Skandinávie a její metropole


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy

Náš zájezd Vás zavede do všech tří hlavních měst Skandinávie – Kodaně, Stockholmu i Osla. Cestou poznáte místní nezaměnitelnou přírodu, historické památky, vikingské pohřebiště a na závěr si můžete užít trochu adrenalinu v Goteborgském zábavním parku Liseberg.

Program: 1. den - odjezd z České republiky v podvečerních hodinách

2. den - trajektem Rostock – Gedser přejezd na prohlídku Kodaně. Následuje transfer z Dánska do Švédska po Oresundském mostě. Ve švédském Malmo si prohlédneme historické centrum a poté se podíváme do Lundu na románskou katedrálu.
3. den -v ranních hodinách transfer do Jonkopingu s prohlídkou muzea Husqvarny. Odpoledne přejedeme do vesničky Granna, prohlídka skanzenu Grannabergu a obchůdků s mentolovými špalky Polkagris. Odpoledne návštěva ostrůvku Visingso.

4. den - prohlídka Stockholmu - začneme zastávkou u královského paláce Drottningholm, přejezd ke Stockholmské radnici kde se také předávají Nobelovy ceny. Následuje Korunovační katedrála Storkyrkan a staré město Gamla Stan. Na závěr možná návštěva Vasova muzea.

5. den - dopoledne příjezd do Osla. Prohlídka Frogner parku, ve kterém se nachází přes 650 soch. Procházka k centru města, královskému paláci a radnici se zvonkohrou, kde se každoročně uděluje Nobelova cena za Mír. Pokračujeme k osloskému přístavu, hradu Akerhus a osloskému dómu.

6. den -v ranních hodinách transfer do Lillehammeru. Návštěva skokanských můstků z ZOH 1994, skanzenu Maihaugen a norského olympijského muzea. Poté odjezd do švédského Goteborgu se zastávkou v Blomsholmu u Svinesundu, kde se nachází staré vikingské pohřebiště.

7. den - Goteborg – Závěrečný den ve Skandinávii strávíme prohlídkou města Goteborg. Nejprve se podíváme do městského centra, navštívíme rybí tržnici Feskekorka a poté se přesuneme ke skaliskům Saltholmen, kde během pobytu v Goteborgu relaxoval a také skládal Bedřich Smetana. Přesun do lesoparku Slottsskogen – pokud jsme během cesty neviděli žádného losa, zde ho uvidíme určitě. Následně se přesuneme do Universea – muzea se spoustou zábavních atrakcí. Na závěr navštívíme zábavní park Liseberg s několika horskými drahami. Odjezd do ČR.

8. den - návrat do Prahy v poledních hodinách.

Doprava: autokarem

Nástup / Výstup: PRAHA – 16:00 HOD PROTI HLAVNÍMU VLAKOVÉMU NÁDRAŽÍ, PARKOVIŠTĚ U SKLENĚNÝCH KOPULÍ
ÚSTÍ NAD LABEM – 17:30 ZASTÁVKA MHD TRMICE GLOBUS, TYRŠOVA UL.

Jednotlivá nástupní místa jsou obsluhována jen v případě obsazení min 6 osobami. Pokud není nástupní místo obsazeno, bude rezervace přeodbavena na nejbližší nástupní místo.

CESTOVNÍ KANCELÁŘ SI VYHRAZUJE PRÁVO NA ZMĚNY ČASŮ ODJEZDŮ V ZÁVISLOSTI NA NAPLNĚNÍ KAPACIT DANÝCH AUTOBUSŮ. PŘESNÝ ČAS ODJEZDU BUDE URČEN V POKYNECH NA CESTU.

ČAS PŘÍJEZDU JE ORIENTAČNÍ. MŮŽE SE ZMĚNIT V NÁVAZNOSTI NA DOPRAVNÍ SITUACI A ČAS ODJEZDU Z DESTINACE. PŘÍJEZDY VE VÝŠE UVEDENÝCH ČASECH TEDY NENÍ MOŽNÉ GARANTOVAT.

Důležité upozornění:
Pro pořádání zájezdu je stanoven minimální počet účastníků zájezdu na 32 osob, pokud není ve smlouvě o zájezdu, nebo v potvrzení o zájezdu uvedeno jinak. Vega Tour s.r.o. má právo zrušit zájezd do 7 dní před nástupem na zájezd při nenaplnění požadovaného počtu účastníků.


Cena zahrnuje

  • Autobusovou dopravu
  • Ubytování se snídaní
  • 1 zavazadlo a 1 palubní tašku k přepravě
  • Služby průvodce

Cena nezahrnuje

  • Vstupy do objektů
  • MHD a trajekt zpáteční 15€
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj
  • Cestovní a úrazové pojištění