Madeira - květinový ostrov


  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

MADEIRA - OSTROV VĚČNÉHO JARA A KVĚTINOVÝ RÁJ. VÍCE JAK 20 LET PRO VÁS POŘÁDÁME ZÁJEZDY NA NEJKRÁSNĚJŠÍ SLAVNOSTI!
978 km od Portugalska a 700 km od západního pobřeží Afriky leží v oceánu Madeira - perla Atlantiku a plovoucí tropická zahrada, ostrov věčného jara. Madeira - to je v podstatě jedna velká botanická zahrada. Nikde neuvidíte kvést tolik orchidejí, lilií, magnolií, azalek... Najdete zde na 700 druhů květeny, kapradin, různé druhy vavřínů, jalovců. Madeira vás svou bujnou divokou krásou uchvátí od prvního okamžiku. Budou vás přitahovat rozeklané štíty s výzvou stanout na jejich vrcholu a sledovat nezapomenutelný východ slunce. Všude vás bude obklopovat bujná příroda - třetihorní pralesy s kaskádami vodopádů, bizardními vulkanickými skalami tvořícími přírodní jezírka, svahy až do nedohledna pokryté vinicemi, na kterých zrají hrozny, z nichž se lisuje vynikající madeirské víno. Kouzelné stezky podél zavlažovacích kanálů - levadas vás přiblíží madeirské přírodě a poté zase vrátí k útulným městečkům a vesničkám. Bydlet budete v příjemném hotýlku v centrální části Funchalu.

