po Hurghadě: Ráno nás po snídani průvodce seznámí s programem a vydáme se na naše první poznávání. Dnes zůstaneme v Hurghadě a uděláme si prohlídku tohoto města.
3. den: Nalodění, Luxor, chrám Karnak Dnešní den zahájíme již v brzkých ranních hodinách (cca v 5 hodin ráno), jelikož se budeme přesouvat z hotelu na naší loď. Vydáme se do Luxoru a nalodíme se na komfortně vybavenou výletní loď. Tímto okamžikem naše plavba po Nilu začíná a v průběhu dne spatříme chrámy na východním břehu Luxoru a samozřejmě navštívíme i ty nejznámější, a to Luxorský chrám a chrám Karnak. Přenocování v. 5* výletní lodi.
4. den: Údolí králů, chrám královny Hatšepsut, Memnonovy kolosy, alabastrová dílna Dnešní den zahájíme snídaní a vyplavíme se na západní břeh Nilu, jelikož před námi bude jeden z vrcholů naší plavby. Nejprve se vydáme do údolí králů, kde budeme mít možnost vidět hrobky faraonů a dozajista zde na nás dýchne starodávna atmosféra. Pokračovat budeme k chrámu královny Hatšepsut, který ve svých kresbách připomíná její slavné poselství do Somálska. Chrám je velmi zachovalý, neboť je poměrně mladý. Je zasazen do skály a přichází se k němu po širokém schodišti. Následně se vypravíme směrem k Memnonovým kolosům. Jedná se o dvě sochy velkých rozměrů, které od roku 1350 př. n. l. stojí před thébskou nekropolí na západním břehu řeky Nil - západně od nového města. Sochy zpodobňující egyptského faraona Amenhotepa III., který vládl ve staroegyptské 18. dynastii. Chybět dnes nebude ani návštěva alabastrové dílny, kde budete mít možnost zakoupit si suvenýr. Po návratu na naší loď si dáme oběd a poplujeme do města Edfu. Dozajista budeme mít možnost si odpoledne dopřát zábavu a odpočinek. Přenocování v. 5* výletní lodi.
5. den: Chrám Edfu, chrám Kom Ombo Po snídani se vydáme k chrámu, který nese stejné jméno jako město, v kterém se nachazíme. Jedná se tedy o chrám Edfu. Město Edfu bylo v řecko-římských dobách známé jako Apollonopolis Magna, protože bůh Hór byl ztotožněn s Apollonem. Chrám, věnovaný bohu Horovi, byl postaven v Ptolemaiovském období, mezi léty 237 až 57 př. n. l a jedná se o jedna z nejlépe zachovaných svatyní v Egyptě. Po návštěvě chrámu vyplujeme do města Kom Ombo. V průběhu opět budeme mít možnost si dopřát odpočinek a pozorovat malebnou krajinu kolem nás. V městě následně zakotvíme a vydáme se do stejnojmenného chrámu. Jedná se o staroegyptský chrámovým komplex, který se nachází na východním břehu Nilu v Horním Egyptě. Současná podoba chrámu pochází převážně z Ptolemaiovského období, menší části byly dostavěny později za nadvlády Římanů. Zasvěcený byl dvěma bohům. Harverovi se sokolí hlavou (ve starším období známý jako Hor) a krokodýlímu bohovi Sobekovi. Právě kvůli tomuto dvojímu zasvěcení je chrám často nazýván "chrámem dvojitým". Po prohlídce se nalodíme a vyplujeme do Asuánu. Přenocování v. 5* výletní lodi.
6. den: Chrám Abú Simbel (extra) / Návštěva nubijské vesnice (balíček ALL IN ONE)) Na výběr dnes máme buď výlet do chrámu Abu Simbel nebo se můžeme podívat do nubijské vesnice. - Chrám Abú Simbel je monumentální dílo starověku, které patří mezi jednu z mnoha egyptských pamětihodností, která denně láká davy turistů z celého světa a všechny zvídavé zájemce o tajuplnou egyptskou historii. Budeme mít možnost obdivovat gigantické sochy a další stavební skvosty, které jsou vytesané do skály. Chrámový komplex Abú Simbel obsahuje vlastně chrámy dva. Větší chrám je zasvěcen slunečním bohům Horního a Dolního Egypta Amon-Reovi a Re-Horakhteovi a uctíván zde byl také stavitel chrámu Ramesse II., menší chrám nechal faraon postavit své manželce Nefertari, zasvěcen byl Hathor. - Při návštěvě nubijské vesnice budeme mít možnost se seznámit se zvyky a tradicemi místních obyvatel. Do vesnice pojedeme lodí přes přírodní a chráněné rezervace Nilu. Jakmile dorazíme do vesnice, tak se u jedné rodiny zastavíme, u které si dámě čaj a ochutnáme jejich pokrmy. Nachází se zde i tržiště s kořením a budeme mít možnost si dle libosti nějaké zakoupit. Dále se půjdeme podívat po městečku, navštívíme mešitu nebo jejich školu. Přenocování v. 5* výletní lodi.
7. den: Chrám Philae, cesta z Asuánu do Hurghady Po snídani se vydáme objevovat kouzla chrámu Philae, který je nazýván "perlou Nilu". Představuje jeden z nejznámějších chrámů starověkého Egypta a nalezneme jej poblíž města Asuán v jižním Egyptě ("Horní Egypt"). Název chrámu pochází od názvu ostrova, na němž původně ležel a odkud byl při stavbě nové asuánské přehrady přemístěn na nové místo. Tímto místem se stal Ostrov Agilkia. Chrámový komplex byl zasvěcen bohyni Eset a pochází z období vlády Ptolemaiovců (332 př. n. l. – 30 n. l.). Chrám byl významným poutním místem i náboženským centrem a po nástupu křesťanství se stal posledním místem, kde byl až do 6. století n. l. udržován tradiční kult. V roce 1979 byl chrám zapsán na Seznam světového dědictví UNESCO a jedná se o jednu z nejnavštěvovanějších egyptských památek. Po prohlídce se vydáme již autobusem opět směrem k Hurgahdě, kde se ubytujeme v hotelu, budeme mít možnost odpočinku, zábavy a užijeme si program all inclusive v 5* hotelu. Přenocování v min. 5* hotelu v letovisku Hurghada.
8. den: Odlet zpět do Prahy Dnes naše poznávání bohužel končí a čeká nás transfer na letiště v Hurghadě a let zpět do Prahy.

