Skiareál Lipno - den na lyžích


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Aktivní dovolená

Jednodenní lyžování na Lipně si zamilujete a oblíbíte jako skvělé zpříjemnění zimní sezóny. Ranní odjez z Prahy nám zaručuje celodenní lyžování na zasněžených svazích oblíbeného areálu, kde si užije zábavu jak zkušený lyžař, tak naprostý začátečník.

Program: Skiareál Lipno vám nabízí pohodové lyžování na více jak 13,4 km upravených sjezdovek. Sjezdové tratě mírné a střední obtížnosti mají příjemný pozvolný profil, který je ideální pro děti a začátečníky. Všechny tratě jsou kompletně pokryty moderním zasněžovacím systémem. Na jižní straně Skiareálu Lipno (směrem od parkoviště) se nachází sjezdovky Jezerní, Školní, Spojovací a výukové hřiště Fox park a Bambini park. Na vrchol těchto sjezdovek vás vyveze lanová dráha Lipno Express.

Přepravu lyžařů ve Skiareálu Lipno zajišťují 3 čtyřsedačkové lanovky a jedna dvousedačková lanovka Doppelmayr, která není přizpůsobena k přepravě bisky nebo monoski. Pro komfortní nástup jsou všechny vybaveny rozběhovými koberci, které umožňují plynulé nasednutí na sedačky lanovek. O přepravu dětí i začátečníků se starají 4 pojízdné koberce ve výukovém hřišti Fox Park. K přepravě osob z centrálního parkoviště na vrchol Kramolína slouží lanovka Lipno Express, která je v provozu také pro večerní lyžování na sjezdovce Jezerní.

Jezerní
Patří k nejdelším ve Skiareálu Lipno - měří 1400 metrů. Je spojnicí se sjezdovkami, které se nachází na druhé straně Skiareálu. Je oblíbená nejen u rodin s dětmi, ale i u lyžařů, kteří si zkoušejí carvingový styl jízdy. Jedná se o modrou sjezdovku. Na této sjezdovce probíhá každý den večerní lyžování.

Školní
Je určena výhradně klientům lyžařské školy Lipno.skischool. Sjezdovka měří 1250 metrů a vede vedle Jezerní sjezdovky. Jedná se o modrou sjezdovku.

Spojovací
Propojení severní a jižní strany areálu. Sjezdovka je dlouhá 350 metrů.

Fox park
Výukové hřiště o délce 120 metrů se nachází u dolní stanice lanové dráhy Lipno Express. Patří oprávněně ke špičce v České republice. Nabízí tři pojízdné koberce, pohádkové slalomy. Vstup je pro všechny lyžaře ZDARMA. Fox park je otevřen nejen od 8.30 do 16.hod, ale i od 18 do 20 hodin. V tuto dobu je část vyhrazena pro sáňkování a bobování a to VŠE POD UMĚLÝM OSVĚTLENÍM. V sobotu zde pravidelně probíhají odpolední soutěže a každou neděli oblíbené Vítání hostů.

Na severní stranu Skiareálu Lipno (odvrácená strana) vás dopraví lanová dráha Lipno Express. Nachází se zde sjezdovky Střecha, Pánská, Dámská, Sjezdovka lišáka Foxe, Promenádní, Vyhlídka, Snowpark, Skicrossová dráha a měřený slalom. K dispozici jsou lanové dráhy Střecha a Promenádní.

Střecha
Nejnáročnější sjezdovka v areálu nabízí slušný adrenalinový zážitek ze sjezdu. Je označena jako černo/modrá a měří 970 metrů.

Pánská
Tato sjezdovka patří k páteřním sjezdovkám areálu. Velmi oblíbená. Měří 970 metrů. Označena jako červeno/modrá.

Dámská
Oblíbená alternativa ke sjezdovce Pánské. Měří 1090 metrů a je označena jako červeno/modrá.

Sjezdovka lišáka Foxe
Měří 1100 metrů a po cestě na ní naleznou zábavná zastavení nejen děti. Jedná se o červeno/modrou sjezdovku.

Promenádní
Měří 930 metrů. Svým profilem je vhodná i pro sportovnější lyžaře. Jedná se o červeno/modrou sjezdovku.

