Berounka - 6denní voda z Chrástu do Karlštejna


  • ubytování: kempubytování: kemp
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: vlastnídoprava: vlastní
    • Rafting a vodácké zájezdy

Přezdívá se jí Stará řeka snad pro její klidný tok bez větších peřejnatých úseků. V okolí řeky se zachovalo mnoho historických památek, které během plavby můžete navštívit. Mezi nejvýznamější patří hrady Karlštejn a Křivoklát a zříceniny Libštejn, Krašov a Týřov. Určitě byste neměli vynechat ani místa z doby nedávné, např. restauraci U Rozvědčíka z díla Oty Pavla – Smrt krásných srnců. V údolí řeky se nachází řada přírodních rezervací a parků jako jsou Skryjská jezírka s nálezy trilobitů nebo Český kras s množstvím vápencových lomů, štol, kaňonů a jeskyň. Určitě stojí za to se zde zdržet aspoň o den déle a projít si ty nejznámější lomy Malá a Velká Amerika nebo třeba Koněpruské jeskyně.

Noclehů celkem: 5

Míst pobytu celkem: 5

Sjížděný úsek: Chrást - Karlštejn
Počet km : 102
Obtížnost : ZW C, lehká řeka vhodná i pro rodiny, začátečníky nebo školní skupiny


ORGANIZACE PUTOVÁNÍ:
Minimální počet účastníků v jedné skupině je 15 osob, maximální dle dohody. Minimální věk účastníků u dětských skupin je 12 let, děti v doprovodu rodičů dle dohody. Denní sjížděné úseky jsou dlouhé cca 15–25 km. Plavba probíhá za účasti našich zkušených instruktorů, kteří zajišťují hladký průběh programu včetně instruktáže účastníků a proškolení před plavbou. Veškeré potřebné
vybavení k plavbě – plastové kánoe, plovací vesty, pádla a vodotěsné sudy na uložení některých osobních věcí v lodích, jakož i jeho přepravu a přepravu osobních zavazadel během programu zajišťuje Sport-S. K dispozici účastníkům je i další sportovní a tábornické vybavení (volejbalový, fotbalový míč, petanque, frisbee, pivní sety, sekera, pila).
Všichni účastníci musí umět plavat!
POUŽÍVANÉ LODĚ: otevřené klasické dvoumístné plastové Vydry, případně trojmístné Tukany s třetí sedačkou pro porcelánka nebo stabilní nafukovací dvoumístné Pálavy, vhodné zejména pro začátečníky.

V ZÁKLADNÍ CENĚ již i SNÍDANĚ a VYPŮJČENÍ NEOPRÉNOVÝCH BOT DO VODY a NEPROMOKAVÝCH BUND pro případ zhoršeného počasí!

Používané lodě: 2místné plastové kánoe Vydra nebo 3místné Tukany,pro zájemce i 2místné nafukovací Pálavy.

Fakultativní nabídka: Během plavby je možné navštívit historické, kulturní a technické památky v okolí. Vstupné do navštívených objektů není zahrnuté do ceny.

Stravování: snídaně

V ceně je snídaně na tábořištích formou bufetu – zahrnuje obvykle čaj, kávu, pečivo, máslo nebo margarín, džem, sýry, uzeniny nebo paštiku, sladké pečivo, případně ovoce.

Další stravování během dne nebo po doplutí buď z vlastních zásob nebo s využitím místního občerstvení a hospůdek na trase a v místě doplutí.

Doprava: vlastní

Dopravu na místo zahájení plavby a z místa jejího ukončení si účastníci zajišťují sami. Všechna místa zahájení a ukončení plavby jsou dostupná veřejnou dopravou. Parkování osobních aut je za poplatek na vyhražených místech. Pomůžeme vám s přepravou účastníků mezi startem a cílem plavby, případně zajistíme přepravu řidičů k zaparkovaným autům.

