To nejlepší z Toronta + HALIFAX + NIAGARSKÉ VODOPÁDY (letecky z Prahy)


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Kanadské zážitky naživo. Objevíte pestrobarevný Halifax, majestátní Toronto, poobědváte ve výškách CN Tower, přespíte na romantickém majáku a Niagarské vodopády nemůžete vynechat. Po nákupech si odpočinete u kanadských lívanců s javorovým sirupem, a to si teprve pochutnáte. A užijete si i pozorování velryb. Kanada pro pravé cestovatele – vyrazte prožít zemi javorového listu!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Cestovní pojištění: EASY (48 Kč / den / osoba)
UNIVERSAL + STORNO (114 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

snídaně v hotelu formou bufetu

Ubytování: hotel ***

hotel v dosahu místního MHD
možnost občerstvení a nákupů v okolí hotelu

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy, přílet do Halifaxu, ubytování.
2. den: Prohlídka Halifaxu a námořního muzea. Dnes se projdeme po Halifaxu, města, nedaleko kterého se mimo jiných katastrof potopil Titanik. Navštívíme známe  Námořní muzeum Atlantiku , projdeme se po přístavu a možná spatříme některou z obřích výletních zaoceánských lodí. Odpoledne se vydáme nejkratší cestou do Digby , městečka přímo u zálivu, které si oblíbily velryby . Přenocujeme v tomto typickém rybářském přístavu.
3. den: Pozorování velryb a výprava za balancující skálou. Hned ráno se vypravíme na plavbu za velrybami . Tato majestátní zvířata budeme pozorovat z výletní lodi za doprovodu zkušených lodivodů, kteří vědí, kde tyto ohromující savce hledat. Odpoledne se vrátíme na pevnou zem, projedeme si poloostrov až na jeho konec a projdeme se naučnou stezkou k Balancing rock – devět metrů vysoký kus basaltu, který doslova balancuje nad vodou už tisíce let. Večer určitě ochutnáme některou z čerstvých rybích specialit.
4. den: Případný druhý pokus sledování velryb, cesta do malebného Lunenburgu. V případě úspěšného pozorování velryb předešlý den se vydáme do naší další destinace –  Lunenburgu  – delší, vyhlídkovou cestou podél pobřeží. Příroda se ale nedá naprogramovat a i když úspěšnost místních námořníků, pro které se turistika stala významnou složkou jejich příjmů, je vysoká, využijeme dopoledne k druhému pokusu. Pak bychom se do Lunenburgu vypravili rychlejší, vnitrozemní cestou.   Lunenburgu je městečko ze Seznamu světového dědictví UNESCO, kde se projdeme historickým přístavem a úzkými uličkami lemovanými typickými barevnými domky. Na nocleh se přesuneme do romantické oblasti  majáku Peggy’s Cove .
5. den: Prohlídka ikonického pobřeží a krajiny u majáku Peggy´s Cove, přelet z Halifaxu do Toronta. Peggy´s Cove, nejznámější maják na světě , který je také na seznamu UNESCO, je zasazen do „měsíční“ krajiny tvořené kameny, které vznikaly před téměř 400 miliony let  a mnohem později byly uhlazeny migrujícím ledovcem. Po vydatné kanadské snídani se vydáme na procházku touto nezvyklou krajinou. Po poledni, když se oblast zaplní dalšími zvědavými turisty, odjedeme do blízkého Halifaxu a přesuneme se o stovky kilometrů dál, do Toronta . 
6. den: Dnešní den věnujeme prohlídce největšího kanadského města, Toronta.  Ráno vyrazíme na seznámení s centrem Toronta. Uvidíme nádraží Union Station , impozantní budovu z 30. let, a také budovu Královské kanadské banky , jejíž okna jsou potažena pravým zlatem. Projdeme kolem Hokejové síně slávy a poté se přesuneme na náměstí Nathan Phillips Square , do pravého centra města, kde budeme moci obdivovat obrovské fontány, které stříkají více než 45 000 litrů vody za minutu. Neunikne nám budova Staré a Nové radnice  ani půvabný kostel Nejsvětější trojice , patřící k nejstarším stavbám ve městě. Neopomeneme ani velké nákupní centrum Eaton , kam se můžeme navečer vrátit za nákupy.  Po poledni se vydáme k CN Tower - nejvyšší budově v Kanadě. Zájemci budou moci věž navštívit a užít si prosklený výtah i podlahu a nezapomenutelné vyhlídky. Vstupenky na CN Tower včetně oblíbeného obědového menu zajistí průvodce na místě.    Návrat na hotel s průvodcem nebo individuálně ve večerních hodinách.
7. den: Dnes se vypravíme za nejmohutnějšími vodopády světa – na Niagary. V brzkých ranních hodinách se vydáme na cestu k jednomu ze symbolů Severní Ameriky a současně jednomu z nejznámějších přírodních zázraků světa, impozantním Niagarským vodopádům, ležícím na kanadsko-americké hranici. U Niagarských vodopádů, jimiž protéká nejvíce vody na světě, je celá řada atrakcí – plavba na lodích k vodopádům, cesta do nitra skály a pohled na padající vodopády z bezprostřední blízkosti, přejezd lanovkou přes řeku. Podle zájmu bude možno si některou z atrakcí vybrat. Individuálně si pak budeme moci projít turistické cesty vedoucí podél vodopádů a také se zastavíme na místě, kde lze sejít až k řece a pokochat se pohledem na průzračně čistou řeku.  Poté se přesuneme do nedalekého městečka  Niagara-on-the-Lake , ležícího na břehu Ontarijského jezera. Toto město bývá díky souboru budov z 19. století a malebné poloze označováno za jedno z  nejkrásnějších kanadských měst . Projdeme si hlavní ulici Queen Street, na níž uvidíme budovu Staré lékárny z 19. století a historické obchůdky. Neunikne nám ani starý viktoriánský hotel Prince of Wales nebo zvonice postavená na památku obětem 1. světové války. Večer návrat do Toronta.
8. den: Návštěva Baťova muzea, odpoledne nakupování v Torontu. Po snídani se vydáme k Baťovu muzeu a bude čas na jeho návštěvu, případně návštěvu blízkého Královského muzea. Pak se vydáme po Spadina avenue do Čínské čtvrti , kde ochutnáme některou z místních specialit. Odpoledne bude možné nakoupit suvenýry či doplnit kousky do šatníku nebo navštívit Hokejovou síň slávy.   Večer se přesuneme na letiště k odletu do ČR.
9. den: V odpoledních hodinách přílet zpět do Prahy. 

Cena zahrnuje

  • letenky Praha – Halifax, Halifax - Toronto, Toronto – Praha s příp. přestupem
  • kabinové a odbavované zavazadlo dle pravidel pro přepravu zavazadel viz níže
  • 7x ubytování v 3* hotelech ve dvoulůžkových pokojích s vlastním soc. zařízením
  • 1x ubytování v penzionu v pokojích s vlastním soc. zařízením
  • 8x snídaně
  • transfer letiště – hotel – letiště
  • průvodce po celou dobu (od odletu do návratu, mimo volný program ve městě)

Cena nezahrnuje

  • vstupní povolení ETA (pokud nemáte v pase platné vízum, pro vstup do Kanady je vyžadován biometrický pas) – poplatek za vyřízení: 250 Kč/os
  • vstupné (cca 160 CAD)
  • cestovní pojištění
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 14 000 Kč