Perly západní Kanady nabité atrakcemi


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Zájezd z kategorie bestsellerů. Naši zkušení průvodci Vás seznámí s metropolemi a přírodou západní Kanady. Poznáte kosmopolitní Vancouver i prérijní Calgary, luxusní Kelownu i od světa odříznutý Prince Rupert. Projdete se po trailech Rocky Mountains kolem jezer tak krásných a barevných, že se ani nechce věřit jejich přírodnímu původu. Náš zájezd Vám nabídne poznání nejkrásnějších partií Britské Kolumbie a Alberty, dovede Vás na přírodní klenot ostrov Vancouver. Setkáte se s medvědy, jeleny a losy, budete se plavit na raftu po řece i na lodi po horském jezeře, vydáte se na zodiaku do pacifických fjordů za velrybami a kosatkami….a celodenní průjezd lodí slavnou Inside Passage jen umocní Vaše dojmy. Připravte se na silný cestovatelský zážitek !!
Vancouver - Kelowna - Mt.revelstoke - Golden - Kootenay - Calgary - Banff - peřeje Kicking Horse - Lake Louise - Peyto Lake - ledovec Athabasca - Jasper - Mt.Robson - Prince George - Prince Rupert - Inside Passage - Ostrov Vancouver - Victoria - Vancouver
Minimální počet 6 osob
Během zájezdu urazíte cca 2.355 mil ( 3.770 km )
Zájezd může být směrován opačně
K návštěvě Kanady je nutný platný pas a autorizace eTA nebo platný pas s vízem.

