Americký západ - zlatý okruh


  • ubytování: hotel **ubytování: hotel **
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Program zájezdu

1. den: ODLET Z PRAHY: Odlet z Prahy do Los Angeles. Transfer na hotel, ubytování, nocleh.
2. den: LOS ANGELES: Prohlídka LA. Čeká nás Chodník slávy s otisky rukou celebrit Hollywoodu, premiérové kino Mann's Chinese a Kodak Theater, Sunset Drive, čtvrtě Beverly Hills s exkluzivním centrem Rodeo Drive, pláže Venice Beach či přímořská Santa Monica s kolotočem, který posloužil coby kulisa ve filmu Podraz. Fakultativně návštěva filmových studií Universal Studios. Nocleh v Los Angeles.
3. den: SAN DIEGO: Přejezd do San Diega. Prohlídka čtvrtí El Pueblo, Old Town, Gas Lamp a přístavu. Možná návštěva vodního parku Sea World, případně letadlové lodě Midway (vstupy fakult.).
4. den: JOSHUA TREE: Prohlídka NP Joshua Tree – strhující rezervace žulových skal a pitoreskních lesů juk krátkolistých. Přes Mohavskou poušť přejezd do Williamsu. Část cesty po Route 66, která jako první cesta spojila východ se západem, nocleh.
5. den: GRAND CANYON: Ráno odjezd k největší atrakci Arizony i celých USA – totiž k Velkému kaňonu. Fakultativně let nad obří hříčkou přírody o délce 446, šířce 29 a hloubce až 1,8 kilometru. Kolosální útvar si vychutnáme z úžasných vyhlídek, případně zkusíme i výlet po okraji. Odjezd směr Mexican Hat v rezervaci Navahů, nocleh.
6. den: MONUMENT VALLEY: Snad každého napadne, že tohle už viděl. Vždyť úvodní scéna z filmu Tenkrát na západě s rudými monolity proslavila údolí po celém světě. Možnost prozkoumat údolí ve vozech navažských indiánů (fakult.). Čeká nás zdolání kolmé stěny (vozem) v Údolí bohů, případně i vyhlídka Muley Point, překročení řeky Colorado a návštěva NP Capitol Reef s petroglyfy a pozůstatky mormonské osady. Nocleh v Torrey.
7. den: MAGICKÝ BRYCE CANYON: Cesta podmanivou krajinou, kde se kdysi ukrýval před zákonem bankovní lupič a vrah R.L. Parker alias Butch Cassidy, do NP Bryce Canyon. Rezervace s rudými jehlany navažského vápence je považována za vrcholné dílo čarovné přírody Utahu. Kouzlo parku vychutnáme z vyhlídek, i méně zdatní turisté ocení výlet do nitra kaňonu. Nocleh v Bryce.
8. den: ZION – LAS VEGAS: Průzkum NP Zion, jehož krajinný vzorec určují hluboké kaňony a divoké říčky Virgin. Podnikneme pěší výlet k některému ze zajímavých míst parku. Přesun do Las Vegas – velkoměsta hazardu a oslnivých atrakcí. Projížďka po nejživější ulici tzv. Stripu spojená s návštěvou vybraného kasina. Ve zbytku dne volný program za povzbudivého cinkotu mincí herních automatů. Nocleh v Las Vegas.
9. den: LAS VEGAS - HOOVER DAM: Volný program nebo výlet k jedné z nejvyšších přehrad světa Hoover Dam (221 m), jejíž 2,5 milionu kubíků betonu by stačilo k postavení silnice z Los Angeles do New Yorku. Nocleh.
10. den: ÚDOLÍ SMRTI: Odjezd do NP Údolí smrti. Navštívíme nejteplejší a nejníže položený bod západní polokoule a vžijeme se do pocitů pionýrů, kteří v ďábelském údolí sevřeném hroty vysokých hor hledali cestu do vysněné Kalifornie. Podél pohoří Sierra Nevada přejezd k Mammoth Lakes.
11. den: ÚCHVATNÝ YOSEMITE: Prohlídka jezera Mono Lake ozdobeného šedivě bílými vápencovými věžemi. Pak se protáheme průsmykem Tioga Pass do NP Yosemite. Návštěva Yosemitského údolí s nejvyšším vodopádem (739 m) Severní Ameriky a vyhlídky Glacier Point s omračujícím panoramatem žulových masivů. Nocleh v Oakhurstu u NP.
12. den: YOSEMITE - SEKVOJE: Ráno návštěva pohádkového háje sekvojí obrovských Mariposa Grove (či jiný) s velikány o váze 600 tun. Pak vyrazíme k pobřeží Pacifiku s rypouši, tuleni, vinicemi a řadou dalších překvapení. Nocleh v San Simeonu v blízkosti pobřeží.
13. den: BIG SUR - MONTEREY: Do San Franciska se vydáme po Pacific Highway, legendární cestě vytesané do strmých stěn útesů. Tady je to pravé místo syrové přírody, pláží, surfařů či utajených rezidencí. Zastávka v Carmelu, kde v r. 1986 starostoval herec Clint Eastwood. Pobřežní cesta 17 Mile Drive nás přivede ke slavnému golfovému hřišti Pebble Beach a k zátoce Monterey, které Kaliforňané říkají „nejkrásnější setkání země a oceánu“. Do Monterey zasadil J. Steinbeck knihu Na plechárně a R. L. Stevenson zde hledal inspiraci k napsání Ostrova pokladů. Příjezd do San Franciska.
14. den: SAN FRANCISCO: Návštěva nejzajímavějších míst města. Uvidíme Golden Gate Bridge, pitoreskní Čínskou čtvrť, přístavní Fisherman’s Wharf i prudké ulice u Russian Hill. Svezeme se kabelovou tramvají cable-car (fakultativně) a podnikneme plavbu do zátoky s výhledy na oba mosty a ostrov Alcatraz – legendární káznici, v níž byl rovněž vězněn mafián Al Capone. Nocleh v San Francisku.
15. den: SAN FRANCISCO A ODLET: Dopoledne volný program, odpoledne transfer na letiště, odlet do Prahy.
16. den: PŘÍLET DO PRAHY:

