Watamu - Boutique Hotel Nyumbani Tembo


  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

1.-2. DEN – Odlet z Prahy, přílet do Keni. Dle času příletu transfer, ubytování + pláž

3-4 DEN – SAFARI - Národní park Tsavo East - 2 dny a jedna noc
Výlet do Národního safari parku Tsavo je pro většinu klientů důvodem navštívení Keni. Tento park je největší na světě. Má rozlohu 20 821 km čtverečních, z nichž 13 747 km čtverečních náleží Tsavo East.
Odjezd z hotelu Jeepem ráno v 6,30. Vzdálenost k parku je 120 km. Kolem 10,00 přijedete k bráně parku, která se nazývá SALA GATE . Zde bude 15min dlouhá přestávka, kde uvidíte řeku GALANA a budete velmi zblízka pozorovat krokodýly a africké čápy Marabu. Můžete si zde také dojít na toaletu a pokochat se v místním boutique nabídkou suvenýrů. Po skončení přestávky budete pokračovat dále projetím brány SALA GATE . Teď tedy začne vaše opravdové SAFARI . Safari v místním jazyce znamená cesta a vy se tedy vydáte touto cestou fotograficky lovit veškeré obyvatelstvo tohoto parku.
Uvidíte červené africké slony, jejichž barvu má za zásluhu africká červená zem, pasoucí se stáda antilop a zeber, zvědavé paviány a velmi přísně vypadající bůvoly. Možná vám přes cestu proběhne prase bradavičnaté a proplazí se had. Žirafy se budou procházet jako modelky. Oběd ve VOI SAFARI LODGE , kde se zároveň i ubytujete. Lodge je jeden z nejelegantnějších ubytovacích kapacit v parku. Můžete se zde pokochat výhledem na napajedla, kam se chodí napájet zvěř z parku. Hlavně večer při svitu měsíce je tato podívaná úchvatným zážitkem. Můžete zde také pozorovat několik druhů opeřenstva a když se pozorně zaposloucháte tak i uslyšet veškeré zvuky fauny parku, například africké žáby jsou velkým audio zážitkem. Lodge dále vlastní i bazén a boutique se suvenýry. Každý pokoj má vyhlídku na napajedla a tak se vám klidně může stát, že třeba budete usínat s pohledem na napájejícího se slona. Pokoje jsou elegantně zařízeny v africkém stylu. Po obědě budete mít čas na trochu relaxu a v 16,00 budete opět pokračovat ve vašem safari. Zde uvidíte úchvatný pohled na zapadající slunce promítajícího se do obrysů zvířat. Určitě též zahlédnete i dost jiných zvířecích obyvatel, kteří budou vycházet na lov. Zvěř totiž loví brzo ráno nebo při západu slunce. V 18,00 návrat do lodge. Ve 20,00 večeře formou bufetu. Druhý den budíček v 5,00 a snídaně. V 6,00 odjezd s veškerými vašimi zavazadly z lodge, kde budete pokračovat ve vašem safari. Navštívíte HIPO POINT, kde si prohlédnete z blízka hrochy. V 10,30 opustíte bránu parku SALA GATE , kde bude 30 min dlouhá přestávka, kterou můžete využít k získání suvenýru v podobě fotografie s lebkami obyvatel parku umístěných před branami parku, nebo k zakoupení jiných suvenýrů v místním boutique. Můžete si zde dojít taktéž na toaletu. Prohlídka masajské vesnice s odborným výkladem a ukázkami z každodenního života tohoto kmene anebo návštěva místního šamana vlastnícího několik druhů plazů (za poplatek).

5. DEN – Pláž + odpoledne návštěva řemeslnického trhu.

6. DEN – Modré safari – Ráno odjezd z hotelu mikrobusem k výletnímu trajektu, který na vás bude čekat na pláži Blue bay ve Watamu.Trajekt má prosklené dno, kterým můžete pozorovat mořský svět. Dále má i obyvatelnou střechu, kde se můžete též uvelebit a lépe tak pozorovat okolí při výletu (samozřejmě s doporučením velké dávky opalovacího krému s vysokým opalovacím faktorem). Vyplujete ze zátoky Blue bay a budete pozorovat okolí, které vám nabídne pohled na překrásné pláže a nekontaminovanou přírodu. Uvidíte několik druhů vodních ptáků. První zastávka bude na překrásné pláži GARODA , kde se můžete projít anebo vykoupat. Poté budete pokračovat ve výletu. Teď začne hledání dalších obyvatel indického oceánu, mořských želv a delfínů. Po téhle krásné podívané poplujete mezi mangrovníky, kde bude další zastávka. Zde budete pozorovat tyto jedinečné stromy, dřeviny a kořenovníky. Dozvíte se o nich spoustu zajímavostí a přitom můžete zahlédnout zvědavé opičky a miniaturní korýše s jedním klepetem. Po naučné prohlídce mangrovníků budete pokračovat dále do zátoky WAKA WAKA , kde bude podáván oběd složený z kokosové rýže, mořských ryb a korýšů, humra a tropického ovoce. Pro klienty co nejí ryby bude zajištěno náhradní stravování. Součástí programu bude i lokální folkloristické vystoupení kmenu GHIRIAMA . Po obědě se za poplatek budete moci svézt v kánoích anebo jen tak odpočívat. Poté se znovu nalodíte a poplujete zpět. Stravování a nápoje v ceně i během plavby.

