Londýn, Birmingham, Wales, Manchester a Liverpool


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy

Poznávací zájezd do Spojeného království nám ukáže Anglii a Wales kombinovanou formou, tedy spojením městského ruchu, anglického venkova i kouzla přírodního bohatství, které tato země nabízí. Projdeme se po ulicích neznámějších metropolí, jako jsou Londýn, Birmingham nebo Liverpool. Užijeme si den v národním parku Snowdon, který nás přenese do naprostého klidu. Milovníci městské architektury, kultury, historie i turistiky si opravdu přijdou na své.

Program: 1.den: Odjezd z ČR v odpoledních hodinách. Noční přejezd do Calais.

2.den: Ranní nalodění na trajekt a plavba do Dover. V poledne příjezd do Londýna, kde nás čeká celodenní procházka městem. Zastavíme se u Kensingtonského paláce, Buckinghamského paláce, projdeme si Hyde Park a The Regent´s park, kde si uděláme pauzu. Čas můžete využít k návštěvě Muzea Madame Tussauds nebo The Sherlock Holmes muzea. Pokračujeme na St. James Park a Green Park, kterým projdeme k Buckinghamskému paláci. Těšit se můžete i na Westminsterské opatství a Trafalgar Square a dojdeme až ke King's College London, kde si dáme rozchod a osobní volno. Večer odjezd na ubytování na předměstí Londýna.

3. den: Po snídani odjezd do Birminghamu, město v hrabství West Midlands, které je často nazýváno druhým hlavním městem Velké Británie. V minulosti byl Birmingham základním kamenem průmyslové revoluce v Británii. Těšit se můžete na procházku městem. Zastavíme se na Victoria Square, prohlédneme si katedrálu sv. Filipa, radnici případně můžete čas využít k návštěvě mořského světa, projdeme si "čtvrť klenotníků" až k SOHO, viktoriánský dům průmyslníka Matthew Boultonu. Dnes se v něm nachází muzeum, ale v dobách své největší slávy byl místem setkání Lunární společnosti, která zde za úplňku diskutovala o rozmanitých tématech. Členy této skupiny byli například Darwin nebo Watt. Prohlídku zakončíme u Aston Hall. Přesun na ubytování.

4.den: Po snídani se vydáme do parku Snowdonia National Park nacházejícího se v severní části Walesu a zabírající 2170 km2. Celý den strávíme procházkami na jejichž konci se nachází vrchol Snowdon. Můžete si vybrat z 18ti okruhů. Doporučujeme určitě cestu Llanberis. 14km trasy snadno zdolá každý, i když nemá nejlepší fyzickou kondici. Přírodní krásy, kterých se nám naskytne bezpočet, nenechají nikoho chladným. Večer odjezd na ubytování.

5.den: Po snídani odjezd do Liverpoolu, města umění, fotbalu a Beatles, se kterými se můžete vyfotit na nábřeží řeky Mersey. Milovníci muzeí mohou zajít do Walker Art Gallery nebo Tate Gallery nebo se projít po Hope Street, ulici umělců. Odpoledne odjezd do Manchester. Kromě fotbalu nám může nabídnout historické centrum, které je na seznamu památek UNESCO. Kromě Market Street uvidíte Albert Square, Piccadilly Gardens, Victoria Baths, katedrálu, kostel sv. Marie a mnoho dalšího. Následuje osobní volno. Večer přejezd k Londýnu na ubytování.

6.den: Po snídani nás čeká druhá část prohlídky Londýna, která nás zavede do Greenwich, dále pak k Tower Bridge, Millenium Bridge, London Eye v obvodu Lambeth, kde si dáme osobní volno. Večer odjezd do ČR.

7.den: Příjezd do ČR v poledních hodinách.

Doporučená částka na vstupy 150 GBP

Westminsterské opatství 22 GBP
Katedrála sv. Pavla 14,50 GBP
Parlament 15 GBP
Tower 29,50 GBP
Muzeum voskových figurín 35 GBP
Londýnské oko 28 GBP
Londýnské metro/1 cesta 2,40 GBP
Loď do Greenwiche 12,50 GBP
Windsor 22,50 GBP
Sherlock Holmes Museum 16 GBP

Doprava: autokarem

Nástup / Výstup: PRAHA –14:00 PROTI HLAVNÍMU VLAKOVÉMU NÁDRAŽÍ, PARKOVIŠTĚ U SKLENĚNÝCH KOPULÍ
ÚSTÍ NAD LABEM – 15:30 ZASTÁVKA MHD TRMICE GLOBUS, TYRŠOVA UL.

Jednotlivá nástupní místa jsou obsluhována jen v případě obsazení min 6 osobami. Pokud není nástupní místo obsazeno, bude rezervace přeodbavena na nejbližší nástupní místo.

CESTOVNÍ KANCELÁŘ SI VYHRAZUJE PRÁVO NA ZMĚNY ČASŮ ODJEZDŮ V ZÁVISLOSTI NA NAPLNĚNÍ KAPACIT DANÝCH AUTOBUSŮ. PŘESNÝ ČAS ODJEZDU BUDE URČEN V POKYNECH NA CESTU.

ČAS PŘÍJEZDU JE ORIENTAČNÍ. MŮŽE SE ZMĚNIT V NÁVAZNOSTI NA DOPRAVNÍ SITUACI A ČAS ODJEZDU Z DESTINACE. PŘÍJEZDY VE VÝŠE UVEDENÝCH ČASECH TEDY NENÍ MOŽNÉ GARANTOVAT.

Důležité upozornění:
Pro pořádání zájezdu je stanoven minimální počet účastníků zájezdu na 32 osob, pokud není ve smlouvě o zájezdu, nebo v potvrzení o zájezdu uvedeno jinak. Vega Tour s.r.o. má právo zrušit zájezd do 7 dní před nástupem na zájezd při nenaplnění požadovaného počtu účastníků.


Cena zahrnuje

  • 4 ubytování ve dvoulůžkovém pokoji pro 1 osobu
  • 4 snídaně
  • 1 místo v autobuse
  • průvodce znalý destinace
  • 1 zavazadlo a 1 palubní tašku k přepravě

Cena nezahrnuje

  • trajekt 15€
  • vstupy do objektů a fakultativní výlety
  • cestovní a úrazové pojištění
  • příplatek za jednolůžkový pokoj