duben 2024

21.04. - 06.05.24 neděle - pondělí
snídaně letecky (Praha)
87 990 Kč
cena za 16 dní (14 nocí)

květen 2024

27.05. - 11.06.24 pondělí - úterý
snídaně letecky (Praha)
85 990 Kč
cena za 16 dní (14 nocí)

červenec 2024

05.07. - 20.07.24 pátek - sobota
snídaně letecky (Praha)
98 990 Kč
cena za 16 dní (14 nocí)

srpen 2024

11.08. - 26.08.24 neděle - pondělí
snídaně letecky (Praha)
Sleva 5% 97 990 Kč 92 990 Kč
cena za 16 dní (14 nocí)

září 2024

18.09. - 03.10.24 středa - čtvrtek
snídaně letecky (Praha)
93 990 Kč
cena za 16 dní (14 nocí)

říjen 2024

05.10. - 20.10.24 sobota - neděle
snídaně letecky (Praha)
93 990 Kč
cena za 16 dní (14 nocí)

Cena zahrnuje

  • leteckou přepravu a letištní poplatky
  • 14x ubytování kategorie 3* se snídaní
  • dopravu vozy či mikrobusy (pouze)
  • vstupy do národních parků
  • služby českého průvodce
  • vstup do Monument Valley
  • vstup k vápencovým tufám jezera Mono Lake (ne v květnu)
  • pobřežní cestu 17 mile Drive v Monterey
  • plavbu v zálivu v San Francisku ke Golden Gate Bridge

Cena nezahrnuje

  • fakultativní vstupy a výlety
  • stravování a spropitné
  • vstupní autorizaci do USA. Žádost podejte na adrese: https://esta.cbp.dhs.gov