7. – 8. DEN - Volno

9. DEN – Výlet do trosek starobylého arabského města, které pochází z 13.tého až 17.tého století. Naleznete tu například trosky osmi moskejí, několik významných hrobek a podíváte se kde se Sultán obracel k Mece. Při prohlídce vás budou doprovázet nynější obyvatelé - zvědavé opičky (odborný název Cercopithecus), které, pokud jim poskytnete pamlsky - npřevážně banány a oříšky, si pro ně přijdou až k vám a nejedna se vám usadí na rameni. Součástí parku je i svahilské národní muzeum, kde se dozvíte spoustu zajímavostí z života občanů v této oblasti a terárium, kde mezi jinými obyvateli naleznete i nejnebezpečnějšího plaza na světě Černou mambu.
Che Shale je ohromná písčitá pláž, které se také přezdívá ZLATÁ . A opravdu si na této pláži budete připadat jako když stojíte ve zlatě. Můžete zde obdivovat kromě třpytivého jasu pláže i několik druhů ptačí říše. Poté se přemístíte do místa, kterému se říká SALINE , což jsou největší solné doly v Keni. Zde budete obdivovat hejna růžových plameňáků, lovících potravu. Na Che Shale můžete spatřit rybáře brodícího se mezi hejnem plameňáků. Pokud zatleskáte do dlaní, možná se vám podaří přimět hejno ke vzletu. Naskytne se vám tedy nádherná podívaná na spletitost barev kdy několik odstínů růžové bude kontrastovat s blankytnou modří oblohy.
Robinsonův ostrov - překrásný ostrov, na který vás přepraví africký převozník zpívající národní písně, přičemž se můžete kochat nekontaminovanou přírodou. Po vstupu na ostrov a po prohlídce ostrova bude podáván oběd, kde ochutnáte spoustu místních specialit, převážně mořské ryby, plody moře a výborné kraby. Samozřejmostí bude i typická kokosová rýže. Pro klienty co nejí ryby budou zajištěny náhradní pokrmy.
Marafa - Marafa aneb tzv. Ďáblova kuchyně, anebo taktéž Hell's Kitchen Marafa, je místní propast, která hraje všemi barvami. Nejkrásnější pohled je na ní při východu či západu slunce, kdy opravdu připomíná kuchyni pekelníka. Celou propast si můžete projít anebo se jen tak kochat krásami propasti kontrastující s okolím. Při troše štěstí tu naleznete i zvědavého paviána.

10. – 11. DEN – Volno

12. DEN – Výlet do nejbližšího městečka Watamu .Prohlídka rybářského městečka, kde se setkáte s pravým keňským životem. Můžete si zde projít starobylé ulice, kde naleznete spoustu obchůdků s rozmanitým zbožím, ale můžete si zde i pochutnat na pravé italské zmrzlině. Poté, co dorazíte na ostrov, zjistíte, proč se nazývá tímto jménem. Stmeleni dvou zátok totiž připomíná tvar srdce. Při této nádherné scenérii, kdo ví, třeba i některý pár si zde vyřkne přání pokračovat spolu manželským životem. Oběd na pláži v restauraci COCONUT RISTORANTE , odpoledne prohlidka Watamu. Večer večeře, kdy budete mít jedinečnou šanci ochutnat čerstvé krokodýlí maso v příjemné restauraci v centru Watamu.

13. DEN – Volno

14. DEN – Odlet zpět z Keni do Prahy.

Celým zájezdem Vás bude doprovázet naše průvodkyně Olga Bettinelli, kterou možná znáte již z Vašich cest s námi do Kalábrie! Níže popsala svůj náhled na tuto destinaci.



