Brazílií křížem krážem


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

16 dnů Brazílie
Rio de Janeiro - Corcovado - Sugar Loaf - Manaus - pobyt v Amazonii - Recife - Olinda - Belo Horizonte - zlatý důl Marianna - drahokamové naleziště - Outro Preto - vodopády Iguacu - ametystový důl Wanda - Ilha Bela - Sao Paulo
Minimální počet 8 osob
Letecká doprava může vést přes USA. K tranzitu via USA je nutný biometrický pas a autorizace ESTA nebo platný pas s vízem USA.
Zájezd může být směřován opačně.

Program zájezdu

1. den: PRAHA – RIO DE JANEIRO Odlet z Prahy do Rio de Janeira v odpoledních hodinách /noční let/.
2. den: RIO DE JANEIRO Po uvítání na letišti reprezentantem America Tours transfer do města, kde Vás čeká první část prohlídky, zahrnující kromě centra města i výjezd lanovkou na slavnou Cukrovou homoli,skalní monolit tyčící se nad nad zátokou Guanabara. Následuje ubytování v hotelu a instruktáž k pobytu v Brazílii. Zbytek dne volno k odpočinku a relaxaci po náročné cestě.
3. den: RIO DE JANEIRO Po snídani polodenní návštěva Corcovada – známé sochy Krista nad městem, ke kterému z města na zdánlivě nepřístupnou horu jezdí ozubnicová železnice. Ve zbytku dne budete mít možnost poznat slavné pláže Copacabana a Ipanema, a okusit koupel ve zdejších vlnách… Večer Vám doporučujeme fakultativní návštěvu Samba Show v některém ze známých tanečních podniků.
4. den: MANAUS, RIO NEGRO Časná snídaně, poté odjezd na letiště a odlet do Manausu v Amazonii. Transfer do přístavu na řece Rio Negro a odjezd lodí do pralesní lodge přístupné pouze po vodě nebo ze vzduchu. Ubytování, večeře.
5. den: AMAZONIE Po snídani vycházka po stezce v pralese, pozorování ptáků a zvířat. Po obědě plavba na kánoích spojená s lovem dravých ryb piranhas. Po návratu večeře a za soumraku pozorování aligátorů v přírodě v okolí lodge.
6. den: AMAZONIE Sledování úsvitu nad pralesem, pozorování pralesních ptáků, poté návrat lodí do Manausu, ubytování v hotelu a prohlídka města.
7. den: RECIFE, OLINDA Časně transfer na letiště a odlet do Recife. Po příletu prohlídka města včetně návštěvy jedinečné historické památky – města Olinda. Transfer do hotelu a zbytek dne volno k relaxaci na pláži nebo u hotelového bazénu.
8. den: RECIFE Volný den k relaxaci u hotelového bazénu či na pláži, odpočinek.
9. den: BELO HORIZONTE, MARIANNA Ráno odlet do Belo Horizonte – hlavního města státu Minas Gerais, který je proslulý těžbou drahokamů. Po příletu transfer do města Marianna, návštěva starého hlubinného zlatého dolu. Ubytování ve večerních hodinách.
10. den: MINAS GERAIS, OURO PRETO Celodenní výlet do oblasti s největšími nalezišti drahých kamenů na světě, návštěva starobylého hornického města Ouro Preto a muzea drahokamů, které nelze vidět nikde jinde. Navštívíte také exkluzivně naleziště imperiálních topazů – vzácných drahokamů – které zde místní lidé dobývají středověkými metodami.
11. den: VODOPÁDY IGUACU - BRAZÍLIE Transfer na letiště a odlet do Foz do Iguacu. Prohlídka nejkrásnějších vodopádů světa z brazilské strany, poté transfer do hotelu a ubytování.
12. den: VODOPÁDY IGUACU – ARGENTINA Časně odjezd přes hranice Argentiny do hodinu vzdáleného dolu Wanda – místa známého svojí těžbou krystalů ametystu, záhnědy, křišťálu a citrinu. Po prohlídce těžební lokality návrat zpět do Iguacu, prohlídka argentinské strany vodopádů do večerních hodin. Fakultativně Vás pozveme na plavbu na člunu pod vodopády – jedinečný a dobrodružný zážitek ze setkání s hřmící stěnou vody!!
13. den: OSTROV ILHA BELA Transfer na letiště a odlet do Sao Paula. Odtud Vás čeká tříhodinová cesta k pobřeží Atlantiku, tzv. "Costa Verde", a přejezd trajektem na ostrov Ilha Bela. Tento ostrov je z větší části přírodní rezervací tropického pralesa s jedinečnými rostlinnými a živočišnými společenstvy a bezpočtem krásných pláží. Ubytování v malém rodinném hotelu, volno k odpočinku.
14. den: OSTROV ILHA BELA Volný den!! Můžete ho strávit relaxací u hotelového bazénu nebo na pláži, či vycházkou po městečku. Fakultativně Vám nabídneme výlet v jeepech po jediné komunikaci vedoucí na oceánskou stranu ostrova. Strmou cestou s mnoha zatáčkami, fantastickým šťavnatým pralesem se dostanete až ke krásným plážím, odkud se nikomu nechce zpět….
15. den: SAO PAULO – PRAHA Po snídani odjezd lodí na pevninu, transfer na letiště Sao Paulo a odlet do Prahy. Fakultativní prodloužení pobytu v kouzelném prostředí Ilha Bela.
16. den: Přílet do Prahy Váš zájezd ukončí.

nebyly nalezeny žádné termíny

Slevy

  • Sleva pro třetí osobu na pokoji 3.900 Kč

Cena zahrnuje

  • leteckou dopravu dle itineráře v turistické třídě
  • letištní taxy a poplatky k zaoceánským letům
  • 13x ubytování dle itineráře v hotelech kat.3-4* se snídaní
  • pozemní a vodní dopravu dle itineráře
  • program dle itineráře včetně uvedených vstupů
  • služby vedoucího zájezdu America Tours a místních průvodců
  • 13x snídaně, 1x oběd , 2x večeře
  • stravu jmenovanou v itineráři
  • komplexní pojištění speciál pro Ameriku
  • zákonné pojištění CK proti úpadku

Cena nezahrnuje

  • pojištění storna zájezdu
  • stravu nejmenovanou v itineráři
  • vstupy a fakult. akce nezahrnuté do programu zájezdu
  • spropitné lokálním průvodcům, řidičům, personálu hotelů a restaurací
  • event. nutná tranzitní víza pro cestu do cílové destinace
  • letištní poplatky a palivové příplatky u místních přeletů splatné na místě
  • poplatky za odbavení zavazadel
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj 23.800 Kč
  • Pojištění storna zájezdu 2.500 Kč