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy odpoledne, přes Lisabon na Madeiru, pozdě v noci transfer do hotelu ve Funchalu.
2. den: Dopoledne prohlídka Funchalu - hlavního města ostrova: zastavíme se na místní vyhlášené tržnici Mercado dos Lavradores, kde uvidíte typické místní produkty – spousty květin – orchidejí, strelizií, anturií aj., které Madeiru proslavily, stejně jako koše plné roztodivného tropického ovoce. Výjezd nad Funchal - procházka a prohlídka krásných zahrad Jardim Botanico umístěných na zahradách bývalých soukromých domů – fantastické výhledy na Funchal. Vrátíme se do staré části města Zona Velha, prohlédneme si katedrálu Sé, projdeme se historickými ulicemi s typickou portugalskou architekturou a poučííme se o proslavených madeirských vínech v jedněch z nejstarších sklepů a budete mít možnost je i ochutnat. Procházkou centrem Funchalu a po odpočinku v kouzelném Městském parku dojdeme do hotelu.
3. den: Výlet na západ ostrova - prohlídka staré rybářské vesnice Camara de Lobos, kde pobýval i Winston Churchil. Oblast okolo je známou vinařskou oblastí – malé terasy se šplhají do okolních kopců. Výše jsou vinice vystřídány banánovými plantážemi. Dostanete se na slavný útes Cabo Girao (jeden z nejvyšších na světě). Dále cesta podél jižního pobřeží ostrova k vesničce Ribeira Brava, která leží na okraji průrvy, vedoucí centrem ostrova.Poté se silnice začne šplhat do vnitrozemí na náhorní plošinu Paul da Serra nazývané také střechou Madeiry s naprosto rozdílným prostředím – skromnou vegetací, vřesovišti. Přes plošinu se dostaneme na sever ostrova, kde se cesta vine dolů k vesničce Porto Moniz - tato malebná, kouzelná vesnice láká turisty přírodními jezery v pobřežních skalách – krátká procházka. Okouzlí nás vesnička Sao Vicente s čarovným kostelíkem, která se vyloupne mezi horami. Návrat do Funchalu. Nocleh.
4. den: Vyjedeme nad Funchal na horu Monte (550 m) okolo krásných zahrad. Dojedeme k poutnímu kostelu z 18. stol., který je typickou dominantou města. Nad hlavním oltářem kostela se nachází zázračná socha Panny Marie z Monte. Je zde také hrob rakousko-uherského císaře Karla I., který zde zemřel v exilu. Pro zájemce možnost vyzkoušet místní raritu – jízdu na proutěných saních po silnici, která končí v Livramentu. Poté vyrazíme do vnitrozemí ostrova přes Sao Martinho ke strži Socorridos. Výjezd na vyhlídkovou terasu Eira do Serrado nad údolím sopečného kráteru Curral das Freiras (Úkryt jeptišek), na jehož dně byla zbudována stejnojmenná vesnička. Fantastické výhledy. V pozdním odpoledni volný program ve Funchalu. Návrat na nocleh.
5. den: Pobyt ve Funchalu v den, kdy zde vládnou květy - slaví se jarní květinový festival a vy si ho zde budete moci užít. Zúčastníte se festivalového programu, který dnes začíná stavěním „Zdi naděje“ dětmi. Nesmíte zapomenout navštívit festivalový pavilon s oceněnými květinami a vyfotografovat si ulice s květinovými koberci. A samozřejmě navštívíme jedinečné zahrady Jardim Tropical Monte Palace. V podvečer vyrazíme na romantickou procházku uličkami starého města a na závěr se zájemci povečeříme v některé z rázovitých hospůdek. Nocleh.
6. den: I dnes si můžete užít květin a jejich oslavy v čase největších květinových slavností na Madeiře. Nejprve vystoupáme za jedinečným rozhledem na Fortezu do Pico a potom si odpočineme v tichounké zahradě kláštera Santa Clara a návštívíme některé z funchalských muzeí. Poté si ve městě opět odpočineme v Dona Amélia Municipal Garden. Den vyvrcholí odpoledním velkým průvodem. Večer se s námi budete moci pobavit na folklorním večeru s madeirskými specialitami (fakultativně – cca 43 EUR). Nocleh.
7. den: Výjezd do oblasti Risco, možnost procházky podél jedné levady. Tyto kanály byly vyhloubeny do horských svahů, aby přivedly vodu z vysokých hor do políček na svazích a v údolích. Dnes podle nich vedou fantastické turistické cesty. Rabacal – východisko k túrám podél dvou levadas - první vede k vodopádům Risco a druhá ke krásnému místu zvanému Vinte e Cinco Fontes (25 pramenů). Jedná se o neopakovatelný zážitek při procházce zdejším třetihorním pralesem. Návrat na nocleh.
8. den: Výlet na sever a východ ostrova. Nejprve se vyšplháme na Poiso (1.413 m) a poté na vyhlídku Pico do Areiro (1.805 m). Pojedeme dále do vnitrozemí do horské vsi Ribeiro Frio (pstruží farma) - odtud procházka na vyhlídku Balcoes - otvírá se strhující panoramatický výhled přes údolí řeky Ametade na „Orlí skálu“ - kopec s kolmými úbočími na severním pobřeží Madeiry. Přes Cruzinhas pass nás silnička dovede k slavné malebné vesnici Santana s typickými trojúhelníkovými domečky. Přes fantastické skalní útvary známé jako Penha d´Aguia se dostaneme k vesnici Porto da Cruz. Poté budeme směřovat opět do vnitrozemí úrodným údolím Machico až k Portela Passu (670 m). Odtud je fantastický výhled na severní pobřeží, které je divočejší a bouřlivější než jih. Přijedeme do vesnice Machico, kde podle legendy přistáli první osadníci Madeiry – krátká zastávka. Návrat na nocleh.
9. den: Dnes někteří budou lenošit a oddávat se odpočinku v květinovém ráji. Ti, kteří jsou více turisticky zaměřeni, absolvují ještě jeden fakultativní výlet do fantastického světa madeirské přírody a jejích levád. Majestátní scenérie, dechberoucí výhledy, křišťálový vzduch a úžasné levady – fantastický zavlažovací systém tvoří z Madeiry turistický ráj.Užijte si průvodcovanou procházku podél jedné z těchto unikátních levád (není v ceně, cca 50 EUR). Volný den můžete také využít k nákupům a k podrobnějšímu seznámení se s typickými produkty Madeiry (určitě navštívíme historickou manufakturu na madeirské výšivky a některou ze zahrad orchidejí). Nocleh.
10. den: Odlet v ranních hodinách přes Lisabon do Prahy. (Cestovní kancelář si vyhrazuje právo změnit pořadí výletů i navštívených míst v závislosti na počasí a květinových slavnostech.)

nebyly nalezeny žádné termíny

Slevy

  • first minute do 31. 12. 2022 1.000 Kč
  • (Maximální výše slevy může dosáhnout 1.200 Kč)
  • Seniorská sleva 55+: 500 Kč (nesčítá se s jinými slevami)

Cena zahrnuje

  • letenka Praha - Funchal – Praha přes Lisabon
  • letištní a bezpečnostní taxy ve výši 3.800 Kč
  • 9x nocleh se snídaní – tradiční hotel*** – dvoulůž. pokoje s vl. přísl.
  • transfery
  • doprava na ostrově (5 výletů),
  • český a místní průvodce
  • povinné pojištění CK

Cena nezahrnuje

  • fakultativní programy -
  • další levada (celý den) cca 50 EUR (půl dne 31 EUR)
  • madeirský folklorní večer s madeirskými specialitami - cca 42 EUR
  • místní jízdné
  • Informace: na další vstupy počítejte s cca 50 EURy
  • cena nezahrnuje večeře - je možnost je zorganizovat s pomocí průvodce, který vám pomůže s vhodným a výhodným výběrem restaurace i jídla