Languedoc, katarské hrady a kaňon Ardeche - letecky


  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy
    • Památky a umění

Kouzelný historický kraj Francie Languedoc-Rousillon leží mezi Provence a Katalánskem, Pyrenejemi, pohořím Cevennes a nedohlednými plážemi Lví zátoky. Oblast se pyšní řadou památek UNESCO, katarských hradů a jedinečných přírodních útvarů, ale i skvělým vínem, středomořskou kuchyní a nádherným koupáním. Poznávací zájezd s turistikou, koupáním ve Lvím zálivu, dovolená za poznáním a koupáním s pohodlím letecké dopravy a možností volby programu.

CK si vyhrazuje právo drobných přesunů programu vzhledem k počasí, možnosti koupání.

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy do Lyonu . Dále údolím Rhôny českým busem (možnost nápojů za Kč). VIENNE, metropole na Rhôně, město s obrovskou koncentrací památek od dob Římanů v krásné kotlině, Augustův chrám, divadlo, románsko-gotická katedrála, kostel z 5. stol., místní víno Côtes du Rhône.
2. den: Zastávka v ORANGE, římský vítězný oblouk (UNESCO). Cesta krajem Provence do Languedocu . Opevněné město AIGES MORTES s historií Římanů, křižáckých válek i vězení pro templáře. Koupání na oblíbených plážích La Grande-Motte. PALAVAS, katedrála z 11. st. u moře, koupání a odpočinek ve Lví zátoce . MONTPELLIER, správní centrum kraje, Opera Corum, katedrála St-Pierre, park Promenade de Peyrou s vodním pavilonkem, spleť starých uliček, velkolepá moderní čtvrť Antigone (dílo Richarda Boffila), ubytování.
3. den: Předhůří Cévennes a Svatojakubská cesta: přírodní park Haut Languedoc, pohledy na pohoří Causses. Kaňon řeky Hérault a Ďáblův most - tisíc let starý kamenný most, nejkrásnější přírodní scenérie oblasti. Návštěva překrásné aragonitové jeskyně Claumouse. St-GUILHELM-le-DÉSERT, starobylé městečko na Svatojakubské cestě sevřené horami, románský klášter, křivolaké uličky, výstup na zříceninu strážního hradu, koupání v zálivu řeky Hérault u středověkého mostu Pont-du-Diable. LA COUVERTOIRADE, opevněné městečko templářů. Variantně celodenní koupání na plážích, návrat na ubytování.
4. den: Cesta podél Golfe du Lion (Lví zátoka): dle počasí koupání na plážích u městečka SÈTE, variantně město BÉZIERS u ústí Canalu du Midi (UNESCO) do moře s pohnutou katarskou historií, procházka podél zdymadel, katedrála St-Nazaire s krásnou sochařskou výzdobou. Cesta vinařským krajem Pezenas. NARBONNE , někdejší hlavní město této oblasti Galie, horreum - podzemní starověké sýpky z 1. st. př. Kr., katedrála St-Just et St-Pasteur. Ubytování, večer ochutnávka místních specialit a vín Fitou a Corbières.
5. den: PERPIGNAN, metropole vévodství Roussillon, palác mallorských králů, katedrála z oblázků a cihel, cesta krajem Roussillon . Turistika v malém skalním městě zemních pyramid. Variantně celodenní koupání na plážích Port Barcarēs. Fakultativně výlet do středověkého opevněného města CARCASSONNE (UNESCO), hrad, unikátní katedrála. Technická památka kanál du Midi (UNESCO), fakultativně cesta lodí po kanále du Midi, zdymadla a scenérie nábřeží, podvečerní koupání v moři, odjezd večer.
6. den: Fakultativně výlet do podhůří Pyrenejí za katarskými hrady: kraj Corbières (vinice, voňavé porosty garrigue) a turistika ke katarským hradům: Quéribus na skalním útesu, romantický hrad Peyrepertuse, fantastický výhled, hrad a malebné vesnice, Salses, středověká a Vaubanova pevnost. Variantně celodenní koupání na krásných plážích, návrat, fakultativně francouzská večeře za příplatek.
7. den: Kaňon řeky Ardèche, romantická skalní brána Pont d´Arc. Jeskynní systém Chauvetovy jeskyně, významná pravěká památka lidu aurignacké kultury (40 000 let př.n.l.), objevená r.1994, jedinečné muzeum a replika s nástěnnými malbami pravěkého člověka (otevřeno před 3 roky). Eventuálně náhrada jeskyně d´Orgnac, dle času a počasí koupání v řece Ardéche. večerní LYON – (UNESCO), mekka gurmánů, pobřežní promenády, noční život v Lyonu .
8. den: LYON , transfer na letiště, odlet do Prahy, návrat odpoledne.

19.06. - 26.06.23 pondělí - pondělí
snídaně letecky (Praha)
29 990 Kč
cena za 8 dní (7 nocí)

Cena zahrnuje

  • zpáteční letenku Praha – Lyon – Praha
  • dopravu po Languedocu autobusem dle programu
  • průvodce
  • 7x ubytování v hotelu (2lůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 7x snídani

Cena nezahrnuje

  • pobytovou taxu, fakult. výlety, místní dopravu, ochutnávky a vstupy (cca 95 €)

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna do 45 000 Kč (příplatek: 620 Kč)
  • 1/1 pokoj (povinný při nedoobsazení) (příplatek: 5990 Kč)
  • 1x večeře (příplatek: 700 Kč)
  • fakult. výlet Katarské hrady (uskuteční se od 15 os.) (příplatek: 800 Kč)
  • fakult. výlet Carcassonne (uskuteční se od 15 os.) (příplatek: 600 Kč)
  • záloha za Chauvetovu jeskyni (cena cca 13 Euro) (příplatek: 400 Kč)