Dubrovník a Elafitské ostrovy s výletem do Černé Hory


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy

Medugorje - vodopády Kravica - Ston - Mali Ston - Dubrovník - ostrov Lokrum - ostrov Šipan - ostrov Lopud - Boka Kotorská - Kotor - Budva

Zájezd nás zavede na nejjižnější výběžek jadranského pobřeží, které zde tvoří neopakovatelná směs historických památek ale i roztroušených ostrůvků s bujnou vegetací. Navštívíme historický Dubrovník, středověký Ston, Elafitské ostrovy - Koločep, Lopud, Šipan a Lokrum s bujnou středomořskou vegetací, krásnou přírodou a koupáním na nepřeplněných plážích. Vypravíme se na výlet do nedaleké Černé Hory za poznáním Kotoru i romantické Budvy. Budeme mít příležitost ochutnat místní speciality - ústřice, langusty a odpočívat budeme na krásných plážích Jadranu.

Fakultativní lodní výlet na Elafitské ostrovy - nutná rezervace předem v CK, platba na místě cca 55EUR součástí výletu jsou nápoje na lodi, oběd v Šipanu u majitele lodi vč. nápojů, vstupné do rezidence Stjepovič-Skočibuhové

Stravování: polopenze

Polopenze - snídaně a večeře formou bufetu.

Doprava: autokarem

Nástupní a svozová místa v ČR zdarma Praha, Brno, Svitavy, Litomyšl, V.Mýto, Holice (Chrudim), Pardubice, Hradec Králové, Poděbrady.

Ubytování: hotel ***

Ubytování je zajištěno v hotelu Sunce*** v přímořském letovisku Neum, ve dvoulůžkových pokojích s vlastním příslušenstvím, klimatizací a balkonem. Možno zajistit ubytování 3.osoby na přistýlce bez slevy. Na vyžádání za příplatek je možné zajistit pokoj s balkonem na mořskou stranu. Jednolůžkové pokoje není možné zajistit na mořskou stranu. Hotel s bazénem se nachází přímo na břehu moře, jen pár metrů od pláže. V případě včasného přihlášení do 2 měsíců před odjezdem se zájmem o doobsazení nebude účtován příplatek za 1/1 pokoj.

Program zájezdu

1. den: Ve večerních hodinách odjezd z ČR.
2. den: Dopoledne navštívíme Medugorje - světoznámé poutní místo a vodopády Kravica na ponorné řece Trebižat - krásná přírodní scenérie, ale také možnost koupání ve sladké vodě. Odpoledne příjezd na ubytování, pobyt u moře, večeře.
3. den: Snídaně, pobyt u moře, individuální volno, večeře.
4. den: Snídaně. Celodenní fakultativní lodní výlet na Elafitské Ostrovy - oblíbená místa šlechtických rodin o čem svědčí četné vily a zahrady (součástí výletu jsou nápoje na lodi, oběd v Šipanu u majitele lodi vč. nápojů, vstupné do rezidence Stjepovič-Skočibuhové). Pro ostrovy jsou příznačné architektonické památky, obranné věže z období tureckých a arabských nájezdů tzv. torety, středomořská vegetace, krásná příroda a koupání. Navštívíme malebný ostrov Kolocep, druhým z ostrovů bude ostrov Šipan, který měla v oblibě i dubrovnická šlechta, přírodní scenérie ostrova, městečko Sudjuradj a prohlídka renesanční letní rezidence rodiny Stjepovič-Skočibuhové - reprezentační sály zámku, kaple, krásná zahrada, stará lisovna oleje. Součástí výletu je i typický dalmatinský oběd - menu a poté pokračujeme na ostrov Lopud, oblíbené místo českého básníka a spisovatele V. Dyka. Malebné městečko Lopud - podobná architektonická tvářnost jako Dubrovník.Večeře.
5. den: Snídaně, pobyt u moře, individuální volno, večeře.
6. den: Po snídani navštívíme kouzelné město Dubrovník (UNESCO) - Pilská brána, promenáda Placa, Onofriova kašna, kostel sv. Spasitele, mramorem dlážděné ulice a barokní budovy, procházka po dubrovnických hradbách s úchvatnými pohledy na celé město, věž Minčeta a Bokar, tradice, řemeslné zajímavosti - výšivky z kraje Konavle, opracovávání korálů, individuální volno, čas na oběd a posezení v místních kavárničkách. Fakultativně odjedeme i na nedaleký ostrov Lokrum - malinký ostrůvek je od centra Dubrovníku vzdálen pouze 15. min. plavby lodí, původně zde stával benediktinský klášter, jehož zbytky jsou patrné dodnes. Nyní je místo přírodní rezervací. Pro ostrov je typická bujná vegetace, lesní porost, stará botanická zahrada, pávi a spousta motýlů. Většina návštěvníků neodolá koupání v přírodním slaném jezírku, které se příznačně jmenuje „Mrtvo more“. Koupání je zde možné také na několika přírodních plážích. Návrat na ubytování, večeře.
7. den: Snídaně. Celodenní výlet na pobřeží Černé Hory - Budvanská riviéra. Trajektem přeplujeme Boku Kotorskou, připomínající norské fjordy. Zastavíme v centru oblasti středověkém městečku Kotor (UNESCO) s masívem Lovčenu v pozadí, staré město, hradby, monumentální katedrála zasvěcená sv. Tryfonovi. Budva - staré město na výběžku pevniny, mohutné hradby s vyhlídkou na Sv. Stefan, romantické uličky. Návrat na ubytování, večeře.
8. den: Sníadaně, pobyt u moře. Polodenní výlet do oblasti Malostonského zálivu. Navštívíme městečko Ston - historické centrum se středověkými stavbami, procházka po stonských hradbách ze 14. stol., nejdelší opevnění v Evropě, vyhlídky do širokého okolí. Navštívíme saliny s možností nákupu mořské soli a Mali Ston - loviště ústřic. Návrat na ubytování, večeře.
9. den: Snídaně. Pobyt u moře a v podvečerních hodinách odjezd do ČR.
10. den: Předpokládaný návrat v dopoledních hodinách.

nebyly nalezeny žádné termíny