Velká cesta po Jižním Pacifiku - Malajsie - Indonésie - Filipíny


  • ubytování: hotel ***+ubytování: hotel ***+
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy
    • Památky a umění

Malajsie - Tropická Malajsie patří mezi země s největší biodiverzitou na světě. Původní Malajská království se stala v 18. století součástí Britského impéria, od 60.let minulého století je rotační federativní konstituční monarchií. Země, kterou na cestě do Jižního Pacifiku nelze vynechat, vás určitě nezklame.

Indonésie - Nelze navštívit všech 17508 ostrovů, které tento stát tvoř při jedné cestě. Naše návštěva zahrnuje proto pouze ostrov Jávu, kde leží hlavní město Jakarta a také jeden z nejkrásnějších chrámů mahájánového buddhismu v Indonésii. Čekají nás ale mnohé památky i přírodní krásy tohoto ostrova.

Filipíny – podmanivé souostroví, jehož státním zřízením je republika a které skrývají skutečné perly přírody. Ostrov Luzon a jeho Cordillery jsou fantastickým místem pro seznámení se s místní nádhernou horskou přírodou, místními kmeny, jejich zvyky, rýžovými terasami. Pobyt na Palawanu je pak jenom nádhernou tečkou za úžasným zájezdem po Jižním Pacifiku.