Program zájezdu

1. den: VANCOUVER 40 mil / 65 km Odlet z Prahy do Vancouveru /v některých termínech může být přílet do města Seattle v USA/. Po uvítání na letišti průvodcem America Tours transfer do hotelu, ubytování a orientační meeting.
2. den: VANCOUVER 25 mil / 40 km Celodenní prohlídka Vancouveru zahrnující plavbu na kolesovém parníku a největší atrakce tohoto velkoměsta, včetně návštěvy Stanley Parku a Lynn Valley s jedinečným visutým mostem, a Vancouver Lookout – věže v centru města s 360° výhledem. Fakultativně Vám nabízíme nezapomenutelný let hydroplánem nad městem a mořskou zátokou /bezvýhradně doporučujeme !!/ Společně také navštívíme kino IMAX nové generace s filmem "Fly Over Canada" /v ceně zájezdu/.
3. den: KELOWNA 290 mil / 460 km Časně odjezd přes North Cascades Range, polopouštní krajinou přes městečka Princeton a Penticton k Okanagan Lake, dle počasí koupání v jezeře. Odpoledne příjezd do města Kelowna, prohlídka centra a ubytování.
4. den: NP MT. REVELSTOKE, NP GLACIER 230 mil / 360 km Odjezd do města Revelstoke. Návštěva horského národního parku Mt. Revelstoke, trail kvetoucí horskou přírodou. Pokračování přes národní park Glacier do městečka Golden ztraceného mezi horami, ubytování.
5. den: NP YOHO, CALGARY 190 mil / 300 km Odjezd do národního parku Yoho. Prohlídka peřejí Kicking Horse a impozantních vodopádů Takakkaw. Odpoledne příjezd do Calgary, orientační prohlídka města, ubytování.
6. den: NP BANFF 150 mil / 240 km Odjezd přes Canmore /zde Vám nabídneme fakultativní let helikoptérou nad ledovci a horským masívem Three Sisters/ do slavného letoviska Banff. Cestou navštívíte Kananaskis Valley, které je známé výskytem losů a velkého množství medvědů baribalů. Po ubytování v Banffu následuje prohlídka městečka a jeho okolí. Všem doporučujeme podvečerní návštěvu termálních lázní s výhledem na majestátní vrcholy hor!!
7. den: NP BANFF, NP JASPER 130 mil / 200 km Dopoledne návštěva jezer Lake Louise a Moraine Lake v národním parku Banff, odpoledne návštěva jedinečného jezera Peyto Lake. Ubytování ve večerních hodinách.
8. den: NP JASPER 180 mil / 290 km Ráno Vám nabídneme fakultativní let helikoptérou nad pohořím Rocky Mountains, poté následuje odjezd po Icefields Hwy do Jasperu. Po vyhlídce na ledovec Columbia /krátký trek k čelu ledovce/ Vás čeká prohlídka národního parku Jasper včetně stejnojmenného městečka. Zde Vás pozveme k plavbě na raftu po řece Athabasca jedinečným krajem neporušené horské přírody!! Vaše dnešní cesta pokračuje k úchvatnému jezeru Maligne, kde jsme Vám připravili plavbu lodí s výhledy na okolní majestátní horské štíty. Ubytování v podvečer.
9. den: PP MT. ROBSON 270 mil / 430 km Ráno v případě solidního počasí výjezd proslulou lanovkou na vrchol nad městem Jasper a zhlédnutí jedinečného panoráma hor /jízdné lanovkou není v ceně/. Pokračování cesty do provinčního parku Mt. Robson, trail a pozorování zvěře. V podvečer příjezd do Prince George, ubytování.
10. den: PRINCE RUPERT 450 mil / 720 km Dnes Vás čeká celodenní přejezd pozoruhodnou přírodou Britské Columbie do téměř od světa odříznutého města Prince Rupert. Cestou dávejte dobrý pozor na četné medvědy, losy a jeleny!!
11. den: INSIDE PASSAGE celodenní plavba Velmi časně se nalodíte na trajekt, kterým absolvujete celodenní průjezd jednou z nejkrásnějších vodních cest světa – Inside Passage. Nechte se unést krásou okolní, naprosto nedotčené přírody, pozorujte typické obyvatele zdejších fjordů – vydry, kosatky, běluhy, vorvaně… V pozdní večer příjezd do Port Hardy na ostrově Vancouver, ubytování /u prvního a posledního zájezdu sezóny plavba probíhá zčásti v nočních hodinách, a ubytování je zajištěno na lodi/.
12. den: VANCOUVER ISLAND 310 mil / 490 km Celodenní relaxační přejezd ostrovem Vancouver do hlavního města Britské Columbie Victoria. Cestou navštívíte Campbell River a Nanaimo. Ubytování ve večerních hodinách.
13. den: VICTORIA Den zahájíme pěší prohlídkou centra Victorie, kterou zakončíme ve středu Inner Harbor, přístavu v centru města. Odpoledne Vás pozveme na jedinečný výlet na člunu Zodiac za kosatkami – typickými obyvateli zdejších vod /v ceně zájezdu/. Fakultativně Vám nabízíme let hydroplánem nad Victorií a pobřežím ostrova Vancouver. Poslední večer zájezdu strávíte v romantickém centru Victorie.
14. den: Odlet domů 90 mil / 140 km Dopoledne odjezd trajektem na pevninu. Dle Vašeho letového plánu indiv. volno, shopping, transfer na letiště do Vancouveru a odlet do Prahy. /v případě odletu domů v dopoledních hodinách bude přesun na pevninu realizován v předešlý večer/.
15. den: Přílet do Prahy v odpoledních hodinách.

Slevy

  • sleva pro třetí osobu na pokoji (dvě dvoulůžka) 4.900 Kč
  • sleva pro čtvrtou osobu na pokoji (dvě dvoulůžka) 3.400 Kč

Cena zahrnuje

  • dopravu z Prahy do cílové destinace a zpět
  • letištní poplatky
  • 13× ubytování ve 3* hotelech a motelech
  • minimálně 8× snídani
  • dopravu klimatizovaným minibusem nebo SUV
  • program, vstupné a atrakce zahrnuté v itineráři
  • služby průvodce America Tours
  • komplexní pojištění- speciál pro Ameriku
  • zákonné pojištění CK proti úpadku

Cena nezahrnuje

  • pojištění storna zájezdu
  • vstupní formality cílové země a tranzitních zemí
  • stravu (mimo uvedených snídaní)
  • vstupy a fakult. akce nezahrnuté v programu
  • spropitné místním řidičům, průvodcům a personálu
  • event. palivové příplatky a poplatky k fakultativním akcím
  • poplatek za odbavení zavazadel /letecká doprava/
  • příplatek za jednolůžkový pokoj 28.900 Kč
  • pojištění storna zájezdu /ERV pojišťovna/ 2.500 Kč