To nejlepší z New Yorku + LEDNOVÉ NÁKUPY VE SLEVÁCH (letecky z Prahy)


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Americké víkendové nákupy. Jedinečný poznávací zájezd s průvodcem, během kterého uvidíte to nejzajímavější z New Yorku a stylově nakoupíte v největším obchodním domě Macy´s nebo na Fifth Avenue. Projedete se lodí k Soše Svobody, z Manhattanu se vychutnáte pohled na Brooklynský most a projdete se po Wall Street i Broadwai. Nečekejte, sbalte kufry a vyrazte poznávat Ameriku!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Empire State Building (86. patro + 102. patro)

Dospělý 2200.00 Kč
Dítě 2000.00 Kč
Senior 2100.00 Kč

Plavba k soše Svobody

Dospělý 700.00 Kč
Dítě 490.00 Kč
Senior 580.00 Kč

Woodbury Common Premium Outlets bus

Dospělý 1100.00 Kč
Dítě 700.00 Kč

Cestovní pojištění: Srovnání pojištění

Program zájezdu

1. den: Přílet do New Yorku, transfer na hotel, ubytování. V závislosti na času příletu průvodce zvolí časově nejvhodnější program. Přílet do  New Yorku v odpoledních hodinách a následný přesun z letiště na ubytování (šestihodinový časový posun). V závislosti na čase příletu bude možná večerní procházka na Times Square  s gigantickými světelnými billboardy , které je nazýváno také srdcem či křižovatkou světa. Prošli bychom se po  nejdelší newyorské ulici  Broadway, na které je největší koncentrace divadel vůbec. Návrat na hotel s průvodcem. 
2. den: Tento den vás čeká to nejznámější, co město nabízí - majestátní socha Svobody, pulzující Wall Street a památku obětem 11. září si připomeneme na Ground Zero. Dnešní den začneme jednou z nezbytností, kterou nevynechá žádný turista v New Yorku – plavbou lodí na Liberty Island , na kterém majestátně stojí Socha Svobody. Během plavby uvidíme také „ostrov nadějí“ Ellis Island, na kterém se nacházel imigrační úřad, kudy prošly milióny lidí toužících po splnění svého amerického snu v "novém světě". V ceně plavby je také vstup do Muzea Imigrace na Ellis Island. Poté se vydáme tam, kde tepe finanční srdce New Yorku , na známou třídu Wall Street, ve které je největší koncentrace bank a burz na světě. Uvidíme Federal Hall se sochou George Washingtona, která označuje místo, kde první americký prezident složil v roce 1789 svou přísahu, a také impozantní budovu Newyorské burzy. Kolem překrásného novogotického kostela Trinity Church a jednoho z nejstarších newyorských kostelů St. Paul Chapel dorazíme až na nejsmutnější místo novodobé historie – hlubokou jámu po věžích Světového obchodního centra, tzv. Ground Zero, na jejímž místě dnes stojí památník obětem 11. září . Dnes nás ještě čeká fascinující pohled na jeden z hlavních symbolů města - působivý Brooklynský most, jejž zvěčňovali mnozí malíři a v době svého otevření byl nejdelším visutým mostem na světě. Newyorčani ho přezdívají „ocelová harfa“. Ve večerních hodinách návrat na ubytování s průvodcem nebo individuálně.
3. den: Výhodných novoročních slev využijeme v jednom z mnohých outletových center s více než 200 obchody. Pro zájemce možnost návštěvy muzeí či slavného muzikálu.  New York není jen zajímavým kusem americké historie, ale také městem, ve kterém se dobře nakupuje. Za nejlepšími a cenově nejvýhodnějšími nákupy jezdí jak turisté tak místní do outletových center , které se nacházejí v blízkosti velkých měst. I my se do jednoho takového vypravíme a nakupovat budeme moci ve více než 200 obchodech nejrůznějších značek. V období výprodejů jsou zde pak nákupy obzvláště výhodné. Komu nákupy nebudou po chuti, čeká ho individuální program v New Yorku, který může využít k návštěvě muzeí, procházkám nebo třeba ke zhlédnutí některého ze slavných broadwayských muzikálů.
