Nikde jinde v Asii nejsou prvky tří velkých kulinářských tradic – čínské, indické a malajské (navíc obohacené o koloniální vlivy) – tak vzájemně propletené, jako je tomu na Malajském poloostrově. Jeho poloha na křižovatce obchodních cest přitahovala kupce z celého světa, kteří formovali místní kulturu a výsledkem je obrovská rozmanitost nejen místní kuchyně. Vydejte se s námi na kulinářskou cestu do oblasti, kde každé jídlo je malým svátkem. Projdeme se čínskou čtvrtí Kuala Lumpuru vonící smaženými nudlemi a pečícím se masem, romanticky zašlými uličkami Penangu s vůní vyhlášeného karí a okolo malých stánků s jídlem, krčících se ve stínu zářících mrakodrapů Singapuru. Ochutnejte s námi Malajsii a Singapur – směs nejrůznějších vlivů, které spolu vytvářejí možná překvapivý, ale o to harmoničtější celek! Velikost skupiny: 6–16 účastníků
Stravování: polopenze
polopenze
Program zájezdu
1. - 2. den: Praha – Kuala Lumpur : přílet do hl. m. Malajsie, večer u majestátních Petronas Twin Towers – nejvyšší "dvojčata" světa (452 m), náměstí Merdeka s koloniálními budovami ; večeře u pouličních stánků v čínské čtvrti – autentická čínská kuchyně , vyhlášené rýžové nudle char kway teow a další místní speciality. 3. den: Kuala Lumpur – George Town : půldenní přejezd na ostrov Penang – cestou zastávka u hinduistického chrámu v jeskyních Batu ; George Town – krásně zachovalé koloniální centrum ; večeře u některého z tzv. hawker stalls – pouliční stánky nabízející bohatou kombinaci pokrmů čínské, indické a malajské kuchyně , možnost okusit opravdu rozdílné chuti – např. ostrou, lehce nakyslou polévku laksa. 4. den: Ostrov Penang : uličky George Townu odrážející bohatou historii – koloniální památky, rezidence bohatého čínského obchodníka, chrámy mnoha náboženství a pestré trhy, shromažďovací domy čínských klanů ; oběd či večeře zaměřená na místní specialitu nasi kandar – rýže s možností výběru mnoha příloh (ryby, kuře, vejce), lahodné karí omáčky nabírané přímo z hrnců. 5. den: Penang – Singapur : přelet do "Lvího města" s bohatou koloniální minulostí, dnes moderní velkoměsto vyhlášené svou čistotou – pestré etnické čtvrti a koloniální památky , supermoderní budovy na březích zátoky Marina; večeře na jednom z nočních trhů – možnost ochutnávky specialit kuchyní a chutí tak různých a pestrých, jako je Singapur samotný. 6. - 7. den: Singapur – Melaka Praha: přejezd zpět do Malajsie a pokračování do nejstaršího malajského přístavu – staré uličky s koloniální architekturou , projížďka lodí po řece; pozdní oběd ve stylu baba-nyonya (unikátní mix čínské a malajské kuchyně – voňavé omáčky kořeněné zázvorem a ochucené kokosovým mlékem), případně večeře – vyhlášené satay , marinované masové špízky namáčené v arašídové omáčce; přejezd na letiště v K. Lumpuru a odlet, přílet do ČR 7. den.
Nastavení ochrany osobních údajů
Chtěli bychom vaše svolení použít vaše data pro následující účely. Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit nebo zrušit.
Tyto cookies jsou vyžadovány pro správnou funkčnost našich webových stránek a nelze je vypnout. Příkladem těchto akcí je přihlášení, vyplnění formulářů nebo nastavení vašich preferencí ochrany osobních údajů.
Tyto cookies se používají se pro měření a zlepšování výkonu. Do této kategorie patří činnosti, jako je počítání návštěv stránek, rychlost načítání stránky, míra okamžitého opuštění a technologie používané k přístupu na náš web.
Tyto cookies používáme k vylepšení funkcí webu a umožnění personalizace, jako jsou chaty, videa a použití sociálních médií.
Díky těmto souborům cookies vám můžeme připomenout, co vás u nás dříve zajímalo. Tyto cookies nastavují prostřednictvím našich stránek naši reklamní partneři.
Pokud lépe pochopíme, co vás zajímá, můžeme vám zobrazovat přesně to, co hledáte. Cookies využíváme k analýze informací, aby náš web dobře fungoval a mohli jsme ho dále zlepšovat.