Pomena - Odisej hotel ***


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: vlastnídoprava: vlastní
    • Pobytové zájezdy
    • Pobyty u moře

Poloha: do 100 m od moře

Vybavení: směnárna, pizzerie, trezor na recepci , WI-FI k dispozici dle popisu, aperitiv bar, bazén dětský venkovní mořská voda, restaurace a lá carte, terasa, sprchy na pláži, televizní místnost, kosmetický salón, masážní salón, parkování, bar na pláži, bistro, recepce.

Sport a zábava: fitness studio, vodní sporty, půjčovna jízdních kol, půjčovna skútrů, škola potápění.

První dítě do 13 let na přistýlce se 2 dospělými osobami - ZDARMA !!!

!!! PŘI ZAKOUPENÍ POBYTU DO 28.2.2023 SLEVA 20 % Z CENY UBYTOVÁNÍ !!!

Všechny uvedené slevy jsou již zahrnuty v ceně.

Odisej hotel: Hotel Odisej Mljet se nachází v zeleném borovém a dubovém lese národního parku Mljet, jen dvě hodiny jízdy trajektem z Dubrovníku. Mljet je nejjižnějším z jihodalmatských ostrovů. Hotel se 157 pokoji a apartmá je takřka uhnízděný v zálivu Pomena na severozápadním cípu Mljetu, daleko od kosmopolitního shonu Dubrovníku. Poblíž hotelu je přístav Polače, který je největší a nejhezčí na ostrově.

Hotel je zcela klimatizovaný a je sestaven z hlavní budovy a pavilonu. Pokoje v hotelu jsou jednolůžkové, dvoulůžkové s možností přistýlky typu Classic, Superior, Deluxe. Pokoje mají SAT/TV, minibar, koupelnu, vysoušeč vlasů, klimatizaci. Některé pokoje jsou s balkonem s výhledem do parku nebo na mořskou stranu, některé bez balkonu.

Hostům je k dispozici recepce, trezor na recepci, směnárna, moderní restaurace s nádherným výhledem na moře, aperitiv bar, TV místnost, Wi-Fi na recepci a v Maestral Snack Baru. Venkovní terasa, bazén pro děti, plážový bar, pizzeria, parkoviště. 

Pláže jsou zde přírodní kamenité a betonová plata cca 50 m od hotelu. Na pláži jsou sprchy. 

V jihovýchodní části ostrova najdete v zátoce dvě krásné písčité pláže Velika Saplunara a Mala Saplunara. 

Hostům jsou dostupné tyto služby: masážní procedury, sauna, kosmetické ošetření (pedikúra, manikúra), posilovna, venkovní dětský bazén (mořská voda), sluneční terasa, fitness studio s kardio a posilovacím zařízením. V blízkosti hotelu mohou klienti využít možnost vodních sportů, půjčovnu jízdních kol a skútrů, potápěčské centrum.

Ostrov Mljet je plný tichých cyklistických a turistických stezek s úžasně čistou vodou všude kolem.

Vodní sporty jsou zde nutností – když ne v teplé vodě zálivu, tak slavné hlubiny dvou klidných jezer Malo a Veliko Jezero se slanou vodou, která odhalují kouzelný podvodní život a staré vraky lodí, vás přesvědčí.

Tento pobyt doporučujeme pouze na vlastní dopravu. Ostrov Mljet má trajektové spojení s pevninou z Dubrovníku nebo z Prapranta na poloostrově Pelješac.

V ceně pobytu není zahrnuta vstupenka do Národního parku Mljet, musí se povinně zakoupit při objednání pobytu v CK/u prodejce, protože hotel Odisej je součástí Národního parku Mljet.

Destinace: Pomena je sice malá obec s počtem stálých obyvatel nepřesahujícím 50 osob, kteří se živí  rybolovem a zemědělstvím, ale s vybudováním hotelu Odisej a nových apartmánových domů získává na větším významu turizmus. Přesto Pomena zůstává klidným a příjemným místem pro Vaši dovolenou. Je také výchozím bodem pro výlety do překrásné okolní přírody - část Mljetu byla vyhlášena národním parkem. V docházkové vzdálenosti od hotelu je již jeho část – Malo Jezero. V současnosti tu najdete několik restaurací a kavárniček, obchody se suvenýry, sportovní hřiště, pronájem kol, kánoí a surfů, školu potápění. Nádherná příroda, křišťálové moře, zeleň borovic i atmosféra místa, to vše mluví pro návštěvu tohoto nádhernéhou koutu Chorvatska.

Pořadatelem zájezdu je 101 CK ZEMEK, s.r.o.

Cena zahrnuje

  • 7x ubytování
  • 7x polopenze - švédský stůl
  • úklid pokoje
  • výměna ručníků
  • závěrečný úklid
  • klimatizace

Cena nezahrnuje

  • doprava
  • cestovní pojištění
  • nápoje k večeři
  • povinná pobytová taxa - 670 Kč/osoba/týden bez rozdílu věku (platí se v CK/ u prodejce)
  • POVINNÝ PŘÍPLATEK - VSTUPENKA DO NÁRODNÍHO PARKU NENÍ ZAHRNUTA: vstupenka do Národního parku Mljet v termínech do 31.5. a od 1.10. - dospělá osoba 485 Kč/týden, dítě 8 - 18 let 160 Kč/týden, dítě do 8 let zdarma (platí se v CK/u prodejce); 1.6.-30.9. - dospělá osoba 795 Kč/týden, dítě 8 - 18 let 255 Kč/týden, dítě do 8 let zdarma