Třeboň - Jižní Čechy, kraj rybníků a památek UNESCO


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy

Poloha: Telč – Červená Lhota – Jindřichův Hradec – Třeboň – Borovany – Trocnov – Český Krumlov – Holašovice – Zlatá Koruna – Hluboká  – Písek – Zvíkov – Orlík
Pobyt v hotelu vedle rybníka Svět nedaleko lázní přímo v Třeboni.
NOVINKA

Třeboň, hotel Svět:

Jižní Čechy, kraj rybníků a památek UNESCO:

Stravování: snídaně

3x snídaně (formou bufetového stolu)

Doprava: autokarem

Doprava zájezdovým autobusem s WC a klimatizací.

Odjezdová a svozová místa: Česká Třebová, Litomyšl, nebo Ústí nad Orlicí, Vysoké Mýto, Holice, Hradec Králové, Pardubice, Chrudim, Havlíčkův Brod.

+ 300 Kč: Lanškroun, Choceň, Svitavy, Vamberk.

Čas odjezdu i příjezdu bude přizpůsoben trase, provozu a povětrnostním podmínkám. Je nutné počítat s odchylkou až dvě hodiny. Vše bude upřesněno v podrobných pokynech, které cestovní kancelář rozešle týden před odjezdem. Zastávky autobusu budou v souladu s platnými dopravními předpisy.

Ubytování: hotel ***

3 x ubytování ve 2–4 lůžkovém pokoji s příslušenstvím  v *** hotelu Svět Třeboň

Program zájezdu

1. den: : 1. den: Odjezd, Česká Třebová okolo 6 hodiny ranní směrem H. Králové, Pardubice, Havlíčkův Brod k romantickému zámku na jezeře Červená Lhota , známého z mnoha českých pohádek jako např. Kouzla králů. Procházka kolem zámeckého rybníka. Přejezd do Telče (UNESCO), které si díky jedinečnému historickému jádru s měšťanskými domy zasloužilo přívlastek „Moravské Benátky“. Volný čas na pozdní oběd a návštěvu okolí renesančního zámku s krásnou zahradou v anglickém stylu. Krátká zastávka v Jindřichově Hradci , prohlídka historického centra s mohutným hradem, který byl v minulosti sídlem významného šlechtického rodu Vítkovců. Večer dojezd do Třeboně a bytování v hotelu Svět nedaleko slavného rybníka a Třeboňských lázní. Součástí areálu je restaurace Rybářská bašta.
2. den: : Snídaně, volný den, kdy můžete vyrazit naučnou stezkou na “cestu kolem Světa”, resp. kolem rybníka Svět, případně plavbu lodí. Lze také navštívit jednu z nejzajímavějších staveb jižních Čech, Schwarzenberskou knížecí hrobku nebo Třeboňské Lázně , zahrát si minigolf v areálu hotelu nebo vyrazit do historického centra Třeboně . V případě zájmu lze objednat exkurzi do pivovaru Regent .
3. den: : Snídaně a celodenní výlet. Cesta přes Trocnov , rodiště Jana Žižky. Navštívíme sídlo mnoha mocných českých rodů, Český Krumlov (UNESCO), které bylo vystavěno na ohybu řeky Vltavy. Procházka městem s úzkými uličkami, které lemují gotické a renesančními domy a Lazebnický most s nádhernými výhledy na zámek i řeku Vltavu. Volný čas využijeme k příjemným posezením nebo návštěvě rozsáhlého zámeckého areálu. Možnost prohlídky některé ze zámeckých tras a procházka přes Plášťový most s nádhernými výhledy na město. Přejezd do malebné vesničky Holašovice , která byla díky dochované barokní architektuře selských statků zařazena pod ochranu UNESCO. Návrat do Třeboně.
4. den: : Po snídani vyklidíme pokoje, a vydáme se na cestu zpět. První foto zastávka bude u kouzelného zámku Hluboká , na kterém bydlela oblíbená Pyšná princezna. Dále zastavíme v Písku , kde projdeme historické centrum a podíváme se na Kamenný most, nejstarší dochovaný most v Česku. Přejedeme k hradu Zvíkov a užijeme si krásných vyhlídek na soutok řek Vltava a Otava. V případě pěkného počasí poplujeme lodí k zámku Orlík (dochované sídlo staré rodové šlechty Schwarzenbergů). Projedeme přes Žďákovský most a slavné husitské město Tábo r směrem do východních Čech. Návrat ve večerních hodinách, Česká Třebová okolo 22. hodiny. Program je orientační, bude přizpůsobován počasí a okolnostem.

Cena zahrnuje

  • dopravu zájezdovým autobusem s WC a klimatizací;
  • všechny autobusové výlety uvedené v programu;
  • 3x ubytování ve 2–4 lůžkovém pokoji s příslušenstvím  v *** hotelu Svět Třeboň- 3x snídani (formou bufetového stolu);- wifi, minigolf;- pobytové taxy;
  • služby průvodce;
  • pojištění CK proti úpadku
  • dopravu zájezdovým autobusem s WC a klimatizací
  • všechny autobusové výlety uvedené v programu
  • 3x ubytování ve 2–4 lůžkovém pokoji s příslušenstvím  v *** hotelu Svět Třeboň
  • 3x snídani (formou bufetového stolu)
  • wifi, minigolf
  • pobytové taxy
  • služby průvodce
  • pojištění CK proti úpadku

Cena nezahrnuje

  • vstupné do památek;- příplatek za jednolůžkový pokoj - 1400 Kč
  • vstupné do památek
  • příplatek za jednolůžkový pokoj - 1400 Kč