Srbsko jako na dlani


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy

Navštivte s námi Mekku balkánského nočního života, hlavní město Bělehrad. Svým temperamentem vás ovšem nadchne i Novi Sad, který je považován za multikulturní centrum, dokonce snad kulturnější, než samotný Bělehrad Čeká na vás romantická cesta podél modrého Dunaje, územím národního parku Djerdab, který je se pyšní překrásnou soutěskou Železná vrata, pevností Golubac a archeologickým nalezištěm Lepenski vir. Tečkou na závěr zájezdu bude ochutnávka srbských vín v lokalitě národního parku Fruška Gora.

Program: 1.den: Odjezd z Prahy v brzkých ranních hodinách. V dopoledních hodinách příjezd do Srbska, kde se na dvě hodiny zastavíte ve městě Subotica a prohlédnete si místní synagogu a radnici ve stylu maďarské secese. Pokračovat budete do Noviho Sadu, kde uvidíte Petrovaradinskou pevnost, kostel sv. Jiří s kaplí sv. Jana Nepomuckého, katedrálu Jména svaté Marie a Varadinský most, kterému se přezdívá " Duhový", neboť v noci barevně světélkuje. Přesun na ubytování.

2.den: Po snídani odjezd do Národního parku Djerdap, kde řeka Dunaj vytváří nejdelší soutěsku v Evropě. Zde budete moci navštívit pevnost Golubac. Naše cesta bude pokračovat ke kaňonu Železná vrata. Chybět nebude ani návštěva jedné z nejvýznamnějších archeologických lokalit Lepenski vir, která je jednou z nejstarších osad na starém kontinentu. Večer odjezd na ubytování.

3.den: Po snídani odjezd do Bělehradu. Zde navštívíte mauzoleum Josipa Broza Tita. Podíváte se na fotbalový stadion Marakana. Dále uvidíte největší pravoslavný chrám na světě sv. Sávy, mrakodrap Beogradjanka, kostel sv. Marka, kde jsou uloženy ostatky cara Štěpána Dušana Silného, patriarchy Germana a jiných srbských osobností. Dále uvidíte Parlament, Národní muzeum, Národní divadlo, palác princezny Ljubice, Kalemegdanskou pevnost, Vojenské muzeum a projdete se krásnou ulicí Kňaza Michailija. Večer odjezd na ubytování.

4.den: Po snídani odjezd k horskému masivu Fruška Gora, kde v 15. – 18.století bylo postaveno několik klášterů, z nichž se jich do dnešní doby dochovalo 18. My v rámci zájezdu navštívíme klášter Krušedol, pocházející ze 16. století, kde jsou pohřbeni dva patriarchové Srbské pravoslavné církve a král Miloš Obrenović. Dále uvidíte klášter Novo Hopovo, který je považován za perlu srbské sakrální architektury. Patří k němu kostel zasvěcený svatému Mikuláši. Následovat bude ochutnávka místních vín. Poté odjezd do ČR.

Doprava: autokarem

Nástup / Výstup: PRAHA 00:15 HOD PROTI HLAVNÍMU VLAKOVÉMU NÁDRAŽÍ, PARKOVIŠTĚ U SKLENĚNÝCH KOPULÍ
JIHLAVA- 01:45 TŘÍDA LEGIONÁŘŮ, PARKOVIŠTĚ ZA BILLOU
BRNO- 3:00 ULICE ROOSVELTOVA U JANÁČKOVA DIVADLA


Cena zahrnuje

  • Autobusovou dopravu
  • Ubytování se snídaní
  • Služby průvodce

Cena nezahrnuje

  • Vstupy do objektů
  • Degustaci vín 13 euro
  • Pobytovou taxu 6 euro
  • Cestovní a úrazové pojištění 31 Kč/den