Nástupní místa: Chrást - tábořiště U Dolanského mostu

DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ:
Sport-S si vyhrazuje právo rozhodnout s ohledem na bezpečnost všech účastníků vodáckých programů a také z důvodu ochrany poskytovaného vybavení v případě nepříznivého vodního stavu o provedení následujících změn v programu:
• Pokud je aktuální vodní stav nízký tak, že zabraňuje splutí zvolené řeky nebo úseku, může Sport-S stanovit náhradní trasu po jiné řece nebo úseku při zachování obdobných podmínek (termín, obtížnost, cena, apod.) nebo program zrušit.
• Při vyšších vodních stavech a tudíž zvýšené obtížnosti sjížděné řeky může Sport-S nahradit obvykle používané vybavení – otevřené kánoe bezpečnějšími nafukovacími čluny (pálavy, orinoka), popř. stanovit náhradní trasu nebo program zrušit

Ubytování: kemp

Ubytování na tábořištích a v kempech na břehu řeky ve vlastních stanech.

Program zájezdu

1. den: v podvečer sraz na tábořišti v Chrástu na tábořišti U Dolanského mostu
2. den: plavba od Dolanského mostu do Liblína, 22 km.
3. den: plavba Liblín - Zvíkovec, 22 km. Za návštěvu stojí zachovalá a dnes udržovaná zřícenina jednoho z nejstarších českých hradů Krašov, k němuž se dostaneme vyšplháním na skalnatý ostroh, na jehož vrcholu se nalézá. Je z ní krásný rozhled a můžete tu dostat i odborný výklad nebo občerstvení.
4. den: plavba ze Zvíkovce do Branova, 16 km. Během plavby stojí za návštěvu přírodní rezervace Skryjská jezírka nebo Barrandovo muzeum zkamenělin ve Skryjích a určitě zřícenina hradu Týřov, z níž je nádherný výhled na údolí řeky. A nevynecháme ani oblíbenou hospodu "U Rozvědčíka" nebo přívoz v Luhu pod Branovem, kam umístil spisovatel Ota Pavel svůj román Smrt krásných srnců a kde můžeme objevit chalupu strejdy Proška a jeho vlčáka Holana.
5. den: plavba z Branova do Račic, 16 km. V Roztokách si můžeme udělat přestávku a navštívit jeden z nejvýznamnějších českých gotických hradů Křivoklát.
6. den: plavba z Račic do Karlštejna, 24 km. Po ukončení plavby odjezd domů nebo kdo bude chtít, může se zde zdržet o nějaký ten den déle a plavbu po Berounce tak spojit i s výlety po Českém Krasu. A je toho spousta, co tady lze navštívit - půvabnou vesničku Sv. Jan pod Skalou, zatopené lomy Malá a Velká Amerika, v kterém se točila řada filmů, Koněpruské jeskyně nebo i hrad Karlštejn.

Pořadatelem zájezdu je Sport-S, s.r.o.

Slevy

  • Porcelánek: dítě do 11 let v doprovodu rodičů na 3. místě v kánoi za paušální cenu 180 Kč/den
  • Slevy pro děti do 15 let - viz ceník
  • 5% pro věrné klienty
  • První moment 8% pro stálé klienty, 5% pro ostatní při objednání a úhradě min. zálohy do do 31.3.2019
  • SKUPINOVÉ SLEVY:
  • Výhodné ceny pro skupiny - viz VODA PRO SKUPINY
  • Výhodné ceny pro školy a skupiny školní mládeže - viz VODA PRO ŠKOLY

Cena zahrnuje

  • Vypůjčení sportovního vybavení včetně lodí, pádel, plovacích vest, vodotěsných sudů
  • Vypůjčení neoprenových bot a nepromokavých bund
  • Poplatky za stanování
  • Snídaně
  • Přeprava osobních věcí během programu
  • Sportovní instruktor - organizátor
  • DPH

Cena nezahrnuje

  • Služby za příplatek:
  • Přeprava řidičů k autům a účastníků během programu