KRAKOV - WIELICZKA


  • ubytování: bez ubytováníubytování: bez ubytování
    strava: bez stravystrava: bez stravy
    doprava: autokaremdoprava: autokarem

Zájezdy na rok 2019 obsazeny. Rok 2020 již v prodeji.

KRAKÓW je zapsán na seznam světového kulturního dědictví UNESCO. Navíc je třetím největším polským městem hned po Varšavě a Lodzi. Nejstarší část města se nachází na opevněném Wawelském návrší. Krakow je považován za hlavní město polské kultury. Je jedním z nejdůležitějších turistických, kulturních a historických center v Evropě.

WIELICZKA - Světoznámý starý solný důl ve Veličce (Wieliczka) patří k nejnavštěvovanějším turistickým atrakcím v Polsku. Leží jen pár kilometrů jižně od města Krakow, jež je hlavním městem Malopolského vojvodství. Nacházejí se zde úžasné podzemní kaple se sochami a reliéfy, zhotovené – jak jinak – než ze soli. Teplota vzduchu se tu po celý rok drží kolem 13 až 16 stupňů Celsia.

V podzemí je příznivé mikroklima s vysokým obsahem vlhkosti a jódu. Připomeňme, že bez přítomnosti bakterií, proto se zde nachází i ozdravné sanatorium pro pacienty s respiračními chorobami a alergiemi.

Doporučujeme pohodlnou obuv a oblečení vhodné při teplotě 14-16°C, která je v solných dolech celoročně.

Program zájezdu

1. den: V ranních hodinách odjezd z nástupních míst do Wieliczky – návštěva solných dolů v délce cca 3 hodiny, s průvodcem. Poté přejezd do Krakowa. V Krakowě základní okruh s průvodcem: Rynek Glówny, neboli Hlavní náměstí, je třetím největším náměstím v Evropě, všechny uličky centra Krakova směřují právě k němu. Soukenický obchod Sukiennice, je dlouhá budova pocházející ze 16. století. Dnes se tu nacházejí stánky nabízející stříbrné a zlaté šperky s jantarem všech možných odstínů za přijatelné ceny, suvenýry, dřeváky a kožešinové výrobky. Mariánský kostel (Kościół Mariacki) Gotický kostel Panny Marie stojí na Hlavním náměstí. Radniční věž. Hrad Wawel je především komplexem hradních budov, katedrály a královské zahrady. Wawelská katedrála - Katedrála na kopci Wawel vždy sloužila jako korunovační místo polských králů. Jsou zde hrobky členů polských královských rodin, biskupů a svatých. Dračí jeskyni se sochou draka najdete pod kopcem Wawel co by jednu z turistických zajímavostí Krakova. Večer (cca kolem 17h) odjezd zpět do ČR.

nebyly nalezeny žádné termíny