Velká Země


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Velice krásná a velmi náročná cesta, bestseller mnoha minulých let. Cílem zájezdu je ukázat Vám za přijatelnou cenu co nejvíce z krás Spojených států. Uvidíte víc, než si dovedete představit….
New York – Philadelphia - Washington – Nashville – Memphis - Dallas – El Paso – Tucson – Grand Canyon – Monument Valley – Zion – Las Vegas – Los Angeles – Sequoia – San Francisco – Mt. Rainier – Seattle – Yellowstone – Devil´s Tower – Mt. Rushmore – Chicago – Niagarské vodopády – New York
Minimální počet 6 osob.
Během zájezdu urazíte cca 9.790 mil ( 15.670 km )
Zájezd může být směřován i opačně. Prohlídka New Yorku může být zařazena na začátku nebo na konci zájezdu.
K návštěvě USA je nutný biometrický pas a autorizace ESTA nebo platný pas s vízem USA.

Program zájezdu

1. den: PHILADELPHIA 120 mil / 190 km Odlet z Prahy do New Yorku. Po uvítání průvodcem na letišti následuje transfer do historické Philadelphie, ubytování a orientační meeting s průvodcem /V případě plánovaného pozdního příletu začne zájezd programem v New Yorku/.
2. den: PHILADELPHIA, WASHINGTON DC 160 mil / 260 km Prohlídka centra historické Philadelphie, včetně návštěvy vyhlídky One Liberty Building s jedinečným panoramatickým výhledem z výšky bezmála 300 metrů. Pokračování cesty do Washingtonu, zde do večerních hodin prohlídka zahrnující největší atrakce a pamětihodnosti – Capitol, White House, Lincolnův a Washingtonův památník, Arlingtonský hřbitov… Ubytování večer.
3. den: WASHINGTON DC 380 mil / 600 km Dopoledne indiv. volno k návštěvě muzeí a galerií, odpoledne odjezd na západ do Nashville, nocleh v motelu na trase.
4. den: LYNCHBURG, NASHVILLE 380 mil / 600 km Návštěva a prohlídka destilerie slavné whisky Jack Daniels, pokračování cesty na západ. Příjezd do Nashville v podvečer, ubytování. Pro zájemce fakultativní návštěva koncertu v slavné Grand Ole Opry.
5. den: NASHVILLE, MEMPHIS 230 mil / 370 km Dopoledne indiv. prohlídka centra Nashville a "Music Row", možnost prohlídky Dvorany slávy country music /vstup není v ceně/. Odpoledne odjezd do Memphisu, ubytování a večerní návštěva slavné Beale Street, líhně hvězd rock´n rollu a blues.
6. den: DALLAS 450 mil / 720 km Celodenní přejezd do Dallasu. V odpoledních hodinách prohlídka centra města, ubytování.
7. den: EL PASO 630 mil / 990 km Celodenní přejezd krajem dobytkářů a naftařů. Cílem dne je známé město El Paso. Po příjezdu ve večerních hodinách ubytování.
8. den: CIUDAD JUAREZ, TUCSON 330 mil / 530 km Dopoledne odpočinek po náročném přejezdu, možnost pěší návštěvy mexického města Juarez. Odpoledne odjezd do města Tucson v Arizoně, návštěva "lesů" kaktusů saguaro, kterými je zdejší kraj typický. Ubytování.
9. den: APACHE TRAIL, FLAGSTAFF 320 mil / 510 km Putování na sever státem Arizona po originální trase America Tours – kaktusy, kaňony, jezera, město duchů… zhlédnete soumrak v kraji rudých skal u městečka Sedona, nocleh ve Flagstaffu.
10. den: NP GRAND CANYON 230 mil / 370 km Celodenní návštěva národního parku Grand Canyon. Možnost fakultativního letu nad kaňonem letadlem nebo helikoptérou. Odpoledne odjezd do městečka Page, ubytování.
11. den: MONUMENT VALLEY, LAKE POWELL 340 mil / 540 km Velmi časně odjezd do slavného Monument Valley, prohlídka. Možnost projížďky údolím v jeepech s indiánskými průvodci /není v ceně/. Návrat do Page, prohlídka přehrady Glen Dam a dle počasí koupání v jezeře Lake Powell. Fakultativně Vám doporučujeme nezapomenutelný let nad jezerem ke skalnímu oblouku Rainbow Bridge.
12. den: NP ZION, LAS VEGAS 230 ;mil / 370 km Návštěva národního parku Zion, poté pokračování do Las Vegas. Orientační prohlídka, ubytování a indiv. volno. Večer Vám nabídneme jedinečný zážitek – let helikoptérou nad zářícím Las Vegas /fakultativně, není v ceně/.
13. den: LAS VEGAS 20 mil / 35 km Volný den v Las Vegas!! Fakultativně celodenní výlet do národního parku Death Valley - nejnižšího a nejteplejšího místa na západní polokouli.
14. den: LOS ANGELES 270 mil / 430 km Časně odjezd do Los Angeles. Prohlídka města zahrnující největší atrakce města - Hollywood, Beverly Hills, downtown, Santa Monica Beach…. Ubytování ve večerních hodinách.
15. den: LOS ANGELES 20 mil / 35 km Celodenní volno k relaxaci po první části zájezdu – můžete relaxovat u hotelového bazénu nebo fakultativně navštívit slavná filmová studia Universal /vstup není v ceně/.
