Tajuplný Moravský kras


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy

Na mnoha místech se setkáte s různými pověstmi, kterým můžete věřit a nemusíte. Znáte tu o zlé maceše? Těch je více, ale co právě ta, po níž byla přímo pojmenována propast? Místo stojí za návštěvu nejen kvůli pověsti, ale především proto, že se jedná o největší propast svého druhu ve Střední Evropě. Kromě toho na Vás čeká prohlídka Punkevních jeskyní a Kateřinská jeskyně, kde si poslechnete pověst o pasačce Kateřince a pak se vydáte na prohlídku. Podzemní přírodní chrám má vynikající akustiku a dodnes je příležitostně využíván k pěveckým a hudebním koncertům. Akustika dómu je návštěvníkům demonstrována reprodukovanou ukázkou klasické hudby.

Program: 1: den: Odjezd v ranních hodinách. Nejdříve vás čeká prohlídka Punkevních jeskyní a v případě vysoké vody i plavba loďkou po jezeře. Uvnitř uvidíte překrásně zdobenou stěnu Předního dómu a nejmohutnější krápník Punkevních jeskyní, stalagnát Salmův sloup. V zadní části dómu je Zrcadlové jezírko. V něm se odráží zajímavé skupiny krápníků, mj. i tzv. Převrácený deštník, Dvě sovy, Hrad na skále či dvoumetrový Turecký minaret. V Zadním dómu vás jistě upoutá skupina krápníků zvaná Turecký hřbitov a dlouhý stalaktit Jehla. První úsek vodní plavby vede slepým ramenem Punkvy kolem vysokých komínů k tzv. Čtyřicítce. Tady, z chodby hluboko pod hladinou, vyvěrá Punkva do volných prostor, takže dál pokračuje plavba již po aktivním toku. Návštěvníci shlédnou pod hladinou osvětlené Skalní mosty a proplují po Pohádkových jezerech k podzemnímu přístavišti. Zde vystoupí a přes Bobří síňku, kde profesor Absolon kdysi nalezl ....let staré kosti bobrů, projdou do Masarykova dómu s nejpůsobivější krápníkovou výzdobou. Po prohlídce punkevních jeskyní vyjedete lanovkou na Horní můstek propasti Macocha, kde budete mít individuální volno. Den zakončíte návštěvou Kateřinské jeskyně s bohatou krápníkovou výzdobou.

Doprava: autokarem

Nástup / Výstup: PRAHA – 6:00 PROTI HLAVNÍMU VLAKOVÉMU NÁDRAŽÍ, PARKOVIŠTĚ U SKLENĚNÝCH KOPULÍ
JIHLAVA – 7:45 TŘÍDA LEGIONÁŘŮ/PARKOVIŠTĚ ZA BILLOU

ČASY ODJEZDŮ JSOU POUZE ORIENTAČNÍ. CESTOVNÍ KANCELÁŘ SI VYHRAZUJE PRÁVO NA ZMĚNY ČASŮ ODJEZDŮ

Pro pořádání zájezdu je stanoven minimální počet účastníků zájezdu na 32 osob, pokud není ve smlouvě o zájezdu, nebo v potvrzení o zájezdu uvedeno jinak. Vega Tour s.r.o. má právo zrušit zájezd do 7 dní před nástupem na zájezd při nenaplnění požadovaného počtu účastníků.


Cena zahrnuje

  • Autobusovou dopravu
  • Prohlídku punkevních jeskyní
  • Služby průvodce

Cena nezahrnuje

  • Vstupy do Kateřinské jeskyně
  • Lanovku na Horní můstek
  • Cestovní a úrazové pojištění