Adventní Londýn - Adventní Londýn s návštěvou ateliérů Harryho Pottera


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem

Chcete zažít vánoční Londýn? Neváhejte a vyrazte do krásně vyzdobených ulic, prohlédněte si známé památky, které toto město nabízí, a prožijte kouzelné chvíle v ateliérech věnovaných Harrymu Potterovi!

Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR: Odjezd z ČR v dopoledních hodinách, transfer přes Německo a Belgii.
2. den: Ateliéry Harryho Pottera: V ranních hodinách poplujete trajektem z Calais do Doveru , poté se přesunete autobusem k ateliérům Harryho Pottera, kde strávíte celý den. V ateliérech se dozvíte úplně vše o natáčení filmů o Harry Potterovi, na vlastní oči uvidíte kostýmy, maskérnu, různé efekty a mnoho dalšího. Pro koho bude 9 hodin ve studiích Warner Brothers moc dlouhých, můžete se svézt místním autobusem (poplatek 3 GBP) do blízkého města Watford do nákupního centra (Primark, Poundland, Marks & Spencer, Next aj.), kde vás večer vyzvedne autobus. Večer přejezd na hotel.
3. den: Londýn: Začneme prohlídkou v části Greenwich v Londýně, kde se nachází světoznámá Královská observatoř, kterou prochází nultý poledník, Námořní muzeum, Královská námořní akademie a loď Cutty Sark. Následuje plavba lodí po Temži k Tower of London . V rámci individuálního volna můžete pevnost navštívit. Mimo jiné jsou tady totiž uloženy korunovační klenoty. Projdete se přes Tower Bridge , kolem Southwarské katedrály, divadla Globe , kde kdysi působil W. Shakespeare až ke galerii Tate Modern. Po cestě minete menší adventní trhy a zabočíte na Millenium Bridge. Kolem katedrály sv. Pavla se pak dostanete až do části City. Následuje přejezd lodí do části Westminster . Pokud čas dovolí, projedete se na London Eye , ze kterého můžete obdivovat Londýn z výšky. Kdo nemá zájem, může čas využít k procházce podél Temže a dojít jde až k samotnému Big Benu. Večer přejedete na hotel.
4. den: Londýn - adventní trhy: Čeká vás další kolečko po nejlepších londýnských pamětihodnostech. Po pravé britské snídani přejedete do centra Londýna, kde budete mít možnost navštívit Muzeum voskových figurín Madame Tussauds. Až si prohlédnete figuríny, projdete se k sídlu královny - Buckinghamskému paláci . Poté se přesunete přes slavné Trafalgar Square , náměstí Leicester Square a Picadilly Circus do čtvrti zábavy Soho a Čínské čtvrti. Následuje volný program na Oxford Street s možností nakoupit k Vánocům to, co vám ještě chybí. Případně můžete nahlédnout na vánoční trhy v Hyde Parku. Ochutnejte místní dobroty a nasajte vánoční atmosféru. Před odjezdem se projedete po nábřeží řeky Temže s výhledem na vánoční osvětlené město.
5. den: Příjezd do ČR: V odpoledních hodinách přijezd do ČR.