16. den: NP SEQUOIA, KING´S CANYON 340 mil / 540 km Velmi časně odjezd do národního parku Sequoia a King´s Canyon, domova obřích sekvojí. Prohlídka do večerních hodin, nocleh v motelu na cestě do San Francisca.
17. den: SAN FRANCISCO 220 mil / 350 km Odjezd do San Francisca. Po příjezdu prohlídka hlavních atrakcí města včetně plavby lodí po zálivu pod Golden Gate /v ceně zájezdu/. Ubytování ve večerních hodinách.
18. den: SAN FRANCISCO 80 mil / 130 km Pokračování prohlídky San Francisca, během které budete mít i dostatek času k samostatným vycházkám. Fakultativně Vám nabízíme nezapomenutelný let helikoptérou nad San Franciscem a Golden Gate. V podvečer odjezd na sever, nocleh v motelu na trase.
19. den: NP REDWOOD 390 mil / 620 km Návštěva národního parku Redwood na pobřeží Pacifiku, domova nejvyšších stromů na Zemi. Po prohlídce pokračování do NP Crater Lake v Oregonu, nocleh v motelu na trase.
20. den: NP CRATER LAKE 410 mil / 650 km Prohlídka Crater Lake, pokračování cesty na sever, nocleh v motelu na trase.
21. den: NP MT. RAINIER, SEATTLE 230 mil / 370 km Návštěva NP Mt. Rainier. V odpoledních hodinách příjezd do Seattle, indiv. prohlídka centra města, ubytování ve večerních hodinách.
22. den: NP OLYMPIC 370 mil / 590 km Časně odjezd do NP Olympic na stejnojmenném poloostrově. Celodenní okruh parkem, nocleh na stejném místě.
23. den: SPOKANE 520 mil / 830 km Odjezd na východ do NP Yellowstone, nocleh v motelu na trase.
24. den: NP YELLOWSTONE 350 mil / 560 km Celodenní přejezd státy Idaho a Montana, prohlídka části NP Yellowstone. Nocleh v Gardineru.
25. den: NP YELLOWSTONE 200 mil / 320 km Dokončení prohlídky NP Yellowstone,nocleh v Cody.
26. den: CODY, DEVIL´S TOWER 380 mil / 600 km Odjezd přes Bighorn Natl. Forest a Gillette ke slavné skalní věži Devil´s Tower. Prohlídka do večerních hodin, nocleh v motelu na cestě do Rapid City.
27. den: MT. RUSHMORE 280 mil / 440 km Pokračování k národnímu monumentu Mt. Rushmore. Po prohlídce a krátké zastávce v Rapid City zahájíte přejezd farmářským krajem do Chicaga. Nocleh v motelu na trase.
28. den: BADLANDS 525 mil / 840 km Celodenní přejezd nekonečnými pláněmi států South Dakota a Iowa do Chicaga, nocleh v motelu na trase.
29. den: CHICAGO 300 mil / 480 km Příjezd do Chicaga, orientační prohlídka centra města - downtown, Magnificent Mile, Navy Pier. Volno k návštěvě druhé nejvyšší budovy Ameriky Willis Tower /není v ceně/.
30. den: CLEVELAND 350 mil / 560 km Dopoledne volno v centru Chicaga, odpoledne odjezd do Niagara Falls, nocleh v motelu na trase.
31. den: NIAGARA FALLS 220 mil / 350 km Po příjezdu do Niagara Falls ubytování a prohlídka vodopádů, v jejímž závěru Vás pozveme k plavbě lodí do centra hlavního vodopádu "Horseshoe". Indiv. volno k vycházkám.
32. den: FINGER LAKES, NEW YORK 420 mil / 670 km Ráno odjezd do New Yorku oblastí Finger Lakes. Po příjezdu ubytování a podvečerní prohlídka části Manhattanu.
33. den: NEW YORK CITY 70 mil / 110 km Celodenní prohlídka Manhattanu. Plavba lodí podél Manhattanu po řekách Hudson a East River a kolem sochy Svobody /v ceně/. Navštívíte také vyhlídku ze střešní terasy Rockefellerova Centra a projdete se slavným Central Parkem a jeho okolím. Fakultativně Vám nabídneme nezapomenutelný let helikoptérou nad Manhattanem a sochou Svobody.
34. den: NEW YORK, odlet domů 40 mil / 60 km Dopoledne volno na Manhattanu, poslední shopping, odpoledne dle Vaší hodiny odletu transfer na letiště a odlet do Prahy.
35. den: Příletem do Prahy bude Váš zájezd ukončen.

Slevy

  • sleva pro třetí osobu na pokoji ( dvě dvoulůžka) 10.700 Kč
  • sleva pro čtvrtou osobu na pokoji ( dvě dvoulůžka) 5.200 Kč

Cena zahrnuje

  • leteckou dopravu z Prahy do cílové destinace a zpět
  • letištní poplatky
  • 33x ubytování ve 3* hotelech a motelech turistické kategorie
  • minimálně 20x snídani
  • dopravu klimatizovaným vanem nebo minivanem
  • program dle itineráře
  • služby průvodce America Tours
  • komplexní pojištění- speciál pro Ameriku
  • zákonné pojištění CK proti úpadku

Cena nezahrnuje

  • pojištění storna zájezdu
  • vstupní formality cílové země a tranzitních zemí
  • stravu mimo uvedené
  • vstupy a fakult. akce nezahrnuté do programu
  • spropitné místním řidičům, průvodcům a personálu
  • event.palivové příplatky a poplatky k fakultativním akcím
  • poplatky za odbavení zavazadel /letecká doprava/
  • příplatek za jednolůžkový pokoj 39.800 Kč
  • pojištění storna zájezdu /ERV pojišťovna/ 2.500 Kč