České Švýcarsko - Českosaské Švýcarsko plné pohádek, skal a vyhlídek


  • ubytování: hotel ****ubytování: hotel ****
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Pobytové zájezdy

Poloha: Hora Říp - rotunda sv. Jiří - lanovkou na Větruši v Ústí nad Labem - CHKO Labské pískovce - Pravčická brána -  Divoká a Edmundova soutěska - Hřensko - Děčínský Sněžník - Tiské stěny - Jetřichovické stěny - Dolský mlýn - Panská skála - hrad a poustevna Sloup
NOVINKA
Pobyt v hotelu Praha**** přímo v Hřensku s výlety do okolí, možnost turistiky dle vlastních dispozic.

Hřensko, hotel Praha:

Českosaské Švýcarsko plné pohádek, skal a vyhlídek:
Českosaské Švýcarsko plné pohádek, skal a vyhlídek

Hora Říp - rotunda sv. Jiří - lanovkou na Větruši v Ústí nad Labem - CHKO Labské pískovce - Pravčická brána - Divoká a Edmundova soutěska - Hřensko - Děčínský Sněžník - Tiské stěny - lázně Toscana - pevnost - stolová hora Lilienstein - Bastein - Kuní jáma - pevnost Königstein - Panská skála - hrad a poustevna Sloup:

Pobyt v hotelu Praha**** přímo v Hřensku s výlety do okolí, možnost turistiky dle vlastních dispozic.

Za Prahou zastavíme pod legendární horou Říp a vyjdeme do kopce k rotundě sv. Jiří . Přejezd do Ústí nad Labem, zájemci vyjedou lanovkou na oblíbené výletní místo Větruše, se zámečkem, vyhlídkou a restaurací, ostatní se projdou po městě. Cesta pokračuje nádherným údolím podél Labe do CHKO Labské pískovce . Navečer příjezd na ubytování do Hřenska k říčce Kamenice , známé ze seriálu Návštěvníci.

Snídaně, volný den určený k individuální turistice. Nejhezčí procházka je k Pravčické bráně , kde se natáčely letopisy Narnie. Tento proslulý 16 m vysoký skalní oblouk je nejzajímavějším útvarem Českého Švýcarska. Dále můžete pokračovat k říčce Kamenice a na loďce doplout do Hřenska Edmundovou soutěskou , známou z pohádky Pravý rytíř. Navečer zájemci dojedou do 10 km vzdáleného Bad Schandau na koupání (2 hod) v aquaparku Toscana s krásným saunovým světem (budou - li otevřené hranice).

Snídaně, dopoledne přijedeme k monumentálnímu mostu Bastei . Prohlédneme si skalní město s unikátním mostem přes Kuní jámu (76 m vysoký a 190 m nad hladinou Labe) a půjdeme ke skalnímu hradu Neurathen (3 €).

Poté přejedeme k nejznámější stolové hoře celého Saského Švýcarska Lilienstein , kde nás výhledy z jejího vrcholu odmění za asi hodinu až hodinu a půl trvající výšlap (nepovinné, nutná pevná obuv).

Na vrcholu další stolové hory (vyjedeme výtahem) Königstein si prohlédneme stejnojmennou monumentální pevnost, která kraji dominuje již od středověku. I tady na nás čekají nádherné výhledy na Labe a okolní pískovcovou krajinu (prohlídka včetně audioguide v češtině asi 13 €). V případě že budou uzavřené hranice či nutné testy či karanténa z důvodu COVID 19, bude náhradní program - Jetřichovické skály a Dolský mlýn (lze absolvovat i individuálně, jezdí pravidelně bus) . Večeře.

Po snídani vyjedeme na výlet k pískovcové stolové hoře Děčínský Sněžník . Budeme se věnovat nenáročné turistice po krajině známé z pohádky Tři bratři a čekají nás krásné výhledy z Drážďanské vyhlídky. Poté pojedeme do skalního města Tiských stěn , do pohádkové Narnie, míst opředených legendami, kde se natáčely četné pohádky jako Třetí princ či Veselé Vánoce přejí chobotnice.

Venkovní grilování s posezením pro zájemce, nejspíše v tajemné Staré plynárně v Hřensku.

Po snídani vyklidíme pokoje, a vydáme se na cestu zpět. Cestou se stavíme u Kamenického Šenova u čedičové Panské skály , kde se schovala před vojáky kdysi Pyšná princezna s Miroslavem. Poslední zastávka bude u skalního hradu a poustevny Sloup v Čechách , kde se natáčela česká pohádka S čerty nejsou žerty. Návrat do Č. Třebové okolo 18 hodiny.

Stravování: snídaně

4x snídaně (formou bufetového stolu)

Doprava: autokarem

Doprava zájezdovým autobusem s WC a klimatizací



Odjezdová a svozová místa: Česká Třebová, Litomyšl, nebo Ústí nad Orlicí, Vysoké Mýto, Holice nebo Chrudim, Pardubice, Hradec Králové, Poděbrady (OMV), Praha.

+ 300 Kč: Lanškroun, Choceň, Svitavy.



Čas odjezdu i příjezdu bude přizpůsoben trase, provozu a povětrnostním podmínkám. Je nutné počítat s odchylkou až dvě hodiny. Vše bude upřesněno v podrobných pokynech, které cestovní kancelář rozešle týden před odjezdem.

