Velký okruh říší Inků


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

15 dnů Peru a Bolívie
Lima - Paracas- Ica - Nazca - Arequipa - Colca Canyon - Puno - Titicaca - Copacabana - Sun Island - La Paz - Tiwanaco - Cuzco - Urubamba - Ollantantaybo - Machu Picchu - Lima ( Iquitos, Amazonie)


Minimální počet 8 osob
Letecká doprava může vést přes USA. K tranzitu via USA je nutný biometrický pas a autorizace ESTA nebo platný pas s vízem USA.
Zájezd může být směřován opačně.

Program zájezdu

1. den: PRAHA - LIMA Odlet z Prahy do Limy. Po příletu a uvítání průvodcem America Tours transfer do hotelu, ubytování a orientační meeting.
2. den: LIMA, PARACAS Po snídani prohlídka Limy - města králů, zahrnující slavné náměstí Plaza Mayor, založené Franciscem Pizarrem, vládní palác, radnici a katedrálu, pěší vycházka Vás zavede zákoutím starého města k Torre Tagle Palace a Osambela House. Závěrem navštívíte moderní čtvrti San Isidro a Miraflores. Odpoledne odjezd podél pacifického pobřeží do Paracas, města na pobřeží známého nedalekými ostrovy s koloniemi vzácných vodních ptáků, Humboldtových tučňáků, lachtanů a lvounů. Ubytování a nocleh.
3. den: OSTROVY BALLESTAS, ICA, NAZCA Dopoledne Vás čeká lodní výlet k Ballestas Islands - ostrovům osídleným tisíci vodními ptáky, koloniemi lvounů a tučňáků. Po návratu odjezd do města Ica v zemědělské oblasti jižního Peru, vyhlášeného především pěstováním vinné révy a výrobou zdejšího nápoje pisco. Navštívíte také oázu zeleně uprostřed obrovitých písečných dun, které jsou charakteristickou kulisou města. Pokračování do města Nazca, které proslavily geometrické obrazce a kresby v okolní poušti. Návštěva rozhledny, ze které lze část kreseb spatřit. Ubytování ve večerních hodinách.
4. den: PLANINA NAZCA, AREQUIPA Na ráno jsme pro zájemce připravili fakultativní let letadlem nad slavnou planinou Nazca pokrytou tajemnými obrazci a geometrickými liniemi viditelnými právě a pouze ze vzduchu. Po této velkolepé podívané odjezd do Arequipy. Ubytování ve večerních hodinách.
5. den: AREQUIPA Prohlídka "Bílého města" Arequipy. Město je proslulé krásnými stavbami ze sněhově bílého kamene a bylo též důležitým městem říše Inků. Také zde nalezneme klášter Santa Catalina, který je nejlépe dochovaným náboženským komplexem staveb v Peru.
6. den: KAŇON COLCA, CHIVAY Časně odjezd přes andské hřebeny do Colca Valley - nejhlubšího kaňonu světa ( dvojnásobek hloubky Grand Canyonu), který představuje jedinečnou ukázku prehistorického inckého pěstitelství - terasová políčka pokrývají maximum prostoru a lidé z místních vesnic se dodnes živí jejich obděláváním. Cesta Vás povede několika andskými vesnicemi, kolem přírodních jezírek a minerálních pramenů, náhorními planinami s divokými lamami alpakami a vicuňas. Velikou atrakcí jsou zde obrovští kondoři, kteří se majestátně vznášejí ve vzdušném proudu nad propastí. Odpoledne ubytování v historickém městečku Chivay.
7. den: PUNO, TITIKAKA Přejezd krásnou vysokohorskou přírodou andských hřebenů do města Puno, ležícího na březích jezera Titikaka. Odpoledne orientační prohlídka centra města, ubytování.
