Londýn - Po památkách Londýna s návštěvou ateliérů Harryho Pottera


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy

Po památkách Londýna s návštěvou ateliérů Harryho Pottera

Vydejte se s námi do kouzelného světa Harry Pottera, překročte nultý poledník v Greenwich a nevynechejte pevnost Tower s korunovačními klenoty nebo London Eye. Nakonec si můžete v tomto městě módy zajít i na nákupy.

Cena obsahuje

  • doprava autobusem
  • 1x ubytování v hotelu*** s vlastní koupelnou
  • 1x kontinentální snídaně
  • trajekt (Calais - Dover a zpět)
  • služby průvodce
  • zákonné pojištění CK proti úpadku

Cena neobsahuje

  • pobytová taxa včetně parkování 5 £ /os./noc
  • vstupy v rámci programu

Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR: Odjezd z ČR.
2. den: Londýn - Greenwich, část City, ateliéry Harryho Pottera: Přijedete do francouzského přístavu Calais , odkud vás bude čekat plavba ranním trajektem přes kanál La Manche až do Londýna . Zamíříte ke Greenwich , kde se nachází observatoř, kterou prochází slavný nultý poledník. Uvidíte plachetnici Cutty Sark nebo se vydáte do Námořního muzea. Poté vás bude čekat návštěva ateliérů Harryho Pottera , na kterou bude dostatek volného času. Po návštěvě ateliérů se vrátíte zpět do Londýna, do části City, ke staré pevnosti Tower , která je místem, kde jsou uložené královské korunovační klenoty . Navíc se tady setkáte s tzv. “Beefeatry”, strážci pevnosti. Navštívit můžete i muzeum zbraní a určitě se nezapomeňte zajít podívat k symbolu Londýna Tower Bridge , u kterého je zakotvený i známý křižník HMS Belfast . Společně budete pokračovat v pěší prohlídce k Southwarské katedrále . Poté se přesunete metrem k autobusu. Večer přejedete na hotel.
3. den: Londýn - část Westminster: Vypravíte se prozkoumávat krásy Londýna . Začnete v části Westminster , kde se můžete svézt na London Eye a pokochat se výhledy na město. Dále spatříte budovu parlamentu Westminsterský palác se zvonem Big Ben . Pěšky se projdete po Westminster Abbey i Downing Street , kde má rezidenci ministerský předseda. Samozřejmě nezapomeňte prozkoumat ani St. James Park a královský Buckinghamský palác . Zastavíte se na slavných náměstích Trafalgar square , Leicester square (prostor na oběd v části Soho nebo čínské čtvrti) nebo Piccadilly Circus . Prohlídku zakončíte návštěvou muzea voskových figurín Madame Tussauds a nákupy na Oxford Street . Metrem se přesunete zpět k autobusu. Večer zamíříte zpátky do ČR.
4. den: Příjezd do ČR: Příjezd do ČR v odpoledních hodinách.