Classic Antarctica Air-Cruise 2023/24 (Magellan Explorer)


  • ubytování: loď / jachtaubytování: loď / jachta
    strava: plná penzestrava: plná penze
    doprava: leteckydoprava: letecky

Program zájezdu

1. den: Před 14. hodinou dorazíte do Punta Arenas v Chile, kde vás přivítá personál Antarctica21 a převeze vás do hotelu. Odpoledne vás přivítají v Explorers House, kde se zúčastníte povinné instruktáže, která vám poskytne důležité informace o vaší letecké plavbě a zopakuje základní pokyny pro návštěvníky Antarktidy. Později se sejdete na uvítací večeři, kde se seznámíte s ostatními dobrodruhy a pochutnáte si na typickém regionálním menu.
2. den: Plánovaný let do Antarktidy Ostrov George v Jižních Shetlandách. Při výstupu z letadla vám plíce poprvé naplní čistý antarktický vzduch. Poté projdete 2 km (1,25 míle), minete chilskou stanici Frei a ruskou stanici Bellingshausen, abyste se dostali na pobřeží a nastoupili do zodiaku, který vás odveze na vaši butikovou expediční loď.
3. - 6. den: Plavba mezi Jižními Shetlandskými ostrovy a západním pobřežím Antarktického poloostrova, plavba podél ledových fjordů a mezi velkolepými útesy,ledovými horami a přitom si užívejte společnosti mořských ptáků, tučňáků, tuleňů a velryb. Každý den se vylodíte a budete prozkoumávat krajinu společně s odbornými polárními průvodci. Na palubě lodi se zúčastněte poutavého programu vzdělávacích prezentací. Vychutnejte si nádherný výhled ze salónku, zatímco budete sdílet svá každodenní dobrodružství s ostatními hosty. Žádná cesta není stejná a flexibilita je klíčem k úspěchu v Antarktidě. Expediční tým plánuje trasu plavby tak, aby využil výhod neustále se měnících příležitostí, které poskytuje příroda a vytváří tak jedinečné a mimořádné zážitky.Přesná trasa se mění, prozkoumáte několik míst, které nabízejí nejlepší možný přehled o rozmanitých přírodních podmínkách Antarktidy. Vaše plavba může zahrnovat návštěvu místa na Jižních Shetlandech ostrovů, Antarktického zálivu, Gerlacheho průlivu a Penolského průlivu.
7. den: Plánovaný zpáteční let z Antarktidy Návrat na ostrov krále Jiřího a rozlučte se s Antarktidou před nástupem na let zpět do Punta Arenas. Po příletu, se přesuňte do svého hotelu a na noc. (Poznámka: Stravování v Punta Arenas je ve vašem volném čase a není zahrnuto v programu).
8. den: Po snídani transfer na letiště Punta Arenas. na svůj další let.