Rila, Plovdiv, Velko Tarnovo - To nejlepší z Bulharska s pobytem u moře


  • ubytování: hotel ***+ubytování: hotel ***+
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy

Spojte poznávání Bulharska s koupáním v moři. Navštívíte jedinečnou Sofii, která vás učaruje svojí atmosférou, uhrane vás mohutný klášterní komplex v horách, poznáte tradiční balkánskou kulturu a projdete si i další zajímavá města.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR: Odjezd z ČR v ranních hodinách.
2. den: Sofie: Přijedete do Sofie. Nejprve si dáte oběd a půjdete se ubytovat. Později odpoledne se vypravíte na prohlídku města . Sofie je kosmopolitní město, kde se mísí několik kultur a náboženství. Uvidíte mešitu Banja Baši , ale i židovskou synagogu a křesťanské kostely. Zaujme vás Katedrála Alexandra Něvského , která je podle mnohých tím nejkrásnějším chrámem v celé Sofii. Na náměstí Largo se tyčí socha patronky města, ale i majestátní vládní budovy. Navštívíte Národní muzeum historie ve čtvrti Bojana , ve kterém je k vidění téměř 700 000 exponátů. Na večeři si můžete zajít do místní restaurace, kde vás při večeři pobaví folklorní program . Večer odjezd na hotel.
3. den: Rilský klášter, Plovdiv: Pojedete do Rilského kláštera , rozprostírajícího se na ploše 8800 m². Klášter leží v pohoří Rila a není to pouze klášter, ale celý komplex. Stěny kláštera zdobí malované fresky a je dokonce zapsaný na Seznamu světového kulturního dědictví UNESCO. Přes města Dupnica a Ihtimanu se dostanete do Plovdivu , jednoho z nejstarších bulharských měst. Prohlédnete si jeho starou část s náměstím Džumaja a palácem Argira Kujumdžiev Oglu . Uvidíte také archeologický komplex Nebet Tebe . Po zbytek dne budete mít osobní volno. Večer odjezd na hotel.
4. den: Veliko Tarnovo, Tsarevets: Navštívíte Architektonicko etnografické muzeum Etar , kde poznáte tradiční balkánskou architekturu a řemesla. Odjedete do města Veliko Tarnovo , ve kterém spatříte ruiny carského paláce obehnaného hradbami a pevnost Tsarevets stojící na stejnojmenném kopci. Večer odjezd na hotel.
5. den: Slunečné pobřeží: Ráno odjedete na Sluneční pobřeží, ubytujete se a po celý zbytek dne budete mít volný program.
6. - 9. den: Koupání v moři, fakultativní výlety: Po čtyři dny budete mít individuální volno . Můžete ho využít k pobytu na pláži nebo vyrazit na některý z našich fakultativních výletů. Devátý den je plánovaný odjezd do ČR v odpoledních/večerních hodinách.
10. den: Příjezd do ČR: Příjezd do ČR v odpoledních hodinách.