Belém - Fr. Guyana - Surinam - Guyana


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

BELÉM – ILHA MARAJÓ – CAYENNE - KOUROU – CAW –PARAMARIBO - BROWNSBERG – BROKOPONDO – GEORGETOWN – KAITEUR FALLS – ORINDUIK FALLS

Navštivte s námi jedinečný okruh od brazilského Belému přes Francouzskou Guyanu, Surinam až do Britské Guyany. Naše putování zahájíme v ústí Amazonky, odkud se budeme pohodlnými krátkými lety přesunovat po jednotlivých zemích. Poznáte zajímavé kontrasty portugalské, francouzské a nizozemské kolonizace zasazené v amazonské džungli.

Minimum: 8 osob

Doprava: letecky

Pravidelná linková doprava s renomovanými aerolinkami. Na letu z Prahy je přestup v jedné z evropských metropolí a poté následuje transatlantický let do cílové destinace. Nevyužíváme letecké spojení přes USA, takže klienti nepotřebují vízum do USA nebo ESTA.

Ubytování: hotel ***

Během okruhu využíváme kvalitní a vyzkoušené 3* hotely, které se obvykle nacházejí v centru města. Díky tomu jsou významné památky a zajímavosti snadno dosažitelné chůzí. V okolí hotelů je i dostatek možností pro stravování.

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy do Belému, transfer do hotelu.
2. den: viz 1.den
3. den: Belém (Betlém) – hlavní město brazilského státu Pará a jedna z hlavních bran do Amazonie nabízí turistům mnoho historických i přírodních zajímavostí. Během celodenního výletu si prohlédneme např. Baziliku Panny Marie Nazaretské, městskou tržnici Ver-O-Peso, betlémskou pevnost, přístav nebo budovy opery Teatro da Paz. Navštívíme také park Mangal das Garcas, který je kombinací botanické zahrady a ptačího parku. Uvidíte zde orchideje, různé druhy ptáků a motýlů. Ze 47 metrů vysoké věže uvidíte celý Belém jako na dlani.
4. den: Po snídani se rychlou lodí vypravíme na dvoudenní výlet na ostrov Marajó. Ubytování na stylové haciendě. Hlavní náplní pobytu je pozorování bohaté fauny a flóry. Jsou zde k vidění kapybary, opice, papoušci, tukani a mnoho dalších živočichů Amazonie. Čeká nás také projížďka na buvolech.
5. den: viz 4.den
6. den: Odlet z Belému do Cayenne – hlavního města Francouzské Guyany, která je zámořským francouzským departementem a platí se zde eurem. Navštívíme centrum hlavního města Cayenne a pozůstatky pevnosti Fort Ceperou.
7. den: Návštěva města Kourou, kde se nachází kosmodrom Evropské kosmické agentury. Dozvíme se zde něco o raketách, které jsou odtud posílány do vesmíru. Navštívíme centrum Jupiter, odkud byla vystřelena známá raketa Arianne. Dále půjdeme po stopách „Motýlka“ a navštívíme dva ze tří ostrovů - Královský ostrov a ostrov Svatého Josefa. Ďáblův ostrov s trestaneckou kolonií je již bohužel pro návštěvníky nepřístupný a uvidíme ho pouze z lodi. Osadníci se na těchto ostrovech usazovali, aby se uchránili od malárie na pevnině.
8. den: Caw – celodenní výlet do rezervace Caw, která je vyhlášenou oblastí pro pozorování ptactva. Jedná se o přírodní rezervaci, kde můžete spatřit volavky, kormorány, papoušky nebo anhingy americké.
9. den: Odlet do Surinamu. Paramaribo – unikátní město celé postavené ze dřeva je pod ochranou UNESCO a bylo vystavěno Nizozemci, kteří přinesli do džungle svoji a také indonéskou kulturu. V pospolitosti a poklidu zde žije několik kultur – Židé, Číňané, Indové, Holanďané nebo indiáni. Uvidíme proto synagogu, pozoruhodný kostel sv. Petra a Pavla, který je největší dřevěnou stavbou Jižní Ameriky nebo pevnost Fort Zeelandia. To vše doplňuje rozmanitá škála tradičních hospůdek a restaurací všeho druhu.
10. den: Celodenní výlet do národního parku Brownsberg, který se nachází v krátké vzdálenosti od Paramariba a kde podnikneme nenáročnou procházku za pozorováním přírody a vykoupeme se ve vodopádech.
11. den: Celodenní výlet do oblasti Brokopondo zahájíme zastávkou na motýlí farmě, kde uvidíme pestrou škálu motýlů. Dále nás čeká vodní elektrárna Afobakka s výkladem místního průvodce. Poté se přesuneme k přehradě a vychutnáme si panoramatické výhledy na rozhlehlé jezero s mnoha ostrůvky. Dále pojedeme přes městečka Balingsula a Brokopondo, nakonec se vykoupeme na pláži Annanistrand v osvěžující vodě řeky Surinam.
12. den: Odlet do Georgetown – tento den přeletíme do hlavního města britské Guyany. Georgetown, které leží na břehu veliké řeky Demerara a na první pohled na Vás dýchne britská atmosféra zasazená ovšem do Karibiku. Uvidíme anglikánskou katedrálu sv. Jiří, neogotickou radnici, trh Stabroek Market. Poklidný ráz města dotváří místní parky.
13. den: Na závěr pobytu nás čeká asi hodinový let malým letadlem k nádherným vodopádům Kaieteur Falls. Zde vystoupíme a prohlédneme si tento 226-251 m vysoký vodopád i ze země. Jedná se o tzv. single-drop vodopád a největší turistickou atrakci Guyany. Poté nás čeká další půlhodinový let k menším vodopádům Orindiuk Falls na hranici s Brazílií. Vodopády jsou pouze 25 m vysoké a široké asi 150 m. Je zde možnost se vykoupat. Odtud se již letadlem vypravíme zpět do Georgetownu.
14. den: Transfer na letiště a odlet s přestupem do Evropy.
15. - 17. den: Přílet do Prahy.