Cena zahrnuje

  • Letenku Praha –Hurghadai – Praha vč. 23kg odb.zavazadla 8kg příručního zavazadla - Transfery mezi jednotlivými hotely a letišti - Letištní a bezpečnostní taxy vč. paliva - Ubytování na 7 nocí / 8 dní v min. 5* hotelech místní kategorizace dle programu (3 noci v Hurghadě, 4 noci na výletní lodi) - All inclusive po celou dobu pobytu v hotelu - Plnou penzi po na výletní lodi (nápoje extra) - Služby česky hovořícího delegáta - Povinné pojištění cestovní kanceláře ve smyslu zákona č. 159/99 Sb

Cena nezahrnuje

  • Možnost přiobjednat: - Komplexní cestovní pojištění vč. pojištění storna zájezdu a vč. poj. Covid - Cestovní vízum
  • Programový balíček "ALL IN ONE" za 299 USD,- (platba na místě), který obsahuje: - 2. den: Výlet po Hurghadě vč.návštěvy kostela, mešity - 3. den: Návštěva Luxorského chrámu a chrámu Karnak - 4. den: Údolí králů, chrám královny Hatšepsut, Memnonovy kolosy, alabastrová dílna - 5. den: Chrám Edfu, chrám Kom Ombo - 6. den: Návštěva nubijské vesnice s ochutnávkou, prohlídka vesnice a městečka - 7. den: Chrám Philae - Transfer na jednotlivé výlety - Odborný výklad česky hovořícího průvodce během všech výletů a prohlídek
  • Programový balíček "BASIC" za 249 USD,- (platba na místě), který obsahuje: - 3. den: Návštěva Luxorského chrámu a chrámu Karnak - 4. den: Údolí králů, chrám královny Hatšepsut, Memnonovy kolosy, alabastrová dílna - 5. den: Chrám Edfu, chrám Kom Ombo - 7. den: Chrám Philae - Transfer na jednotlivé výlety - Odborný výklad česky hovořícího průvodce během všech výletů a prohlídek
  • Možnost dalších fakultativních výletů - EXTRA VÝLETY nezahrnuté v programovém balíčku: - 6. den: Chrám Abú Simbel za 150 USD
  • Výlety dle programu, odborný výklad průvodce a transfery na jednotlivé výlety. Výlety si lze zakoupit fakultativně na místě u delegáta. - Využití autobusu v rámci celodenních výletů - Jídla během dne, která nejsou obsažena v jednotlivých výletech a programovém balíčku, nápoje během jídel - Spropitné (doporučená výše je cca 20 USD na osobu a pobyt) - Cenu za lodní lístek, který je vystavován provozovatelem lodě vždy podle skutečného počtu osob vstupujících na palubu lodi za účelem plavby. Cena za lodní lístek je ve výši minimálně 30 USD. Cena za lodní lístek je hrazena v hotovosti před nástupem na palubu v USD. - Cestovní vízum - Komplexní cestovní pojištění vč. pojištění storna zájezdu