Vyhlídka
Sjezdovka Vyhlídka patří díky svému profilu mezi nejoblíbenější sjezdovky ve Skiareálu. Najdete ji vedle sjezdovky Promenádní, měří 1200 metrů. Jedná se o červenou sjezdovku.

K Yettimu
Novinkou letošní sezóny je nová modrá sjezdovka určena pro sportovní nadšence. Na dráze dlouhé 500 m a situované mezi sjezdovky Dámskou a Sjezdovku lišáka Foxe je každý den vytyčována slalomová dráha. Na ní si každý může vyzkoušet své lyžařské dovednosti.

Snowpark Lipno
Snowpark Lipno nabízí komplexní zázemí pro freestyle snowboarding nebo freeski, a to pro naprosté začátečníky i zkušené jezdce.

první část se čtyřmi bednami a nízkými skoky vhodná pro výuku základů freestylu navržená speciálně pro začínající jezdce
druhá část určená pro pokročilé a zkušené jezdce se třemi širokými platformami, kde nechybí například rovná a lomená bedna nebo wallride a bonk
novinkou je páteční freestylová výuka ve snowparku, a to při zakoupení 5 a vícedenní výuky s instruktorem ve Skischool Lipno Délka Snowparku Lipno je 600 m. V průběhu celé zimní sezóny zde probíhají akce a závody pořádané profesionály.

Skicross - 2 paralelní tratě
Jsou samostatné, zvlášť oddělené části sjezdovky dlouhé 1250m. Důraz je kladen na zábavnou formu s obtížností, která vyhovuje jak malým dětem, tak i dospělým lyžařům. Nejlepší známkou je spokojenost lyžařů. Obě tratě se navíc kříží několik metrů dlouhým tunelem, kterým budou lyžaři projíždět

Doprava: autokarem

Nástup / Výstup: Praha:
Hlavní nádraží - parkoviště Willsonova / u prosklených kopulí: 05:30
Smíchovské nádraží - u vchodu do vlakového nádraží: 06:00

Příjezd do střediska:
ranní 08:30

Odjezdy ze střediska:
17:30 odpolední


CESTOVNÍ KANCELÁŘ SI VYHRAZUJE PRÁVO NA ZMĚNY ČASŮ ODJEZDŮ V ZÁVISLOSTI NA NAPLNĚNÍ KAPACIT DANÝCH AUTOBUSŮ. PŘESNÝ ČAS ODJEZDU BUDE URČEN V POKYNECH NA CESTU.

ČAS PŘÍJEZDU JE ORIENTAČNÍ. MŮŽE SE ZMĚNIT V NÁVAZNOSTI NA DOPRAVNÍ SITUACI A ČAS ODJEZDU Z DESTINACE. PŘÍJEZDY VE VÝŠE UVEDENÝCH ČASECH TEDY NENÍ MOŽNÉ GARANTOVAT.

Důležité upozornění:
Pro pořádání zájezdu je stanoven minimální počet účastníků zájezdu na 32 osob, pokud není ve smlouvě o zájezdu, nebo v potvrzení o zájezdu uvedeno jinak. Vega Tour s.r.o. má právo zrušit zájezd do 7 dní před nástupem na zájezd při nenaplnění požadovaného počtu účastníků.

Informace o zájezdu v rámci opatření COVID-19 najdete ZDE


Cena zahrnuje

  • zpáteční jízdenku na konkrétní datum / jednodenní platnost
  • palubní zavazadlo
  • zavazadlo do zavazadlového prostotu
  • 1 x pár lyží nebo snowboard
  • služby palubního personálu

Cena nezahrnuje

  • Skipas (560,-Kč dospělá osoba, 390,- dítě do 15ti let)
  • Pojištění zimních sportů
  • Můžete si půjčit za zvýhodněnou cenu celý set, který zahrnuje lyže, boty a hůlky
  • Zároveň si můžete zapůjčit ochranné vybavení - helmy, jejichž používání velmi doporučujeme
  • Pravidelný servis vybavení, desinfekce a vysušení obuvi po každém zapůjčení je samozřejmostí