4. den: Den zahájíme v zeleném srdci města, Central Parku, prohlédneme si cizokrajné čtvrti Chinatown a Little Italy a zájemci si budou moci vychutnat dechberoucí pohled na město ze světoznámé Empire State Building.  Ráno se vydáme do zelených plic New Yorku, známého Central Parku, kde potkáme běžce, cyklisty, chůvy s dětmi na procházce nebo profesionální „dogwalkers“ venčících mnoho psů najednou. Poté si projdeme nejproslulejší úsek slavné Páté avenue. Uvidíme Katedrálu svatého Patrika, která je jakýmsi malým vydáním kolínského dómu a sídlem katolického arcibiskupa, a dostaneme se k přední newyorské atrakci, světoznámému Rockfellerovu centru, kde se střetává umění a byznys, v zimě se bruslí na místním kluzišti a pro každého návštěvníka je povinností fotografie před pozlacenou sochou Prométhea. Abychom poznali pestrou směsici obyvatel New Yorku, bude naší další zastávkou Čínská čtvrť, kde si prohlédneme místní buddhistický chrám a nasajeme exotickou atmosféru. Hlavní tepnou čínské čtvrti je ulice  Canal Street , kde se dají nakoupit značkové produkty za nízké ceny, nejedná se ovšem o originály. Prohlídku zakončíme v  italské čtvrti  Little Italy, kde měla dříve sídlo newyorská mafie, kterou přibližuje román a  film Kmotr .  Na závěr dne se přesuneme k další ikoně Velkého jablka, legendární Empire State Building.  Po skončení našeho společného programu mohou zájemci navštívit vyhlídku v 86. a 102. patře jednoho z nejznámějších newyorských mrakodrapů Empire State Building. Zde si také najdeme čas na odpočinek a případné nákupy, třeba ve slavném obchodním domě Macy´s. Návrat na hotel v pozdních večerních hodinách s průvodcem nebo individuálně.  
5. den: Afroamerické kultury si užijeme ve čtvrti jazzu, Harlemu. Typickou bohoslužbu uvítají fanoušci filmu Sestra v akci.  Dnešní den bude patřit newyorské afroamerické čtvrti Harlem, která je proslulá nedělními gospelovými bohoslužbami v baptistických kostelech. Zájemci se mohou jedné z působivých bohoslužeb ve stylu filmu "Sestra v akci" zúčastnit a odnést si tak nezapomenutelný zážitek. Po bohoslužbě si společně prohlédneme hlavní tepnu kdysi nebezpečného Harlemu se spoustou obchodů, restaurací a také proslulým divadlem Apollo, ve kterém začínala nejedna hvězda černošského nebe. V harlemských ulicích vystupovali takoví umělci jako Duke Ellington nebo Louis Armstrong a zrodil se zde jazz.  Alternativně kterýkoliv den zájezdu možnost návštěvy některého z významných newyorských muzeí a galerií dle vlastního výběru, př. světoznámé Přírodovědné muzeum se 35 milióny exponátů, proslulé Guggenheimovo muzeum,  Metropolitní muzeum, Muzeum moderního umění MoMA, muzeum voskových figurín Madame Tussaud´s nebo třeba Indiánské muzeum. V odpoledních hodinách transfer na letiště a odlet zpět do ČR .
6. den: Přílet do ČR  (časový posun 6 hodin).

Cena zahrnuje

  • letenka Praha - New York - Praha se všemi poplatky
  • kabinové zavazadlo a odbavované dle pravidel pro přepravu zavazadel viz níže
  • transfer letiště - hotel - letiště
  • 4x ubytování v New Yorku v hotelu ve 2lůžkových pokojích s vlastním soc. zařízením
  • 4x snídaně
  • průvodce po celou dobu (od odletu do návratu, mimo volný program ve městě)
  • tištěný průvodce městem zdarma

Cena nezahrnuje

  • cestovní pojištění
  • vstupní povolení ESTA (pokud nemáte v pase platné vízum, pro vstup do USA je vyžadován biometrický pas), poplatek za vyřízení 600 Kč/os
  • MHD v New Yorku (cca 35 USD)
  • doporučené kapesné cca 250 USD/ os./ pobyt/ stravování, vstupné
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 7 500 Kč