Ubytování: hotel ****

4 x ubytování ve 2–4 lůžkovém pokoji s příslušenstvím a TV v **** hotelu Praha v Hřensku

v **** hotelu Praha v Hřensku.

Program zájezdu

1. den: : Ráno odjezd, Česká Třebová okolo 7 hodiny ranní směrem Hradec Králové, Praha. Za Prahou zastavíme pod legendární horou Říp a vyjdeme do kopce k rotundě sv. Jiří . Přejezd do Ústí nad Labem, zájemci vyjedou lanovkou na oblíbené výletní místo Větruše, se zámečkem, vyhlídkou a restaurací, ostatní se projdou po městě. Cesta pokračuje nádherným údolím podél Labe do CHKO Labské pískovce . Navečer příjezd na ubytování do Hřenska k říčce Kamenice , známé ze seriálu Návštěvníci.
2. den: : Snídaně, volný den určený k individuální turistice. Nejhezčí procházka je k Pravčické bráně , kde se natáčely letopisy Narnie. Tento proslulý 16 m vysoký skalní oblouk je nejzajímavějším útvarem Českého Švýcarska. Dále můžete pokračovat k říčce Kamenice a na loďce doplout do Hřenska Edmundovou soutěskou , známou z pohádky Pravý rytíř. Navečer zájemci dojedou do 10 km vzdáleného Bad Schandau na koupání (2 hod) v aquaparku Toscana s krásným saunovým světem (budou - li otevřené hranice).
3. den: : Snídaně, dopoledne přijedeme k monumentálnímu mostu Bastei . Prohlédneme si skalní město s unikátním mostem přes Kuní jámu (76 m vysoký a 190 m nad hladinou Labe) a půjdeme ke skalnímu hradu Neurathen (3 €). Poté přejedeme k nejznámější stolové hoře celého Saského Švýcarska Lilienstein , kde nás výhledy z jejího vrcholu odmění za asi hodinu až hodinu a půl trvající výšlap (nepovinné, nutná pevná obuv). Na vrcholu další stolové hory (vyjedeme výtahem) Königstein si prohlédneme stejnojmennou monumentální pevnost, která kraji dominuje již od středověku. I tady na nás čekají nádherné výhledy na Labe a okolní pískovcovou krajinu (prohlídka včetně audioguide v češtině asi 13 €). V případě že budou uzavřené hranice či nutné testy či karanténa z důvodu COVID 19, bude náhradní program - Jetřichovické skály a Dolský mlýn (lze absolvovat i individuálně, jezdí pravidelně bus) . Večeře.
4. den: : Po snídani vyjedeme na výlet k pískovcové stolové hoře Děčínský Sněžník . Budeme se věnovat nenáročné turistice po krajině známé z pohádky Tři bratři a čekají nás krásné výhledy z Drážďanské vyhlídky. Poté pojedeme do skalního města Tiských stěn , do pohádkové Narnie, míst opředených legendami, kde se natáčely četné pohádky jako Třetí princ či Veselé Vánoce přejí chobotnice. Venkovní grilování s posezením pro zájemce, nejspíše v tajemné Staré plynárně v Hřensku.
5. den: : Po snídani vyklidíme pokoje, a vydáme se na cestu zpět. Cestou se stavíme u Kamenického Šenova u čedičové Panské skály , kde se schovala před vojáky kdysi Pyšná princezna s Miroslavem. Poslední zastávka bude u skalního hradu a poustevny Sloup v Čechách , kde se natáčela česká pohádka S čerty nejsou žerty. Návrat do Č. Třebové okolo 18 hodiny. Program je orientační, bude přizpůsobován počasí a okolnostem.

Cena zahrnuje

  • dopravu zájezdovým autobusem s WC a klimatizací;
  • všechny autobusové výlety uvedené v programu;
  • 4 x ubytování ve 2–4 lůžkovém pokoji s příslušenstvím a TV v **** hotelu Praha v Hřensku- 4x snídani (formou bufetového stolu);- pobytové taxy;
  • služby průvodce;
  • pojištění CK proti úpadku
  • dopravu zájezdovým autobusem s WC a klimatizací;
  • všechny autobusové výlety uvedené v programu;
  • 4 x ubytování ve 2–4 lůžkovém pokoji s příslušenstvím a TV v **** hotelu Praha v Hřensku
  • 4 x snídani (formou bufetového stolu);
  • pobytové taxy;
  • služby průvodce;
  • pojištění CK proti úpadku

Cena nezahrnuje

  • vstupné do památek;- 3 x tříchodovou večeři, výběr ze 2 menu - 990 Kč
  • venkovní grilování se šéfkuchařem - kuřecí steak, hovězí steak, gril. zelenina, pečivo, dresingy, syrová míchaná zelenina - 490 CZK/os
  • ochutnávku vín ve sklípku (5 druhů a malé občerstvení) - 350 Kč- příplatek za jednolůžkový pokoj - 1700 Kč
  • vstupné do památek;
  • 4 x tříchodovou večeři, výběr ze 2 menu - 1200 Kč
  • venkovní grilování se šéfkuchařem - kuřecí steak, hovězí steak, gril. zelenina, pečivo, dresingy, syrová míchaná zelenina - 490 CZK/os
  • ochutnávku vín ve sklípku (5 druhů a malé občerstvení) - 350 Kč
  • příplatek za jednolůžkový pokoj - 1700 Kč