02.10. - 18.10.24 středa - pátek
snídaně letecky (Praha)
159 900 Kč
cena za 17 dní (14 nocí)

Slevy

  • 3% při rezervaci více než 120 dnů před odjezdem
  • 5% pro stále klienty více než 90 dnů před odjezdem
  • časové slevy se vztahují pouze na katalogové ceny

Cena zahrnuje

  • mezinárodní letecká doprava Praha - Belém/Georgetown - Praha včetně tax
  • místní přelety dle programu
  • 12x ubytování v 3-4* hotelech se snídaní
  • místní pronajatá doprava
  • všechny vstupy uvedené v programu
  • česky mluvícího průvodce (minimum 8 osob)
  • pojištění CK proti úpadku

Cena nezahrnuje

  • jednolůžkový pokoj (příplatek: 25000 Kč)
  • komplexní cestovní pojištění A90 Pandemic (140Kč/den) vč.storna (příplatek: 2100 Kč)
  • komplexní cestovní pojištění A90 Pandemic osoba starší 70 let (240Kč/den) vč.storna (příplatek: 4080 Kč)
  • spropitné, fakultativní výlety
  • turistické vízum do Guayany (35 EUR) + 1000 Kč za vyřízení
  • turistická karta do Surinamu (20USD) - platí se na vstupu
  • odletová taxa z Surinamu (cca 22USD) - splatná při odletu
  • očkování proti žluté zimnici

Výlety

  • Poznámka ohledně vstupních formalit a očkování. Francouzská Guayana je v bezvízovém styku. Do Guayany je nutné turistické vízum, které je potřeba vyřídit před cestou. Naše CK bude vyřizovat vízum hromadně pro všechny účastníky v průběhu léta. Je nutné mít platný cestovní pas min. 12 měsíců v době zájezdu a min. 4 čisté stránky. Turistická karta do Surinamu se hradí po příletu do země.
  • Do Guayany je vyžadováno potvrzení o očkování na žlutou zimnici.