Tuto zemi jsem navštívila poprvé v roce 2011 společně ještě s mým manželem. Musím podotknout, že při výběru této destinace jsme nebyli zrovna dvakrát optimističtí. Po zkušenostech z destinací v Karibiku se nám zdála Afrika trochu málo. Typický problém rozmazlené společnosti. Ano, opravdu se mi tam jet nechtělo.

Teď když si čtu tuhle větu, tak se mi nechce věřit, že jsem opravdu tak mohla přemýšlet. Dobře tedy, objednali jsme si tuto destinaci a já začala sbírat informace o této zemi. Do rukou se mi též dostala i kniha BÍLÁ MASAJKA od autorky Corinne Hofmann. Tento skutečný životní příběh jsem přečetla za 2 dny. Tak mě moc zaujal a v budoucnosti jsem si sehnala i další 3 díly o této silné ženě. Vlastně od té doby čtu jen knihy s africkou tématikou a prodejci knih už mě začínají nesnášet, protože mi nemají už co nabídnout. V knize bylo popsáno vše tak doslovně, že jsem si úplně představovala vše před očima. A začala jsem se těšit na tuto destinaci.

Konečně nastal čas a my mohli odletět. Jaké však bylo mé zklamání při příletu. Všude tolik protivných černochů a příšerné vedro... a hlavně to jejich POLE POLE , což znamená v překladu pomalu a taktéž HAKUNA MATATA , žádný problém, mi silně lezlo na nervy. Příletová hala plná cestujících a oni si klidně dělají vše s tím svým "pole pole". Konečně jsme se dostali z haly ven. V ten moment jsme ale začali přemýšlet, jestli by opravdu nebylo lepší zůstat vevnitř. Připadali jsme si jako nové zboží co dorazilo a každý se snaží ulovit kousek pro sebe. Začaly se nám nabízet nejrůznější služby od místních obyvatel a po 8 hodinách letu to není opravdu to ono. Poté, co jsme nastoupili konečně do přiděleného autobusu, začal můj osobní vztah k této zemi pomalu oťukávat moje srdíčko. Před očima se mi začaly objevovat přenádherné přírodní úkazy, prostě do mě začínala proudit tato země. Barvy, lidi, příroda… všechno mi připadalo jako zemský ráj. Únava byla najednou pryč a já se začínala pomalu ale jistě do této země zamilovávat. Co na tom, že děti jsou tu věčně špinavé a i okolí není zrovna jedno z nejčistších, co na tom, že tu zde stále chybí dost věcí z našeho moderního života… to opravdu nejsou důležité věci. To, co se člověk zde naučí, vážit si maličkostí, radovat se z maličkostí.
Tady zapomene na ten uspěchaný život, kdy už se nedokážeme ani mezi sebou bavit bez toho, abychom jednou rukou nepsali textovou zprávu do mobilu a druhou neovládali PC. Náš svět je plný značek a různých vymožeností. Já nechci říkat že to není správné, ale trochu přitom zapomínáme, kdo opravdu jsme a proč. Zapomínáme na úsměv, komunikaci s našimi blízkými a je to opravdu škoda. Tohle se člověk zase zpátky v Keni naučí. Od té doby, co navštěvuji tuto zemi, mám jednu velkou nemoc. Říká se jí AFRICKÁ . A já chci jen doufat, že se nikdy nevyléčím. A proto dělám tuto práci, abych tento dar (africkou nemoc) mohla předat co nejvíce lidem.

Poloha: Krásný boutique hotel obklopený exotickou zahradou. Disponuje pouze 7 pokoji a to buď typu standard nebo superior. Do centra Watamu je to cca 5 min. pěšky. Nachází se zde restaurace, venkovní bazén, bar. Hotel je v blízkosti mnoha zajímavostí, např. 700 m od hotelu se nachází hadí bio farma, méně než 1 km je pak mořský přírodní park Watamu a cca 13 minut pěšky je Watamu Supermarket.

Pláž: Hotel se nachází cca 400 m od krásné písečné pláže Watamu.

Akce: NOVINKA

Ubytování: hotel

Vybavení: Hotel nabízí bezplatné Wi-Fi ve společných prostorách, satelitní TV, masážní místnost, venkovní bazén, charakteristickou tropickou zahradu a pěkný bar, ideální pro relaxaci. Boutique Hotel Nyumbani Tembo nabízí ubytování se snídaní nebo polopenzi. Bar a restaurace jsou otevřeny po celý den.

Vybavení pokojů: Hotel disponuje 7 dvoulůžkovými pokoji s vlastní koupelnou a klimatizací, rozloženými na 3 podlažích a každé patro má relaxační část a sdílenou jídelní část.