Kodaň – dánská metropole


  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Kodaň • Frederiksborg • Gilleleje • Kronborg

Změna vyhrazena: Změna programu vyhrazena.

Min. počet účastníků: 15.

Program zájezdu

1. den: odlet z Prahy do Kodaně . Již první den můžete vidět to nejhezčí z dánské metropole. Např. královský palác Amalienborg - sídlo dánské královny Markéty II., palác Christiansborg - sídlo dánského parlamentu a Borsen - budova burzy, jejíž dračí věžičku navrhl osvícený král Christian IV. v 17. století. Doporučujeme plavbu loďkou z idylického Nyhavnu - přístav se starými loděmi i moderními jachtami a spoustou restaurací a kaváren, kde žil Hans Christian Andersen. Transfer na hotel a nocleh.
2. den: po snídani se vypravíme na ostrov Sjaelland, zde si prohlédneme nejkrásnější dánský zámek Frederiksborg, který se rozkládá na třech malých ostrůvcích jezera Slots a je postaven ve stylu holandské renesance. V zámku se nachází Muzeum dánské historie, po jehož návštěvě již budete o Dánsku vědět naprosto vše. Nezapomeňte na přilehlé zahrady, které jsou pečlivě udržovány. Pokračujeme do Helsingor se zámkem Kronborg, do kterého anglický dramatik Shakespeare umístil děj Hamleta. Je zde také nejužší místo Oresundské úžiny. Cestou zpět do Kodaně navštívíme čtvrť Christianhavn, kde se nachází autonomní tzv. Svobodné město - Christiania, které v roce 1971 vyhlásilo nezávislost.. Christiania se pokládá za samostatný mikronárod, který není součástí EU a používá i vlastní měnu. Návrat na ubytování. Nocleh.
3. den: snídaně. Dnes si během pěší prohlídky města prohlédnete malebné uličky historického jádra. Neminete radnici a při vyhlídce z válcové věže Rundetarn možná uvidíte až do Švédska. Návštěva královského zámku Rosenborg , kde jsou uloženy dánské korunovační klenoty a k němuž patří krásný zámecký park. Pokračovat budete k historické přístavní pevnosti Kastellet ze 17. století, která určitě stojí za prohlídku. Uvnitř pevnosti jsou kasárna a na hradbách jsou rozestavěna děla, mířící výhružně do moře. A samozřejmě - Dánsko nemůžete opustit bez fotografie symbolu města - Malé mořské víly . Večer můžete navštívit zábavní park Tivoli nebo Tycho Brahe planetárium. Nocleh.
4. den: snídaně. Individuální volno (dle možností) můžete strávit na hlavní pěší zóně Stroget , která je nejdelší nákupní třídou v Evropě, nebo navštivte unikátní muzeum jantaru Ravnmuseet . Transfer na letiště a odlet z Kodaně do Prahy.