Perly Střední Ameriky - Guatemala, Honduras, Belize


  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Cancún • Chetumal • Cayo San Pedro • San Ignacio • Yaxha • Tikal • Livingstone • Puerto Barrios • Copán • Antigua • Panajachel • Atitlán • Chichicastenanga • Guatemala City

Změna vyhrazena: Změna programu vyhrazena.

Poznámka: v termínu 25.02. - 09.03. 2020 a 06.11. - 19.11. 2020 je zájezd organizován v opačném směru - přílet do Guatemaly, odlet z Cancúnu do Prahy.

Min. počet účastníků: 6

Program zájezdu

1. den: odlet z Prahy do Cancúnu s přestupem. Přivítání s českým průvodcem. Transfer do hotelu. Nocleh.
2. den: snídaně. Odpočinek po cestě na bělostných plážích v Cancúnu nebo fakultativně výlet na ostrov Isla Mujeres. Nocleh.
3. den: snídaně. Odjezd do přístavu Chetumal se zastávkou u laguny Bacalar, plavba na ostrov Cayo San Pedro (Belize) , který proslavila zpěvačka Madonna ve své písni „La Isla Bonita“ a který je skutečným karibským rájem. Transfer na hotel, ubytování, individuální volno. Nocleh.
4. den: snídaně. Plavba za nezapomenutelným dobrodružstvím do chráněné mořské rezervace Hol Chan . Šnorchlování u korálových útesů a plavání s rejnoky a bezzubými žraloky je neopakovatelným zážitkem. Odpoledne volný čas k odpočinku na pláži. Doporučujeme pronájem golfových vozíků a objevování panenských pláží Cayo San Pedro. Nocleh.
5. den: snídaně. Lodní transfer do Belize City a následně přejezd do Guatemaly. Zastávka na oběd v malebném San Ignacio a pokračování dále do Yaxha , hned po Tikalu jednoho z nejnavštěvovanějších mayských sídel. V Yaxhá se nachází pyramida, ze které je nádherný výhled na západ slunce nad stejnojmennou lagunou. V tuto večerní hodinu je ze všech stran slyšet „křik“ džungle, vřešťanů a papoušků. Nocleh v El Remate.
6. den: snídaně. Návštěva bývalé mayské metropole Tikalu , dříve nejdůležitějšího mayského sídla. Dnes tvoří součást Světového kulturního dědictví UNESCO. Prohlídka nejdůležitějších struktur s místním průvodcem a možnost výstupu na nejvyšší přístupnou mayskou pyramidu „ Pirámide de la Serpiente Bicéfala“ (pyramida dvouhlavého hada), která měří 64 metrů a odkud je nádherný výhled na džungli. Nocleh v El Remate.
7. den: snídaně. Přejezd do malého přístavu v Río Dulce, odkud vyplouvají lodě do černošského Livingstonu , jehož většinová populace se skládá z kmene Garifunů. Po krátké návštěvě Livingstonu za pozorování nádherných přírodních scenérií pokračování kaňonem Río Dulce hlouběji do džungle. Nocleh v komfortně zařízených chatkách. Fakultativně možnost noční procházky za hady a pavouky.
8. den: snídaně. Plavba bujnou přírodou do nejdůležitějšího přístavu v Guatemale Puerto Barrios , odkud vyplouvají lodě plně naloženy banány společností Chiquita a Dole, které míří dále do Evropy. V přístavu již bude přistaven náš mikrobus, který nás dopraví do Hondurasu , do Copánu . Ubytování a nocleh.
9. den: snídaně. Prohlídka starobylého mayského sídla Copán (UNESCO), který je v mayském světě proslulý svou zdobnou architekturou. Zachovaly se zde stély znázorňující panovníka „Králíka 18“ v různých životních proměnách, schodiště obsahující nejdelší glyfický nápis, masky a reliéfy vyobrazující božstvo. V Copánu můžete sledovat hejna papoušků a spoustu dalšího ptactva. Nebudou zde chybět ani opice. Po prohlídce pokračování do jednoho z nejkrásnějších měst ve Střední Americe, Antigua . Koloniální město je obklopeno sopkami a vyznačuje se svou původní architekturou. Odpoledne individuální volno k procházkám uličkami tohoto překrásného koloniálního města, které bedlivě střeží sopka „Volcán del Agua“. Ubytování a nocleh.
10. den: snídaně. Dopoledne individuální volno v Antigua a ve 12:00 odjezd do Panajachelu přes horské Iximché , staré mayské sídlo, kde indiáni doposud praktikují své rituály a oběti Bohům. Po návštěvě tohoto starodávného místa cesta do Panajachelu, městečka ležícího na břehu jezera Atitlán . Ubytování a nocleh.
11. - 12. den: snídaně. Plavba soukromým člunem po mystickém jezeře Atitlán , které je opředeno mnoha legendami. Jedna z nich praví, že na dně jezera se nachází Samabaj, staré mayské sídlo, které bylo záhadně zaplaveno
13. den: snídaně. Dobrodrodržná cesta místním „chicken busem® do Chichicastenanga , kde se konají pravidelné trhy. Městečko je vzdáleno z Panajachelu zhruba 40 km. Návrat do Panajachelu, po zbytek dne individuální volno. Nocleh.
14. den: snídaně. Transfer na letiště Guatemala City, odlet do Evropy.
15. den: přílet do Prahy