Ramsau am Dachstein - Dovolená na statku, Štýrsko - Ramsau am Dachstein na 5 dní


  • ubytování: pensionubytování: pension
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: vlastnídoprava: vlastní
    • Pobytové zájezdy
    • Pobyty na horách

Poloha: Ramsau am Dachstein - Leiten, obklopen loukami, slunečná poloha, centrum cca 5 km, ledovec Dachstein cca 14 km

Vybavení: Rodinný penzion Timmelbauerhof hotelového typu na krásném slunečném místě s výhledem na masiv Dachsteinu. Pokoje jsou zařízené ve venkovském stylu, všechny jsou vybaveny koupelnou nebo sprchou / WC, vysoušečem vlasů, TV a balkonem s krásným výhledem na hory. Pokoje jsou snadno dostupné výtahem. K dispozici venkovní bazén a 1 x týdně zdarma sauna (jinak za příplatek), WiFi zdarma.

Sport a zábava: Venkovní vyhřívaný bazén a pro děti trampolina, klouzačka, houpačky, prolézačky. Navíc možnost pomoct na statku při krmení zvířat, možnost si podojit krávy, aktivní kontakt se zvířaty - kočky, králíčci, kozy apod.

Výlety:


Oblíbené středisko Reiteralm má co nabídnout i v létě. Určitě stojí za to přijmout pozvánku na turistický výlet, při kterém se k němu dostanete přes Pichl - Preunegg nebo přes Schladming – Rohrmoos.

Proč se rozhodnout právě pro tento penzion?:


Zdarma k ubytování obdržíte slevovou kartu Sommercard platnou pro region Schladming-Dachstein. Všechny informace o Sommercard si může přečíst v našem článku o této kartě.


Pozn. Vybavenost poskytnutých pokojů se může typově lišit od zobrazených v nabídce.

Shrnutí:


Penzion Timmelbauerhof

Děti řádí na louce, zatímco odpočíváte v houpací síti. Před sebou bohatě prostřený stůl se snídaní s domácími marmeládami, vajíčky a s čerstvým kravským mlékem. Tak můžete načerpat sílu na celý den.

Děti se nemohou dočkat, aby mohly jít ráno se sedláky do stáje a přihlížet, jak dojí krávy. Kdo chce, může pomoci sám. Později se jde jezdit na ponících nebo krmit kozy. Farma, to znamená spoustu zážitků, nejen pro ty nejmenší.





Balíček je vytvořen modelově, s konkrétním ubytováním. V případě zájmu o jiný typ ubytování (apartmán, penzion, hostinec) či jiný typ pokojů Vám rádi zajistíme ubytování jiné, se stejným programem. Své požadavky posílejte na náš e-mail: poptavka@ckmauthner.cz

Stravování: vlastní

polopenze (snídaně formou bufetu s produkty z vlastního hospodářství, večeře výběr z menu a salátový bufet), v létě možnost grilování

Program zájezdu

1. den: 1. den: Přejezd z ČR do Ramsau am Dachstein: Vzdálenost z Prahy/Brna cca 420 km. Doporučujeme trasu Praha - České Budějovice - Dolní Dvořiště - Linz - Graz - Liezen - Schladming - Ramsau am Dachstein. Zpoplatněná dálnice Tauernautobahn a zpoplatněný tunel je možné objet přes Phyrnpass (Liezen über den Pyhrnpass), při výjezdu na horizont krásná vyhlídka.
2. den: Ramsauer Beach a Abendteuerpark: Otevřené přírodní koupaliště „Ramsauer Beach“ – trampolína, plážový volejbal, … a Abendteuerpark – lanové centrum. Vstupné dle počasí se Sommercard zdarma. http://www.beach.co.at/ Při nepříznivém počasí doporučujeme návštěvu Badeparadies v Ramsau. Bazény: sportovní bazén 25 x 11 m, bazének pro děti se skluzavkou, whrilpool, podvodní masáže, masážní sprchy..... Saunový svět ; 600 m2: terasa, klasická sauna, bylinková sauna, eukalyptová parní lázeň, parní jeskyně, solárium, Kneippovy koupele, whirlpool, masážní sprchy, odpočívárny, bazének s vodopádem. Otevřeno: od 29.5.2015 do 12.10.2014, bazény denně od 13.00 do 20.00, sauny denně od 14:00 do 21.00. www.rvb.at
3. den: Ledovec Dachstein: Ledovec Dachstein http://www.derdachstein.at/ Dachstein Sky Walk - nově otevřená panoramatická vyhlídka umožňující dohlédnout až na vrcholky Šumavy. Ledový palác, postaven v roce 2008 (Eispalast / The Ice Palace) je jen tři minuty chůze od horní stanice lanovky Dachstein a otevírá zcela nový svět z ledu za každého počasí. Výsledkem je fascinující, mystický zážitek z ledu, světla a zvuku. Schody do prázdna - 100m dlouhý visací most. Opravdovou zkouškou odvahy jsou zmíněné Schody do prázdna - 14 schodů ke skleněné vyhlídkové platformě. Kdo dojde až sem, ocitne se mezi skalními útesy Dachsteinu a pod sebou má 400m hlubokou propast s vyhlídkou na Alpy. Vstupné: lanovka se Sommercard zdarma (1x týdně) Otevírací doba: 24.01.-29.11.2015, denně; lanovka v provozu denně 08:30-16:50 hod. (provoz lanovky může být přerušen při nepříznivém počasí)
4. - 5. den: Závěrečný den: Odjezd zpět do ČR

Pořadatelem zájezdu je CK MAUTHNER, s.r.o.