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy do Kuala Lumpur .
2. den: Transfer do hotelu, ubytování, relaxace. Nocleh č. 1.
3. den: Dnes nás čeká celodenní poznávaní šaramantního hlavního města Malajsie, kde se prolíná starý a nový svět. Národní mešita Jamek, čínské město, majestátní královský palác a Národní muzeum. Zastávka v návštěvnickém centru RoyalSelangor. Odpoledne se vydáme na předměstí KualaLumpur k BatuCave. Jedinečný hinduistický chrám je umístěn ve skalním masívu. K jeskyním chrámům je možno vystoupat po 272 schodech. Před Chrámovou jeskyní stojí socha Parvati, Šivovy manželky. Po prohlídce zpět do hotelu. Po krátkém odpočinku nás čeká večerní program: návštěva central Marketu s malajskými rukodělnými suvenýry, poté návštěva symbolu města – KL Tower – 421 m vysoké věži. Rychlostním výtahem výjezd do SeriAngkasaRevolving Restaurantu, famózní večeře formou bufetu s nádherným výhledem na KualaLumpur . Nocleh č. 2.
4. den: Dnešní celodenní exkurze nás zavede na malajský venkov. Na sever od hlavního města se rozkládá vysočina, na které se malebně rozprostírají čajové plantáže. Čeká nás návštěva továrny na zpracování čajových lístků, degustace čaje, zastavíme se u vodopádu Lata Kijang. Odpoledne se dozvíme více o farmaření např. pěstování jahod, zkrátka vychutnáme si krásnou venkovskou krajinu. Poté návrat do KualaLumpur . Nocleh č. 3.
5. den: Ráno po snídani transfer na letiště a odlet do Indonésie. Po setkání smístním průvodcem navštívíme Národní památník, mešitu Istiqlal, náměstí Fatahillah, starou část původní Batavie (Jakarty). Po obědě budete mít možnost zavítat do moderních nákupních center jako např. ITC Mangga Dua, ITC Cempaka Mas,TanahAbangMall.Odjezd do hotelu. Nocleh č. 4.
6. den: Po snídani transfer na letiště a hodinový let do Borobuduru. Tento rozsáhlý chrámový komplex Mahájánového budhismu nelze na naší cestě vynechat. Toto budhistického poutní místo je zasvěcené Buddhovi Guatamovi, pochází z 9. století a je zapsáno na seznamu světového dědictví UNESCO. Po jeho prohlídce odjezd na letiště a večerní let do Jakarty. Nocleh č. 5.
7. den: Celodenní výlet do vulkanické oblasti Bandung. Malebnou krajinou s rýžovými poli a čajovými plantážemi se dostaneme do oblasti vulkánu, který je součástí indonéského „pohoří ohňů“. Vulkán TangkubanPerahuCrater je doposud činný. Odsud se přesuneme k termálním horkým pramenům Sariater, což je krásné místo uprostřed čajových plantáží. Tato termální voda vytéká z vulkánu a je velmi zdravá. Relaxovat při šálku čaje na čajové plantáži. Na závěr výletu nás čeká návštěva města Bandung, kde si při krátké okružní jízdě prohlédneme jeho koloniální budovy (holandské domy). Nocleh č. 6.
8. den: Odlet na Filipíny. Transfer do hotelu, ubytování. Odpolední okružní jízda hlavním městem Filipín – staré španělské sídlo vlády na Filipínách, Fort Santiago – pevnost a stará španělské čtvrť, kostel San Agustin, který je zapsán na seznamu UNESCO, Intramuros – vnitřní hradby, muzeum, Casa Manila – replika životního stylu před 100 lety na Filipínách. Nocleh č. 7.
9. den: Po snídani nás čeká dlouhá cesta filipínským venkovem. Po silnici NorthExpresswayprojedeme přes provincie NuevaEcija a NuevaVizcaya. Cestu lemují malebná rýžová pole, malé vesničky, zkrátka typický venkov. V San Jose City krátce zastavíme na oběd, poté pokračování cesty přes průsmyk Dalton do Banaue. Příjezd v podvečer. Nocleh č. 8.
10. den: Po snídani nás čeká výlet jeepnydo vnitrozemí ostrova Luzon. Čekají nás nádherné výhledy na terasy s rýžovými poli a pitoreskními vesničkami na svazích okolních kopců. Příjezd do malebné vesnice Bangaan, zapsané na seznamu UNESCO. Jde o tradiční vesnici uprostřed teras s úchvatnými panoramatickými výhledy. Projdeme se rýžovými poli, navštívíme typické venkovské obydlí, kde se seznámíme s životem místních obyvatel, jejich rukodělnými pracemi, dávnými rituály. Poté se vydáme na vyhlídku na nejstarší rýžové terasy, které jsou nazývány „osmým divem světa“ (stáří se odhaduje na 2 tisíce let). Zpět do Banaue. Nocleh č. 9.
11. den: Cílem dnešního výletu bude pitoreskní městoSagada v horské provincii. Tato velmi oblíbená turistická destinace je proslulá svým svérázným způsobem pohřbívání místní obyvatel, který na vlastní oči uvidíme v prastaré pohřební jeskyni s mumiemi. Milovníci přírody si v této oblasti opravdu přijdou na své. Čeká nás přejezd oblastí rýžových teras zapsaných na seznam UNESCO a město Bontoc. Je to historické hlavní město regionu Cordillera a domov bojovného kmene Bontoc.Na seznam UNESCO jsou zapsány i místní petroglyfyAlab. Prohlídneme simuzeumBontoc, které založily belgické sestry, jejichž dům zahrnuje kolekci autentických artefaktů a fotografií místních horských kmenů. Návrat do Banaue. Nocleh č. 10.
12. den: Ráno odlet z Banaue do Manily a odlet do Prahy bez průvodce.
13. den: Přílet do Prahy.

Cena zahrnuje

  • letenku Praha - Kuala Lumpur - Puerto Princesa - Praha
  • 10x nocleh ve 3* a 4* hotelích, 10x polopenzi (snídaně a obědy nebo večeře)
  • všechny přelety dle programu
  • transfery minivany a jeepy dle programu
  • vstupy dle programu
  • český průvodce
  • místní průvodci mimo ostrov Palawan

Cena nezahrnuje

  • víza
  • spropitné (cca 80 USD)

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a rozšířeného storna do 80 000 Kč (příplatek: 1350 Kč)
  • * fakultativně tři dny pobytu navíc - ostrov Palawan - NP Puerto Princesa Subterranean River - 11 000 Kč / os.
  • při prodloužení navíc 3x ubytování s polopenzí
  • pojištění léčebných výloh a storna do 80 000 Kč v případě zakoupení prodloužení (příplatek: 1500 Kč)