Telč, Hluboká nad Vltavou, Český Krumlov, Lipno - Romantika na jihočeských zámcích a stezka v korunách stromů


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy

Romantika na jihočeských zámcích a stezka v korunách stromů

Romantika na jihočeských zámcích a stezka v korunách stromů

Jižní Čechy - osobitý kraj pyšnící se krásnými městy se zámky, které upoutávají umem, s jakým byly vystavěny. Červená Lhota, Hluboká nad Vltavou, Český Krumlov nebo Stezka korunami stromů u Lipna a mnohem víc!

Cena obsahuje

  • doprava autobusem
  • 2x ubytování v hotelu***
  • 2x snídaně
  • služby průvodce
  • zákonné pojištění CK proti úpadku

Cena neobsahuje

  • vstupy v rámci programu
  • pobytová taxa



Poloha hotelu:
  • vzdálenost do centra: cca 5 minut chůze
Okolí hotelu:
  • Clarion Congress Hotel České Budějovice je největší kongresový hotel v jižních Čechách.
  • Hotel nabízí služby concierge, obchod se suvenýry a také business centrum se společenskými prostorami.
  • V historickém centru se nachází čtvercové náměstí Přemysla Otakara II., které je jedním z největších ve střední Evropě. Hlavní dominantou náměstí je barokní Samsonova kašna, která je největší svého druhu v České republice.
  • Za návštěvu stojí Černá věž, která je vysoká 72 m. Poskytuje výhled na celé město a jeho nejbližší okolí. V blízkosti věže se nachází Kostel sv. Mikuláše ze 17. století, který je postavený v barokním slohu.
  • Nahlédněte do tajemství výroby světoznámého ležáku Budweiser Budvar v pivovaru Budějovický Budvar.

Stravování: snídaně

  • snídaně - NEW WAVE Restaurant & Lobby bar

Ubytování: hotel ***

  • vlastní koupelna se sprchou nebo vanou, WC, fén, klimatizace, telefon s přímou volbou, SAT TV, žehlící set, čajový a kávový set, minibar se širokou nabídkou napojů, bezpečnostní zámkový kartový systém, trezor, WiFi

Program zájezdu

1. den: Červená Lhota, Hluboká nad Vltavou: Odjezd v dopoledních hodinách. Vydáte se směrom k zámku Červená Lhota , unikátní vodní tvrzi. Můžete společně se skupinou absolvovat prohlídku zámku , nebo čas strávit procházkou po okolním parku . Přejedete směrem k Hluboké nad Vltavou . V tomto malebném městečku si vychutnáte prohlídku novogotického zámku , který byl do dnešní podoby přestavěn po vzoru anglických tudorovských hradů. Zámek sloužil až do zestátnění jako rodové sídlo Schwarzenbergů, pyšní se bohatě zařízenými interiéry a unikátní řezbářskou výzdobou, na které se pracovalo více než 30 let. Čas je vyhrazen také pro kratší prohlídku přilehlého anglického parku , který dotváří romantickou atmosféru tohoto místa. Večer se přesunete na hotel, ve kterém strávíte obě noci.
2. den: Lipno - Stezka korunami stromů a Český Krumlov: Po snídani vaše kroky povedou do oblasti Lipenské přehrady, kde strávíte půlku dne. Máte možnost vystoupat na unikátní Stezku korunami stromů . Naskytne se vám ohromující výhled na Lipno, šumavskou přírodu, Novohradské hory a v případě dobré viditelnosti i vrcholky rakouských Alp. Ke stezce se můžete vydat pěšky nebo využít lanovku. Toto místo nabízí mnohem více možností. Můžete vyzkoušet místní bobovou dráhu nebo si udělat výlet kolem přehrady, pěšky, na kole nebo na koloběžce. Kolem přehrady je mnoho možností, kde si vychutnat menší občerstvení nebo dopřát pořádný oběd s krásným výhledem na marinu a přehradu. Poté se přesunete do Českého Krumlova , kde se nachází druhý největší zámecký areál České republiky. Zde vám průvodce ukáže to nejkrásnější, co toto světoznámé město nabízí. Medvědi v hradním příkopu samozřejmě nebudou chybět. Po společné prohlídce města je vyhrazen čas na volný program, kdy je možné pokračovat v objevování Krumlova, případně si zajít na jídlo. Ve odpoledních hodinách se vydáte zpět na hotel. Večer je ještě dostatek času prohlédnout si České Budějovice.
3. den: Třeboň a Telč: Po snídani navštívite lázeňské a rekreační město Třeboň Poté se přesunete do města Telč , které je zapsané na Seznamu kulturního dědictví UNESCO. V tomto městečku se zachoval unikátní koncept středověkého náměstí , kde si můžete prohlédnout stavební vývoj měšťanských domů od středověku, přes renesanci až po baroko. Za zmínku stojí také Telčský zámek , který ale v současné době prochází částečnou rekonstrukcí. Prohlédnout si můžete i krásné zámecké zahrady. Vyhrazen je také volný čas pro oběd. Návrat ve večerních hodinách.

nebyly nalezeny žádné termíny