Bolívie - Tibet Ameriky


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Santa Cruz de la Sierra • San Javier • San Concepción • Sucre • Tarabuco • Potosí • Uyuni • Salar de Uyuni • Rurrenabaque • Pampas de Yacuma • La Paz • Tiahuanaco • Copacabana • jezero Titicaca • Isla del Sol

Změna vyhrazena: Změna programu vyhrazena.

Poznámka: vstupy v rámci programu zájezdu, které jsou v ceně: vstupné do jezuitských misií San Javier a San Concepción, Casa de la Libertad v Sucre, Casa de Moneda v Potosí, Salar de Uyuni vč. ostrůvku Incahuasi, rezervace Pampas de Yacuma, vstupné do Tiahuanaco, na ostrov Slunce (Isla del Sol) a Měsíční údolí v La Pazu

Min. počet účastníků: 12.

Program zájezdu

1. den: odlet z Prahy do Santa Cruz de la Sierra , nejlidnatějšího města Bolívie. Přílet v ranních hodinách.
2. den: přesun ze Santa Cruz do oblasti Chiquitanía ve východní části Bolívie, kde vzniklo mezi lety 1696 až 1760 několik jezuitských misií (redukcí), které jsou na seznamu kulturního dědictví UNESCO. Návštěva misie San Javier , unikátní stavby z nepálených cihel a vyřezávaného dřeva, exkurze do řezbářské dílny, kde se vyrábějí harfy a housle. Nocleh.
3. den: Concepción , prohlídka nejkrásnější bolívijské misie z roku 1708 (katedrála, zvonice a škola), návštěva muzea a restaurátorské dílny. V provincii dodnes žije několik indiánských kultur, např. Ayorea a Guaraya. Večer návrat do Santa Cruz. Nocleh.
4. den: dopoledne přelet do hlavního města Sucre . Prohlídka nejkrásnějšího města Bolívie, které je dodnes živým muzeem bohaté španělské aristokracie. Univerzitní městečko, příjemné klima a spousta bílých koloniálních staveb, např. klášter La Recoleta, katedrála, Casa de la Libertad, kde byla podepsána bolívijská nezávislost, dále úžasné muzeum textilií etnických skupin jako Tarabuco či Jalq’a. Nocleh.
5. den: ráno výlet na nedělní trh do indiánské vesnice Tarabuco . kam se sjíždějí místní domorodci z celého okolí, aby prodali nebo nakoupili nejen ovoce a zeleninu, ale také zvířata nebo ponča. Kromě výhodného nákupu je to úžasná podívaná. Odpoledne individuální volno v Sucre. Večer fakultativně návštěva folklorního představení. Nocleh.
6. den: dopoledne přesun do Potosí , kdysi nejlidnatějšího města světa plného koloniálních domů, 35 kostelů a bohatých stříbrných dolů. Exkurze k dolům hory Cerro Rico a návštěva bývalé mincovny Casa de Moneda, jednoho z nejlepších muzeí v Bolívii. Nocleh.
7. den: dopoledne přesun krajinou jako z divokého Západu do Uyuni , kdysi významného železničního uzlu. Přejezd jeepy po největší solné pláni na světě Salar de Uyuni , zastávka ve vesničce Colchani nedaleko sopky Tunupa. Velkou zajímavostí je ostrov Incahuasi , na kterém roste až 6000 kaktusů, některé až do výšky 6 metrů. Po západu slunce nad nekonečnou bílou plání návrat do Uyuni. Nocleh.
8. den: ráno přelet přes La Paz až do Rurrenabaque , tropické oblasti departamentu Beni. Následně přesun jeepy k řece Yacuma a poté motorizovanou kánoí do místa ubytování, které bude zajištěno ve stylově zařízených chatkách. Cestou za doprovodu také místního průvodce bude již možnost pozorovat faunu (mj. želvy, opice, kapybary, lenochody, růžové sladkovodní delfíny, aj.) i flóru typickou pro tuto část pampy , která je součástí Amazonské nížiny. V noci plavba s pozorováním kajmanů.
9. den: po snídani výprava po řece Yacuma, na které lze pozorovat nespočet druhů ptactva (např. volavky, anhingy, čápy, kolpíky, hoatziny, ledňáčky, tukany, aj.). Po obědě odpočinek v zavěšených hamakách při poslechu zvuků panenské přírody (vřešťani, papoušci). Odpoledne možnost koupání s růžovými sladkovodními delfíny, lovu piraní a čekání na úchvatný západ slunce. Během pobytu zajištěna plná penze.
10. den: ráno po snídani se pokusíme při procházce pampou ještě najít anakondu, odpoledne návrat do Rurrenabaque a následně přelet do La Pazu. Transfer do hotelu.
11. den: La Paz , prohlídka města založeného v kotlině pod majestátní horou Illimani (6.439 m), Údolí měsíce s úžasnými skalními věžemi a útvary vytvarovaných erozí, náměstí Murillo s prezidentským palácem a metropolitní katedrálou, kostel San Francisco, ulička Jaen s muzei a čarodějnický trh, nákup suvenýrů.
12. den: návštěva nejvýznamnějšího archeologického naleziště v Bolívii se známou Sluneční bránou a kamennými stélami – Tiahuanaco (Tiwanaku) , poté přejezd do městečka Copacabana na břehu jezera Titicaca , nejznámějšího poutního místa Bolívie, prohlídka kostela.
13. den: ráno trajektem na ostrov Slunce (Isla del Sol), kde se podle legendy narodil Inka, procházky po ostrově s nezapomenutelnými pohledy na vzdálené bílé vrcholky Kordiller, kamenné ruiny Pilkokaina, odpoledne návrat do Copacabany a následně přejezd do La Pazu.
14. den: dopoledne odlet do Evropy.
15. den: přílet do Prahy.