Okruh Velkou Británií, Anglie Skotsko Wales - bus


  • ubytování: hotel **ubytování: hotel **
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Památky a umění

Londýn - York - Jedburgh - Edinburgh - Pitlochry - Blair Athol - Inverness - Loch Ness - Loch Lomond - Chester - Cardiff - Bath - Torquay - Stonehenge - Windsor - Londýn

Stravování: snídaně

Snídaně kontinentální, večeře za příplatek servírované.

Doprava: autokarem

Nástupní a svozová místa v ČR zdarma Praha , Plzeň, Brno, Jihlava, Velké Meziříčí, Velká Bíteš.

Ubytování: hotel **

Ubytování je zajištěno v hotelech **/*** ve dvoulůžkových pokojích s vlastmín příslušenstvím. Možno zajistit ubytování 3.osoby na přistýlce bez slevy.

Program zájezdu

1. den: Dopoledne odjezd z Brna a následně z Prahy, Plzně. Cesta přes noc přes Německo do Calais.
2. den: Brzy ráno trajekt lodí přes kanál La Manche do Doveru, příjezd do Anglie s jedinečným pohledem na Doverské útesy, přejezd do Londýna. Uložení zavazadel v hotelu. Před polednem odjezd metrem do centra a pěší prohlídka: Piccadilly, Trafalgarské náměstí, Westminsterské opatství, Big Ben, Parlament a dále kolem Horse Guards k Buckinghamskému paláci. Možnost návštěvy některého z četných muzeí nebo procházky v krásných parcích Hyde Park nebo St. James Park. Prohlídka podvečerního Londýna: China town, čtvrť Soho. Návrat do hotelu městskou dopravou.
3. den: Po snídani odjezd do Yorku, jednoho z nejkrásnějších měst Anglie. Odpoledne prohlídka města – návštěva katedrály, která je největší gotickou stavbou v Británii s nádhernými vitrážemi, procházka po hradbách s nádhernými vstupními branami a úzkými uličkami středověké čtvrti s dokonale zachovanými hrázděnými domy až k pozůstatkům hradu založeného Vilémem Dobyvatelem. Nelze opomenout ani krásná posezení kolem řeky Ouse protékající městem. Večer odjezd na ubytování u Yorku.
4. den: Brzy ráno odjezd do Edinburghu . Cestou krátká zastávka v Jedburghu - skotském hraničním městě s krásným opatstvím a historickým domem, ve kterém žila Marie Stuartovna. Odpoledne prohlídka Edinburghu, skvostu mezi skotskými městy. Návštěva hradu, ve kterém jsou uchovávány i skotské korunovační klenoty, procházka po hlavní třídě Royal mile s katedrálou, množstvím obchůdků i typických skotských hospod až ke klášteru a královskému zámku Holyrood, který je skotským sídlem britské královny. Možnost návštěvy Scotch Whisky centra, Královského skotského muzea nebo Skotské národní galerie, která uchvátí bohatostí svých sbírek. Večer ubytování u Edinburghu.
5. den: Snídaně, odjezd do severní části Skotska přes nejvyšší pohoří Velké Británie Grampian Mountains, návstěva kouzelné skotské vesničky Pitlochry a výrobny whisky s ukázkou výroby i ochutnávkou. Odpoledne zastávka u jednoho z nejkrásnějších zámků ve Skotsku Blair Athol. Ubytování v oblasti Inverness.
6. den: Snídaně, odjezd k jezeru Loch Ness, projížďka kolem jezera se zastávkou u zřícenin hradu Urquhart s kouzelnými výhledy na jezero a okolní krajinu. Návštěva malebného městečka Fort Augustus na jižním okraji jezera. Procházka k opatství, odkud vyjíždí lodě na okružní plavby po jezeře a prohlídka systému zdymadel na Kaledonském kanále nazvaném Neptunovo schodiště. Po poloedni krátká procházka u úpatí nejvyšší hory Velké Británie Ben Nevis a přejezd kouzelnou skotskou krajinou k druhému nejznámějšímu skotskému jezeru Loch Lomond. Po krátké zastávce pokračování na ubytování u Glasgowa.
7. den: Dopoledne návštěva největšího skotského města Glasgow, procházka centrem města s kombinací historických i moderních budov. Po procházce odjezd z Glasgowa a přejezd ze Skotska zpět do Anglie. Odpoledne návštěva jednoho z nejzachovalejších historických měst Anglie – Chestru. Procházka městem s katedrálou, hradem i mnoha tudorovskými a viktoriánskými budovami s unikátními arkádami obklopenými nádherným tříkilometrovým okruhem středověkých a římských hradeb s věžemi a branami. K večeru odjezd na ubytování.
8. den: Přejezd do jižního Walesu a návštěva Cardiffu, hlavního města Walesu s mohutným hradem, čarokrásnými parky i líbeznými posezeními. Večer odjezd na ubytování.
9. den: Snídaně, dopoledne návštěva města Bath, architektonického skvostu Anglie se statutem památky UNESCO. Prohlídka jedinečných románských lázní, které na zdejších horkých pramenech založili už Římané. Procházka centrem města s opatstvím, ve kterém byl korunován první král Anglie, ulicí Bath Street s elegantní kolonádou až ke královskému divadlu, které je jedním z nejkrásnějších dochovaných georgiánských divadel v Anglii. Odpoledne odjezd do jižní Anglie do přímořského letoviska Torquay, které je hlavním centrem Anglické riviéry. Ubytování v Torquay.
10. den: Snídaně, odjezd směrem do Londýna , okolo poledne návštěva Salisburské planiny s nejznámějším prehistorickým monumentem Stonehenge. Odpoledne zastávka ve Windsoru proslaveném svým královským sídlem. Možnost návštěva jednoho z největších evropských zámků nebo procházek v rozsáhlém zámeckém parku. Večer příjezd do Londýna. Ubytování v Londýně.
11. den: Po snídani odjezd do Doveru a trajekt do Francie, následně přes Francii a Německo do ČR.
12. den: Návrat do ČR v brzkých ranních hodinách.

nebyly nalezeny žádné termíny