NP Jižní Moravy a Alpy


  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Památky a umění

Národní park Podyjí – Thayatal patří k nejmenším národním parkům na evropském kontinentu, ale svým významem, zejména jedinečnou geomorfologií a druhovým bohatstvím rostlin i živočichů je počítán k opravdovým přírodním skvostům obou zemí. Chráněná krajinná oblast Pálava představuje další významné území. Její jedinečný vápencový reliéf byl zařazen do sítě biosférických rezervací pod záštitou UNESCO. Náš pestrý zájezd kromě výletů v těchto přírodně zajímavých místech zahrnuje i návštěvu malebných zámků (Lednice, Vranov nad Dyjí) idva výlety do rakouských Alp – pohoří Ötscheru a vykoupání v lázních Laa an der Thaya.

Ubytování: hotel

hotel - dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím
vnitřní bazén

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v ranních hodinách. Prohlídka zámku VRANOV NAD DYJÍ , který se nádherně zrcadlí ve vodách řeky Dyje a bývá označován „klenotem“ mezi jihomoravskými zámky. Pěší výlet podél řeky DYJE k impozantnímu skalnímu útvaru HAMERSKÉ VRÁSY, LEDOVÉ SLUJE do malebné vesničky LESNÁ.
2. den: Dopoledne výlet do lázní LAA AN DER THAYA (voda, teplo, světlo, hudba), kde se v šestihektarovém areálu naskýtá možnost využít krytý bazén o teplotě vody 34°C, ze kterého lze proplavat do venkovního masážního bazénu, dále do termálního bazénu o teplotě 36°C. Bazény jsou prosvětlené s podvodní reprodukovanou hudbou. Odpoledne návštěva LEDNICKO-VALTICKÉHO AREÁLU , který byl zapsán do Seznamu památek světového kulturního dědictví UNESCO. Návštěva zámku LEDNICE , možnost pěší procházky v nádherném rozlehlém parku.
3. den: Výlet do rakouských Alp – rakouského národního parku ÖTSCHER-TORMÄUER. Pěší vycházka divokou alpskou krajinou soutěsek („OTCOVY PŘÍKOPY“), peřejí a vopádů (vodopád LASSINGFALL). Návštěva poutního místa MARIAZELL .
4. den: Rakouská část NP PODYJÍ – NÁRODNÍ PARK THAYATAL. Prohlídka hradu HARDEGG ze 12.století, která je velmi zajímavá, neboť hrad s výjimkou zemětřesení v 18. století, nebyl nikdy významně poškozen. Odpoledne prohlídka ZNOJMA (románská rotunda, rozsáhlé městské sklepy).
5. den: Celodenní výlet do oblasti WACHAU – romantické městečko KREMS , poté oblíbená vyhlídková plavba lodí po Dunaji z Kremsu do Melku (loď se platí na místě). Plavba údolím Wachau se středověkými hrady, malebnými městečky a stráněmi s vinicemi. MELK – nejvelkolepější klášter v Rakousku s krásnými interiéry a výhledem na dunajské údolí. Stavitel Jakob Prandtauer mistrovsky zakomponoval své umělecké dílo do půvabné dunajské krajiny.
6. den: Výlet v oblasti hlavního hřebene PÁLAVSKÝCH VRCHŮ po nádherných vápencových bradlech s unikátními rostlinnými společenstvy. Cesta z MIKULOVA (městská památková rezervace) přes STOLOVOU HORU a DĚVÍN do DOLNÍCH VĚSTONIC . Příjezd do Prahy ve večerních hodinách.

Cena zahrnuje

  • průvodce
  • doprava autobusem
  • 5x ubytování v hotelu (dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím, vnitřní bazén)
  • 5x polopenzi

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 210 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 1500 Kč)