Čtyři perly Jižní Ameriky-Patagonie,Buenos Aires,Iguazú,Rio


  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Buenos Aires • Colonia del Sacramento • Ushuaia • NP Tierra del Fuego • kanál Beagle • El Calafate • NP Los Glaciares • Perito Moreno • El Chalten • Fitz Roy • NP Iguazu • Itaipú • Rio de Janeiro

Změna vyhrazena: Změna programu vyhrazena.

Poznámka: vstupy v rámci programu zájezdu, které jsou v ceně: vstupné do národních parků Tierra del Fuego, Los Glaciares, Iguazú z brazilské i argentinské strany, výlet lodí po kanálu Beagle, přehrada Itaipu, výlety včetně zubačky, resp. lanovky na horu Corcovado a Pao de Açúcar v Rio de Janeiro.
Doporučená částka kapesného na stravu 400-500 USD.

Min. počet účastníků: 12

Program zájezdu

1. den: odpoledne odlet z Prahy do Buenos Aires .
2. den: přílet do Buenos Aires - hlavního města Argentiny, prohlídka nejzajímavějších částí města (náměstí Plaza de Mayo s vládní budovou Casa Rosada a metropolitní katedrálou, 140 metrů široká Avenida 9 de Julio s Obeliskem postaveným ke 400. výročí založení města, Colón - nejslavnější budova opery Jižní Ameriky, San Telmo - tradiční čtvrť s bary a restauracemi, kde se tančí tango, La Boca - pestrobarevná čtvrť umělců, dříve imigrantů, a nakonec exkluzivní čtvrť La Recoleta se známým hřbitovem a zelenající se oáza klidu plná parků a zahrad - Palermo).
3. den: ráno trajekt přes zátoku řeky La Plata do uruguayského města Colonia del Sacramento - překrásné koloniální městečko založené v roce 1680 (na seznamu UNESCO), dlouhá léta se o něj přeli Španělé a Portugalci, dnes jsou zde k vidění úzké dlážděné uličky, části hradeb a pevnosti, mnoho koloniálních domů i aréna pro býčí zápasy postavená v maurském stylu. Trajektem návrat zpět do Argentiny. Večer fakultativně představení tanga .
4. den: Buenos Aires - individuální volno, po poledni přelet do městečka Ushuaia na jižním cípu Ohňové země , odkud vyplouvají expedice na Antarktidu. Prohlídka města na konci světa.
5. den: celodenní pobyt v NP Tierra del Fuego , 7 km nenáročný trek podél zálivu Ensenada a Lapataia . Úžasné pohledy na zasněžené vrcholky hor, ostrov Redonda a křišťálové vody kanálu Beagle. Zde také končí Ruta 3 známá také jako „Panamerická dálnice“, která se odsud táhne neuvěřitelných 17000 km až na Aljašku.
6. den: vyhlídková plavba lodí na konec světa po kanálu Beagle . Cestou lze zblízka pozorovat kolonie tučňáků magellanských, albatrosy, rybáky, kormorány, lvouny a při troše štěstí i velryby. Les Eclaireus - jeden z nejjižnějších majáků světa. Odpoledne přelet z Ushuaia do městečka El Calafate v Patagonii, prohlídka města.
7. den: návštěva NP Los Glaciares s ledovcem Perito Moreno - tento jeden z mála narůstajících ledovců na světě nabízí neskutečnou podívanou, při které se až 60 metrů vysoké kusy ledu řítí do vod jezera Argentino. Odpoledne přesun do městečka El Chaltén - výchozího místa pro jedny z nejkrásnějších scenérií Jižní Ameriky.
8. den: pěší výlet údolím řeky Fitz Roy k ledovcovému jezeru Torre (634 m) pod Mekku všech horolezců - La Torre (3102 m), případně kratší výlety k vyhlídkám Condor nebo Torre.
9. den: pěší výlet k majestátní skalnaté špici Fitz Roy (3375 m), případně kratší výlety v okolí (Laguna Capri, vodopády Chorrillo del Salto). Vzdálenosti túr se dají přizpůsobit dle zdatnosti a počasí. I méně zdatní účastníci se do 2 hodin od místa ubytování dostanou k velmi krásným výhledům s převýšením max. 200 m.
10. den: ráno návrat okolo jezer Viedma a Argentino na letiště do El Calafate a přelet z jižní Patagonie přes Buenos Aires až do deštného pralesa na sever Argentiny, do Puerto Iguazu .
11. den: NP Iguazu , prohlídka nejkrásnějších vodopádů Jižní Ameriky z argentinské strany, pěší výlet až k okraji 80 metrů hluboké propasti Ďáblova chřtánu nebo ostrůvku San Martín. Fakultativně možnost výletu pralesem s plavbou tryskovým člunem až pod vodopády. Odpoledne se podíváme k soutoku řek Paraná a Iguazu, které tvoří hranice tří států, Argentiny, Brazílie a Paraguaye.
12. den: Itaipú - návštěva jedné z největších přehrad na světě, vybudované na řece Paraná (hráz dlouhá 7,6 km, vysoká téměř 200 metrů), NP Iguazu s prohlídkou vodopádů na brazilské straně, fakultativně vyhlídkový let helikoptérou nad vodopády. Cestou možnost návštěvy ptačí rezervace s tukany, papoušky, kolibříky a dalšími druhy jihoamerického ptactva.
13. den: ráno odlet z Foz do Igua ç u do Rio de Janeiro , transfer do hotelu v blízkosti pláže Copacabana. Odpoledne výjezd zubačkou lesem Tijuca až na vrchol hory Corcovado (710 m), kde stojí asi nejznámější socha Krista, nezapomenutelné pohledy na město s Cukrovou homolí, záliv Guanabara.
14. den: Rio de Janeiro , prohlídka centra města s moderní katedrálou Sao Sebastiao, parkem Flamengo, největším fotbalovým stadionem světa Maracana. Dále návštěva Sambódromo, kde se koná během karnevalu přehlídka škol samby a také výjezd lanovkou na druhý nejznámější kopec města, Cukrovou homoli - Pao de Acúcar (396 m), odkud se naskýtá nádherný pohled na město. Odpoledne relaxace na pláži Copacabana či Ipanema . Večer fakultativně návštěva typické restaurace churrascaria a po večeři představení brazilské hudby včetně samby .
15. den: Rio de Janeiro , individuální volno, odpoledne odlet do Evropy.
16. den: přílet do Prahy.