Katar


  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Doha – Umm Salal – Al Khor – Al Thakira – Al Zubarah – Lusail – Inland sea – Al Wakrah

Změna vyhrazena: Změna programu vyhrazena.

Poznámka: Do roku 2019 nebyly v Kataru zavedeny žádné místní ani pobytové taxy, v případě změny v roce 2020 budete informováni CK.

Min. počet účastníků: 15

Program zájezdu

1. den: v odpoledních hodinách odlet z Prahy do katarské metropole Doha . Přílet v pozdních nočních hodinách, transfer do hotelu, nocleh.
2. den: po snídani vás čeká celodenní prohlídka hlavního města Doha , pozoruhodné směsice starých tradic a nového, rychle se rozvíjejícího moderního města. Návštěva Národního muzea Kataru, od světoznámého francouzského architekta Jeana Nouvela, které bylo otevřeno teprve v březnu 2019. Předobrazem mu byla pouštní růže. V muzeu jsou vystaveny exponáty k dějinám pouštního emirátu i soudová umělecká díla. Následuje návštěva tradičního trhu Souk Waqif , kde navštívíte trh se sokoly, oblíbenými dravými ptáky, trh s kořením, oblečením a dalším zbožím, stejně jako trh se zlatem. V muzejním komplexu MSHEIREB ve starém centru Doha navštívíte dvě muzea. První z nich, The Company House , býval sídlem katarské první ropné společnosti a vypráví příběh lidí, kteří začali pracovat v ropném průmyslu, díky kterému se stal Katar moderním a bohatým státem. V Mohamed Bin Jassim House se ocitnete zpátky v historii a nahlédnete do unikátního architektonického dědictví této země. Fotozastávka na Corniche – několik kilometrů dlouhé promenádě lemující celý záliv, odkud je krásný výhled na West Bay , finanční centrum Doha s mrakodrapy jako Doha Tower, Aspire Tower nebo Tornado Tower. Tradiční Katara Village je centrem festivalů, divadel a mnoha restaurací u přilehlé pláže. Pearl Qatar , umělý ostrov, kde jsou v obřích lagunách vystaveny věžové rezidenční domy do tvaru perlového náhrdelníku a kam chodí místní za zábavou, do kina a na nákupy, je nejluxusnější částí Doha. Nechejte se omámit nádhernými jachtami a rychlými auty, projděte se po čtvrti Qanat Quartier , kopírující Benátky včetně slavného mostu Ponte di Rialto. Návrat do hotelu na nocleh.
3. den: po snídani odjezd na velbloudí dostihový okruh, kde budete mít možnost zhlédnout tréninky závodních velbloudů. Zajímavostí je nezvyklé zařízení na hrbu velblouda, robot s dálkově ovládaným bičíkem, kterým majitel většinou ovládá velblouda přímo ze svého auta. Následuje prohlídka soukromého muzea Sheikh Faisal Museum , jehož majitel, šejk Faisal, je nadšeným sběratelem umění. Kromě zlatých artefaktů, obrazů, hodin z celého světa, vzácných zbraní nebo sbírky amerických veteránů je v muzeu k vidění celý historický syrský dům, který šejka uchvátil natolik, že jej nechal přemístit do Kataru. Poté se přesunete do Education City , kde se nachází dostihové závodiště a stáje Al Shaqab , kde se dosud chovají nádherní arabští koně. Toto jezdecké centrum zahrnuje hřebčíny, konírnu, venkovní a kryté závodiště, jezdecký klub s bazénem, koňskou jacuzzi, veterinární středisko, prezentační centrum a restauraci. Návrat do hotelu na nocleh.
4. den: po snídani přejezd do Umm Sala l , kde navštívíte Barzan Tower , původní observatoř, vyhlídkovou věž lovců perel. Dále směrem na sever zastávka v přístavu Al Khor , který je vyhledáván potápěči, dříve lovci perel a rybáři. Pokračování přes oblast Al Thakira , kde se vyskytují mangrove, společenstva keřů a stromů v bahnitých vodách. Příjezd do Al-Zubarah , opuštěného pouštního města na severozápadním pobřeží, kde byly kromě zachovalých pevností odkryty i vykopávky starobylého města. Město je od roku 2013 na Seznamu světového dědictví UNESCO. Cestou zpět zastávka v Lusail City , kde probíhá výstavba stadionu k příležitosti hostování slavnostního zahájení a ukončení fotbalového šampionátu FIFA 2022. Návrat do hotelu v Doha, nocleh.
5. den: po snídani přejezd na jih s krátkou zastávkou v hotelu Sealine Beach Resort v letovisku Mesaieed. Nasednete do jeepů 4x4 a vydáte se na dechberoucí sjíždění písečných dun – desert safari. Cílem je azurové Inland Sea , vnitrozemské moře uprostřed písečných dun u hranic se Saudskou Arábií. V pouštním kempu u průzračně modrého moře budete mít dostatek času na koupání, plážový volejbal nebo lyžování po písečných dunách. Kuchař pro vás mezitím připraví barbeque oběd včetně nealko nápojů. Na zpáteční cestě možná zastávka na tržišti Al-Wakrah , ve starém přístavu s množstvím historických mešit a tradičních staveb. Zde můžete povečeřet v jedné z místních restaurací a následně vyzkoušet katarské metro, kterým se vrátíte zpět do hotelu na nocleh.
6. den: snídaně, individuální volno, které můžete strávit odpočinkem na některé z místních pláží, nebo vyrazit za nákupy buď na tradiční tržiště, nebo do luxusního nákupního centra. Nocleh v hotelu.
7. den: po snídani transfer na letiště v Doha , přímý let do Prahy , předpokládaný návrat v odpoledních hodinách.