8. den: JEZERO TITICACA, OSTROV SLUNCE Ráno nejprve odjezd do starobylé Copacabany ( přejezd hranic Bolívie) a prohlídky zdejšího chrámu Černé madony. Dále Vás čeká plavba katamaránem po jezeru Titicaca na Sun Island - podle některých historiků kolébku říše Inků. Zde naleznete jedinečné muzeum Inků Inti Wata, poučíte se o způsobu stavby rákosových plavidel, absolvujete šamanský obřad a zhlédnete názornou ukázku pěstitelství primitivními metodami. Pokračování cesty katamaránem Vám přinese další jedinečné výhledy na panoráma zasněžených And. V podvečer dorazíte do bolívijského La Pazu. pohled z hrany náhorní planiny na mnohamilionovou metropoli ležící hluboko pod vašima nohama patří k nejmocnějším zážitkům. Ubytování v centru La Pazu.
9. den: LA PAZ, TIWANACO Den začnete prohlídkou La Pazu - náměstí Murillo, koloniální kostel San Francisco, katedrálu, vládní palác, Národní kongres, slavný čarodějnický market ( jedinečná příležitost k nákupu suvenýrů). Poté odjezd k prohlídce nejdůležitější předincké památce - ruinám Tiwanaco. Po prohlídce komplexu vykopávek a muzea odjezd zpět do peruánského Puna, nocleh.
10. den: PUNO - CUZCO Dnes Vás čeká celodenní přejezd do Cuzca, sídelního města slavné říše Inků. Cesta bude krásná, ale velmi náročná, ale velmi náročná, neboť se celý den budeme pohybovat ve výškách nad čtaři tisíce metrů. Během cesty uvidíte kromě úžasné altiplanské přírody také několik pitoreskních indiánských vesnic a navštívíte několik důležitých historických památek - Racci, Pikillacta a Andahuaylillas. Po příjezdu ve večerních hodinách ubytování v centru Cuzca.
11. den: CUZCO Dopoledne volno k odpočinku po předchozí cestě. Doporučujeme lehkou vycházku centrem města... Odpoledne prohlídka hlavních skvostů Cuzca - katedrály s jedinečnými oltáři a kaplemi Korichancha, pevnost Sacsayhuaman, bývalé lázně Tambomachay, labyrint Puca Pucara a amfiteátr Kenko.
12. den: POSVÁTNÉ ÚDOLÍ URUBAMBA Celodenní výlet do posvátného údolí Inků - údolí řeky Urubamba. Návštěva vesnice Pisac, kde na místním tržišti řemeslníci z okolí odedávna nabízejí své zboží, odpoledne prohlídka pevnosti Ollantaytambo - jedinečné ukázky vojenské architektury.
13. den: MACHU PICCHU Brzy ráno přejezd do stanice Ollanta a odtud vlakem do Aquas Calientes. Po dalších dvaceti minutách jízdy v minibusu cestou plnou serpentin nad divokými srázy Vás čeká vrchol celé cesty - návštěva "Ztraceného Města Inků" Machu Picchu. Po důkladné prohlídce jedinečného a tajuplného místa se vlakem vrátíte ve večerních hodinách do Cuzca.
14. den: CUZCO - LIMA, odlet domů Volné odpoledne v centru starobylého Cuzca. Dle Vašeho letového plánu transfer na letiště a odlet přes Limu do Prahy. Fakultativně pak odlet do amazonské metropole Iquitosu k třídennímu pobytu v Amazonském pralese. ( Z Iquitosu rychlým člunem a později na kánoi po Amazonce a jejich přítocích cca 160 kilometrů od civilizace, bez elektřiny, bez signálu telefonu, v lodži uprostřed jedinečného panenského pralesa budete pozorovat ptáky, hady, rostliny, v noci půjdete na lov kajmana a ve dne budete lovit dravé piraně, navštívíte domorodou vesnici...celkem 2 noci na Amazonce a 1 noc před odletem v Limě).
15. den: Přílet do Prahy Váš zájezd ukončí.

Slevy

  • Sleva za třetí osobu na pokoji 2.700 Kč

Cena zahrnuje

  • leteckou přepravu dle itineráře v turistické třídě

Cena nezahrnuje

  • Stravu neuvedenou v Itineráři
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj 26.200 Kč
  • pojištění storna zájezdu ERV pojišťovna 2500 Kč